VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | new-mexico | Santa Fe

Amerika - South West - New Mexico - Santa Fe

Weinig toeristische trekpleisters plaatsen slagen erin om hun eigen karakter te bewaren. Santa Fe, in het noorden van New Mexico, is dat toch goed gelukt. De stad heeft zelfs haar naam gegeven aan een kleurrijke stijl van bouwen, sieraden, meubels en ander handwerk. Nu het zuidwesten van de Verenigde Staten steeds populairder wordt, kom je ook de Santa Fe stijl vaker tegen.

Alle straten van Santa Fe leiden naar de Plaza. Het plein is de navel van de stad. Je voeten leiden er haast automatisch heen, je strijkt er als vanzelfsprekend neer op een bankje om het gekrioel van andere reizigers in en uit de nauwe straatjes gade te slaan.

Vroeg in de ochtend, nog voor de koelte van de nacht is verdreven, maakt het plein zich op voor de dagelijkse bezoekers.  Terwijl de zon, die geleidelijk boven de Sangre de Cristo Mountains uitklimt, haar zware schaduwen werpt, verschijnt het antieke karretje met rode pepers op de stoep, nemen de straatartiesten hun plekje in en tinkelen de metalen buizen van een podium dat wordt opgebouwd.