VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | utah | Vernal

Amerika - South West - Utah - Vernal

Vernal, het hart van Dinosaurland, waar miljoenen jaren zich laten zien. Een verzameling van ruim 2000 fossielbotten, sommige zo klein als een hand, sommige groter dan een volwassen man, worden hier tentoongesteld en bewaard in stenen muren.

In Vernal ligt een van 's werelds grootste vindplaatsen van dinosauriers wordt een 140 miljoen jaar geleden in steen gevangen dinosaurusskelet botje voor botje blootgelegd en geconserveerd als relief. ook het laboratorium maakt deel uit van de tentoonstelling.

verder ligt ten noorden van Vernal de oostelijke hellingen van de Uinta Mountains met de Kings peak (4058 meter), de hoogste berg van Utah. Aantrekkelijk zijn vooral de Red Canyon en het Sheep Creek Geological Area in het aangrezende Flaming Gorge Park. Het Geological Area kun je bereiken via de 'Drive through the Ages', die de omgeving van de US 191 in het noorden van de stad en verder over Hwy 44 noordwestelijk naar Manila omvat. Borden markeren de ongewone geschiedenis van deze geologische formatie.