VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Ohio

U bent hier : Startpagina | amerika | north-east | Ohio

Amerika - North East  - Ohio

Ohio heeft een lange kustlijn met het Erie meer en bezit daardoor een goede waterverbinding met de Atlantische Oceaan. Dat heeft de geschiedenis van de staat bepaald, want daardoor ontwikkelde Ohio zich in de negentiende eeuw van een pure landbouwstaat die lange tijd aan de buitengrens van de bekende Verenigde Staten lag tot een belangrijke industriestaat.

Tot de jaren tachtig veel zware industrie, machines, auto's, rubber en dergelijke, na het verval van die takken meer en meer technologische bedrijven en bedrijven in de communicatiesector (Columbus) en zakelijke dienstverlening (Cincinnati). Ohio is een staat met grote, oude steden, waarvan de bekendste Toledo, Cleveland, Akron, Columbus en Cincinnati zijn.

Ohio was ooit een van de belangrijkste staten, politiek gezien. Er komen acht presidenten vandaan.

Mooi is een trip die langs de oevers van de grote meren voert, inclusief die van Ohio. Daar is ontzettend veel moois te vinden.

De Ohio River vormt de grens van Ohio met Kentucky en West-Virginia en is een belangrijke waterweg. Maar bovendien geldt dat de route langs die rivier wel degelijk mooi is, vooral ten zuiden van Wheeling, WV, en dan helemaal door tot Cincinnati.

Cleveland Skyline
Cleveland Skyline