VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | californie | San Diego

Amerika - South West - Californië - San Diego

Van het klimaat in San Diego wordt wel gezegd dat het het saaiste is van de Verenigde Staten: 364 dagen van het jaar is het er mooi weer. Sommige mensen zijn ook nooit tevreden. San Diego staat niet op het lijstje van 'verplicht' te bezoeken steden door de Amerika-ganger. Toch heeft de stad aardig wat te bieden. Het aantrekkelijkste aspect van San Diego is de combinatie van weer, strand, zee en stad. Zoals overal is deze combinatie op zijn sterkst in de dure yuppie-suburbs zoals La Jolla. Rond de University of California at San Diego ligt een studentenwijk met bijbehorende restaurants, boekwinkels, espressobars en andere voorspelbare grootheden.

Het Gaslamp Quarter is San Diego's variant op een hernieuwde downtown met veel referenties aan het verleden. Een jaar of tien geleden was dit gedeelte van de stad nog in verval, nu is het een van de toeristen-trekpleisters van de stad. Voor Europese begrippen is er niet zo veel ouds te halen en misschien domineren zo langzamerhand te veel T-shirts-zaken en eetgelegenheden het toneel, maar het is toch een aardig stukje van de stad.

Zeker een bezoekje waard is het Coronado Hotel op het eiland voor de kust van de stad. Of u er ook moet overnachten hangt van uw budget af: goedkoop is het niet.

San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego
San Diego