VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | washington | The Okanogan-Wenatchee National Forest

Amerika - Pacific Northwest - Washington - The Okanogan-Wenatchee National Forest

Het Okanogan-Wanatchee National Forest omvat meer dan 16.000 km2 in de staat Washington en strekt van noord naar zuid van de de Canadese grens tot de Goat Rocks Wilderness - een afstand van ongeveer 290 km.

Het woud ligt ten oosten van de Cascade Crest, die de grens vormt in het westen. De oostelijke rand van het woud strekt zich uit tot de Okanogan highlands, dan zuidwaarts langs de Okanogan en Columbia Rivers, en verder tot de Yakima River valley. Vanwege zijn enorme geografische uitgestrektheid, is het Forest zeer divers - van de hoge, met gletsjers bedekte alpine toppen in de Cascade Crest en de talloze bergtoppen die zich uitstrekken ten oosten van de keten, door de diepe, weelderige valleien met oerbossen, tot het droge en ruige steppengebied met struiken aan de oostkant. De hoogte reikt van lager dan 300 m tot boven de 2750 m. Neerslag varieert enorm - van meer dan 180 cm langs de bergkam tot minder dan 25 cm aan de oostkant. Dit beïnvloedt natuurlijk de bos- en vegatatiesoorten in het gebied enorm.
Het Okanogan-Wenatchee National Forest staat vooral bekend om zijn uitgebreide recreatie mogelijkheden. Er is werkelijk "voor elk wat wils" voor wie er van houdt om plezier te hebben in de buitenlucht.

 The Okanogan-Wenatchee National Forest
 The Okanogan-Wenatchee National Forest
 The Okanogan-Wenatchee National Forest
 The Okanogan-Wenatchee National Forest