Best of the West

San Francisco - Yosemite National Park - Monterey - Santa Maria - Los Angeles - Palm Springs - Tucson - Sedona - Grand Canyon - Monument Valley - Lake Powell - Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas. 

Een prachtige 23 daagse autorondreis vanuit San Francisco door de staten Californië, Arizona, Utah & Nevada. De reis laat u kennismaken met de leuke steden San Francisco, Las Vegas en los Angeles, de prachtige kust langs Highway 1, de gigantische cactussen & het echte oude wilde westen in het zuiden van Arizona, de canyons in het noorden van Arizona & Utah en het prachtige Lake Powell. De afwisseling van dit alles maakt dit de perfecte 3-weekse reis door het Zuidwesten van Amerika waarbij u van de ene in de andere verbazing zult vallen. U eindigt de reis in Las Vegas
.

Dag 01 : Aankomst in San Francisco
Na aankomst op San Francisco International Airport reist u per openbaar vervoer of taxi
naar uw hotel in de stad. Welkom in de mooiste stad van Amerika! San Francisco heeft alles: ongelooflijke uitzichten, verschillende culturen, gezellige buurten, goede restaurants, mooie musea en heel veel winkels. Dit is allemaal samengepakt op een schiereilandje van 10x10 km. Het is een Amerikaanse stad waar u daadwerkelijk alles te voet kunt doen, in tegenstelling tot de meeste andere steden in het land. In 1920 was San Francisco hier al voor bekend. Een populaire mening over de stad was toen: “U kunt een maand in San Francisco blijven en blij zijn gewoon elke dag door de stad te lopen”. Als de beruchte heuvels te steil worden voor uw vermoeide benen, dan kunt u op een groot openbaar vervoernetwerk rekenen, met trams, kabeltrams, bussen en metro. Dus ga er rustig te voet op uit. Vanavond kunt u Chinatown verkennen, de grootste buiten China! In de straten worden exotische ingrediënten, zijde en jade aangeboden en in één van de vele restaurants kunt u genieten van een heerlijke maaltijd.

Overnachting: La Luna Inn


Dag 02 : San Francisco
Bezoek vandaag Fisherman’s Wharf, waar u een onbelemmerd uitzicht heeft op het beruchte Alcatraz Island en slenter langs de vele visrestaurants, de straatventers en -artiesten, souvenirwinkels en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht op de San Francisco Bay. Hier kunt u ook de boot nemen naar Alcatraz Island, welbekend door de zwaarbewaakte gevangenis “Alcatraz” waarin u ook een tour kunt maken.  Breng ook wat tijd door in het Golden Gate park; het biedt een dozijn aan leuke dingen om te doen. Top bezienswaardigheden zijn het Conservatory of Flowers en de Japanese Tea Garden. Vanavond kunt u heerlijk gaan dineren in één van San Francisco's karakteristieke buurten; van Chinatown tot het Italiaanse North Beach, elk biedt zijn eigen authentieke cultuur en keuken.

Overnachting: La Luna Inn

Dag 03: San Francisco
Vandaag kunt San Francisco verder ontdekken. Ga naar de extreem bochtige Lombard Street, één van San Francisco's meest gefotografeerde plekken. De prachtig aangelegde afdaling van Hyde Street naar Leavenworth Street, heeft Lombard de titel van “meeste bochtige straat in de wereld” bezorgd. Op de hoek van Hyde en Lombard, geeft een Cable Car route u spectaculair uitzicht op Alcatraz, Angel Island, Colt Tower, Yerba Buena Island en de Bay Bridge. Ook Alamo Square met haar mooie huizen is een bezichtiging waard. Uiteraard mag een bezoek aan de Golden Gate Bridge niet ontbreken. Dit is toch wel het voornaamste monument van deze stad. De wereldberoemde San Francisco Cable Cars brengen u ook naar Union Square. Dit is één van de drie originele parken in de stad en het is nu het middelpunt van het winkelgebied van de stad.

Overnachting: La Luna Inn

Dag 04: San Francisco - Yosemite National Park, CA (322km)
U haalt de huurauto op en laat het bruisende San Francisco achter om verder te reizen richting Yosemite National Park, een van de meest populaire nationale parken van het land. De schoonheid van Yosemite komt gedeeltelijk door de Yosemite Valley, wiens diepte een prachtig contrast biedt met het granieten gesteente eromheen. De granieten kliffen, waaronder El Capitan monoliet, Glacier Point en Half Dome, torenen er groots bovenuit. Bekijk ook de Yosemite Falls, de hoogste watervallen in Noord Amerika of Mariposa Overlook, een ‘must see’ en één van de meest gefotografeerde en bewonderde uitzichten van Yosemite.

Overnachting: Cedar Lodge

Dag 05: Yosemite National Park - Monterey, CA (289 Km)
Bij Monterey moet u denken aan een vissersplaats met visverwerkingsfabrieken aan het water. Dat komt door John Steinbeck die hier jarenlang woonde en in zijn roman “Cannery Row”  een onvergetelijk beeld schetste van het stadje in de jaren dertig. Monterey Bay is een fantastische plek om walvissen te bekijken en tours hiervoor worden lokaal aangeboden. Bezoek ook het aquarium in Monterey, deze wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Overnachting: Red Lion Hotel Monterey

Dag 06: Monterey - Santa Maria, CA (281 Km)
Vandaag rijdt u over één van de mooiste wegen van Amerika, de spectaculaire Highway 1 met prachtige uitzichten over de Pacific Ocean. Sla ook de mooie 17-mile drive niet over. Rijd vervolgens door naar Carmel, een charmant plaatsje waar ooit Clint Eastwood burgemeester van was. De reis gaat verder langs de Big Sur. De schitterende rotswanden en kliffen rond deze plaats, hebben voor ontelbare films als achtergrond gediend.

