U bent hier : Startpagina | amerika | pacific-northwest | Washington

Amerika - Pacific Northwest - Washington

De bijnaam van Washington is “The Evergreen State”
Op 11 november 1889 werd Washington de 42ste staat in de Union.
Het is de enige staat die een naam van een president draagt namelijk van George Washington de eerste President van de Verenigde Staten.
Washington kreeg de bijnaam "The Evergreen State" door CT Conover een makelaar en een historicus in Seattle vanwege de overvloedige groene bossen in het gebied.
De bijnaam werd goedgekeurd door de wetgever in februari 1893.

Washington ligt aan de Grote Oceaan en grenst in het noorden aan Canada, in het oosten aan de staat Idaho en in het zuiden aan Oregon.
Door de staat lopen twee gebergteketens van noord naar zuid: de Pacific Coast Range en de Cascade Range. Het hoogste punt is de top van de vulkaan Mount Rainier (4392 m). In het zuiden bevindt zich Mount Saint Helens, een actieve vulkaan. De baai Puget Sound, waaraan Seattle ligt, komt via onder meer de Straat van Juan de Fuca uit op de Grote Oceaan.
In de rivier Columbia, die in Canada ontspringt en een groot gedeelte van de grens met Oregon definieert, komen twee andere grote rivieren uit, de Spokane en de Snake. In het noordwesten van Washington, het zogenaamde Olympic Peninsula, bezit Washington een regenwoud.

San Juan eilanden
San Juan eilanden
Mount Rainer
Hurricane Ridge
Mount Olympos
Seattle Skyline
Port Angeles
Olympic Penninsula
Toppenish
Eerste Starbucks Seattle
Wenatchee
Long Beach Peninsula
Gray Whale San Juan Islands