VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | michigan | Sleeping Bear Dunes National Lakeshore

Amerika - North East  - Michigan - Sleeping Bear Dunes National Lakeshore

Deze 33 mijl lange rij zandduinen doet wat merkwaardig aan langs een zoetwatermeer. Het zijn restanten van de laatste ijstijd die er samen met rotsblokken slik zijn achtergelaten. Vele ervan reizen als steile oevers meer dan 140 m de lucht in.

De streek ontleent haar naam aan een donkere duinrug die op een slapende beer lijkt. Volgens een Indiaanse legende probeerde een berin met haar twee jongen over het meer te zwemmen. Terwijl zij uitgeput aan land kroop en in slaap viel, haalden de twee jongen het niet en werden ze veranderd in twee eilanden.

Een 7 mijl lange autoweg (Pierce Stocking Scenic Drive) voert door het duinlandschap naar uitkijkpunten. Op talloze wandelpaden kun je veel van de in het park levende wilde dieren en vogels observeren. De eilanden North en South Manitou behoren eveneens tot het National Lakeshore, maar ze zijn alleen bereikbaar per postboot vanuit Leland. Op South Manitou zijn een oude vuurtoren en een scheepswrak te zien. Bijzonder mooi is een nog maagdelijk cederwoud.

Sleeping Bear Dunes National Lakeshore
Sleeping Bear Dunes National Lakeshore
Sleeping Bear Dunes National Lakeshore
Sleeping Bear Dunes National Lakeshore