U bent hier : Startpagina | amerika | pacific-northwest | Oregon

Amerika - Pacific Northwest - Oregon

De bijnaam van Oregon is “The Beaver State” Het komt van de Amerikaanse bever (Castor canadensis). Het werd officieel uitgeroepen tot State Animal van Oregon  in 1969. De bever werd gewaardeerd voor zijn vacht, en werd door de vroege kolonisten uit de 19de eeuw toen bontmutsen modieus waren bijna geëlimineerd van zijn oorspronkelijke leefgebied. Door middel van goed beheer en gedeeltelijke bescherming, is de bever weer hersteld in de waterlopen in het hele staat en blijft een belangrijke economische troef voor de staat Oregon.
De bever is aangeduid als "ingenieur van de natuur,"en de Dam bouwactiviteiten zijn belangrijk voor de natuurlijke waterstroom en erosiebestrijding.

Oregon bevindt zich aan de Grote Oceaan en grenst in het noorden aan Washington, in het zuiden aan Californië, in het zuidoosten aan Nevada en in het oosten aan Idaho. De Columbia River en de Snake River vormen een groot deel van de natuurlijke grens in het noorden en oosten van de staat.. Het is een staat met een zeer rotsige kustlijn, diepe bossen, leuke steden, prachtige bergen en zelfs een woestijn in het zuid oostelijke gedeelte van de staat.

Het gebied werd bewoond door een groot aantal inheemse stammen zoals handelaars, ontdekkingsreizigers en kolonisten. Deze laatsten richtten in 1843 een autonome regering op in Oregon Country. In 1848 ontstond het Oregonterritorium en vanaf 14 februari 1859 voegde Oregon zich als 33e staat bij de Verenigde Staten. De hoofdstad Salem is de op twee na meest bevolkte stad van de staat.  De stad Portland daarentegen heeft het grootste inwoneraantal.

Sea Lion Caves
Sea Lion Caves
Crater Lake National Park
Mount Hood River Hood
Warm Springs
Kust van Oregon
Oregon Dunes National Recreation Area
Cafe Twin Peaks North Bend
Coos Bay-Sunet
Lake Cresant
Portland Japanese Garden
Portland Japanese Garden
Yaquina Head Lighthouse Newport