VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | californie | Redwood National Park

Amerika - South West - Californië - Redwood National Park

De Redwoods van Noord Californie zijn de grootste levende dingen op aarde. In Redwood National park zijn de resterende bossen met deze bomen voorgoed beschermd tegen de houtbedrijven die hun ondergang dreigden te worden.

Sommige Redwoods in Redwood National Park zijn hoger dan een voetbal veld lang is, hoger dan een gebouw van dertig verdiepingen, hoger dan het Vrijheidsbeeld. Het zegt u waarschijnlijk niets, totdat u eronder staat. Zonder meteen een boom te omarmen of liefkozend toe te spreken, kan een mens zich hier een nietig deel voelen van een groot natuurlijk geheel.

Met hoogteverschillen van zeeniveau tot meer dan duizend meter, zijnd de Redwoods in heel verschillende settings te zien. De bomen liggen gegroepeerd rondom de rivieren die hun valleien hebben uitgekerfd in de Coast Ranges, hun weg zoekend naar zeeniveau. In het zuidelijke deel de Redwook Creek, waarlangs de hoogste bomen ter wereld staan. In het midden ligt de veel grotere Kalamth River, traag stromend door gebieden waar Indianen en vroege pioniers ooit kind aan huis waren. En in het noordelijke deel van het park stroomt de helderblauwe Smith River door steile, smalle valleien waarin de Redwoods het beeld majestueus opvullen.

lees verder onder tabblad reisinformatie

Redwood National Park
Redwood National Park
Redwood National Park
Redwood National Park
Redwood National Park
Redwood National Park
Redwood National Park