U bent hier : Startpagina | amerika | great-american-west | Wyoming

Amerika - Great American West - Wyoming

Wyoming staat bekend als de "Equality State", omdat Wyoming de eerste staat was in Amerika waar de rechten van de vrouwen gelijk waren aan die van de mannen zoals stemrecht en overheid functies zoals rechters.

Mensen die in Wyoming wonen, zeggen dat ze er de vrijheid vinden. En voor wie zich zorgen maakt over een ingeslapen Amerika; hier leeft de geest van de frontier nog als altijd. De naam Wyoming heeft een Indiaanse oorsprong maar stamt niet van de lokale Shosone of Arapaho. Het woord werd voor het eerst gebruikt door de Delaware Indianen en later voor de Wyoming Valley in Pennsylvania. Het betekent “stroomgebeiden van de grote rivier” en dat past precies bij Wyoming dat tegen de Continental Divide aanligt, de bergketen vanwaar de rivieren hetzij in oostelijke, hetzij in westelijke richting stromen. Wyoming bestaat vooral uit drooggevallen rivier – en basinsbodems. De gigantische bergen in het westen en de indrukwekkende, eindeloze prairies domineren dit land waarin de mens de tweede viool speelt. In de Noordwesthoek van Wyoming liggen twee nationale parken : de abrupt oprijzende, majestueuze Grand Teton Mountain Range en Yellowstone National park. Geen staat heeft minder mensen dan wyoming.

In Wyoming rijdt men veel. Hier, waar de horizon de helft van je wereld uitmaakt, ben je alleen met jezelf en daar heb je ook ruim de tijd voor. Je rijdt langs kuddesvee en schapen, een kudde bizons, met op de radio countrymuziek die je helpt de lange afstanden te overbruggen.