VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | missouri | St. Louis

Amerika - Centrale Staten - Missouri - St. Louis

Al in 1764 liet Pierre Laclede voor zijn pelshandelpost zijn keuze vallen op dit punt stroomfwaarts van de samenloop van Missouri en Mississippi.

Nadat St. Louis eerst bij Frankrijk en later bij Spanje had gehoord, werd de jonge stad bij de Louisiana Purchase bij Louisiana gevoegd. In 1804 werd ze het uitgangspunt voor de ontdekkingsreizen van Lewis & Clark, die enkele jaren later leidden tot een kolonistenstroom naar het westen. St. Louis werd de voorpost van de beschaving, waar westwaarts trekkende emigranten voorraad insloegen voor de lange tocht. Veel immigranten, onder wie veel Duitsers, bleven in de stad. Stoomscheepvaart en de aanleg van de spoorlijn droegen bij tot de verdere ontwikkeling van de stad.
De stalen Gateway Arch aan de over van de Mississippi heeft de stad een symbool geschonken dat haar belang als poort naar het westen onderstreept. De naburige Laclede's Landing verwijst naar de oorsprong van de stad. St. Louis biedt de reiziger behalve de vader aller rivieren ook afwisselende bezienswaardigheden, ook in de naaste omgeving.