U bent hier : Startpagina | amerika | great-american-west | South Dakota

Amerika - Great American West - South Dakota

"Mount Rushmore State" staat bekend om de epische sculptuur van de gezichten van de vier verheven Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Zuid-Dakota's Black Hills Mount Rushmore is de werelds grootste berg snijwerk. De 18 meter hoge gezichten staan op een hoogte van 152 meter en kijken uit op een gebied van dennen, sparren, berken en espen .

In South Dakota leefden ooit miljoenen bizons, aanmerkelijk meer dan er nu mensen wonen. In een van de minst bevolkte staten van de VS speelde zich toch een belangrijk deel van de Amerikaanse geschiedenis af. De prairies en de exploitatie ervan, mogelijk door de ploeg die de harde grond aan kon, veranderde de ontwikkeling van het land.

Men zegt wel dat St Louis de poort is naar het Midden-Westen, maar met evenveel recht kun je verdedigen dat Chicago en Minneapolis die kroon toekomt. Als u vanuit Chicago naar het westen gaat en de Mississippi oversteekt, dan is de verandering in het landschap duidelijk zichtbaar. Honderden kilometers van licht glooiende vlaktes en daarna eindeloze prairies; Welkom in South Dakota!! Maar de veertigste staat van de Verenigde Staten geeft niet meteen al zijn geheimen prijs als u de grens van Minnesota oversteekt. Om de staat echt te ontdekken, moet u er diep in doordringen, bijvoorbeeld naar de Black Hills, het ware hart van de Verenigde Staten.

Rapid City Dakota Drum
Rapid City Dakota Drum
Rapid City Dakota Drum
Badlands National Park
Badlands Mustangs
Crazy Horse Memorial Mountain
Spirit Warriors in the Indian Memorial
Custer State Park Buffalo
Deadwood Rodeo
Hot Spring
Mount Rushmore
Mount Rushmore
Mount Rushmore
Mount Rushmore
Mount Rushmore