VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | new-york | New York City

Amerika - North East  - New York - New York City

Zonder enige twijfel is New York de stad der steden. Onvergetelijk voor wie er is geweest en helemaal voor wie er heeft gewoond. Het is bijna ondoenlijk om zinnig over New York te schrijven. Iedereen heeft er wel een eigen visie op, iedereen heeft andere voorkeuren, alles verandert met het jaar, nee met de week.

New York City (officieel The City of New York, vaak afgekort tot New York) is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen in de staat New York. Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel en financiën, media, onderwijs, entertainment, kunst, mode en publiciteit geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden. In het Nederlands spreekt men vaak over New York. De benaming New York City, of kortweg NYC onderscheidt de stad van de gelijknamige staat.

De agglomeratie van New York vormt een van de grootste stedelijke gebieden op aarde. De stad is tevens de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 8,2 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789,43 km².

Lees verder onder het tabblad reisinformatie.

Statue of Liberty - New York City
Statue of Liberty - New York City
Brooklyn Bridge - New York City
New York City
Times Square - New York City
New York City
New York City
China Town - New York City
Grand Central Station - New York City
New York City