Voordat u in Santa Maria aan komt, bezoek dan ook nog Hearst Castle, het door de Amerikaanse kranten magnaat William Randolph Hearst gebouwde kasteel in de Santa Lucia Mountains.

Overnachting: Historic Santa Maria Inn

Dag 07: Santa Maria - Los Angeles (263 Km)
De reis gaat vandaag verder naar Los Angeles, bezoek onderweg het Deense stadje Solvang en maak zeker een stop in Santa Barbara. Een gezellige badplaats bekend vanwege haar schitterende ligging, Spaans-Koloniale architectuur, een grote hoeveelheid winkels en restaurants en een uitnodigend strand. Of rijd zo snel mogelijk naar Los Angeles, de entertainment hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is het thuisfront van beroemde filmsterren en het zeer herkenbare Hollywood Sign. Deze grote metropool heeft vele regio’s met karakteristieke gemeenten. Als u slechts tijd heeft om één badplaats in LA te bezoeken dan is Venice Beach absoluut een must. De beste manier om deze badplaats te ontdekken is langs de “boardwalk” te lopen. Op de boardwalk vindt u waarzegsters, straatmuzikanten en niet te vergeten de “bodybuilders”op Muscle Beach, waar ook Arnold Schwarzenegger ooit zijn spieren oppompte. U ziet er gewoon het leven van alle kanten. Santa Monica vertegenwoordigt daarentegen de chique strand scene van LA. Een heleboel winkels en restaurants gecombineerd met een enorm breed strand maken dit een goede plaats voor het Californische Streven: zon en zand.

Overnachting: Best Western Plus South Bay

Dag 08: Los Angeles
Voor winkelen en terrasjes moeten u naar de 3rd Street Promenade gaan, een autovrije zone waar het echt gezellig is. Bezoek het TCL Chinese Theatre, het best bewaarde theater van Hollywood’s gouden tijden. Dit is al meer dan 75 jaar een bekende plek op Hollywood Boulevard: het indrukwekkende gebouw zelf, de hand- en voetafdrukken van sterren in het cement voor de ingang, de movie star look–alikes op de stoep en het feit dat het theater eens de Academy Awards huisde. Er wordt wel eens gezegd dat als u LA bezoekt en het TCL Chinese Theatre overslaat, dan heeft u China bezocht en de Grote Muur gemist. TCL Chinese Theatre staat op de Hollywood Walk of Fame, waar u meer dan 2300 bronzen sterren in de stoep kunt zien met namen van acteurs en actrices. Bekend om zijn beroemde hand en voetafdrukken, zijn er ruim 200 afdrukken om te ontdekken. Rijd door Beverly Hills, de beroemdste wijk van de Verenigde Staten waar filmsterren hun huizen lieten bouwen tijdens de gloriedagen van Hollywood.

Overnachting: Best Western Plus South Bay

Dag 09: Los Angeles - Palm Springs (280 km)
Vandaag een korte rit naar het miljonairs stadje Palm Springs. Een stad met prachtige boetieks en smaakvolle restaurants. Het is niet alleen een fantastische plaats om te winkelen en heerlijk te dineren, maar ook om lekker te ontspannen bij het zwembad. Tevens vindt u hier de “Aerial Tramway”, een kabelbaan die u naar het vrij koele Mount St. Jacinto State Park transporteert. Hier zijn veel wandelpaden met op de top een restaurant dat ’s avonds open is. Het spreekt voor zich dat u hier fantastische uitzichten aantreft. Bezoek ook het Palm Springs Desert Museum en de Indian Canyons, ook hier ligt een reeks van aardige wandelpaden die door de rotsige woestijn en weelderige oases met watervallen en palmbomen voert.

Overnachting: Rodeway Inn Palm Springs

Dag 10: Palm Springs - Tucson, AZ (607 Km)
Vandaag rijdt u verder naar Tucson, Arizona voor drie overnachtingen.  Breng onderweg een bezoek aan de Naked Bookstore owner in Quartzsite, Arizona waarschijnlijk de grootste attractie van deze plaats. Bookstore-eigenaar Paul Winer heeft een paar decennia lang niets anders gedragen dan een strategisch geplaatste sok. Hij legt u graag uit waarom zijn bedrijf niet werd beïnvloed door technologieën zoals eBooks. In Tucson wacht u een onverwachte, gratis topattractie: ’s avonds ontdekt u uw plek in het universum onder de spectaculaire sterrenhemel, die boven de lichtarme stad uitstekend te zien is.

Overnachting: Ramada by Wyndham Tucson

Dag 11: Tucson
Tucson is een authentiek zuidwestelijk stadje met indiaanse, Spaanse en Mexicaanse roots, vermengd met duidelijke invloeden uit het Oude Westen. Door het bijna altijd mooie weer de perfecte plek om even tot rust te komen bij het zwembad. Toch bieden zich genoeg alternatieven voor het hotelzwembad aan, maak bijvoorbeeld een wandeling door de oude binnenstad, door de met cafes, boetieks en kunstgaleries bezaaide 4th Street. Vanuit Tucson rijdt u naar Tombstone, The Town Too Tough To Die. Hier vormen originele gebouwen uit het einde van de jaren 1870 een perfect decor voor de vele acteurs, die ongelukkigerwijs steeds in ‘net-echte’ pistoolduels verwikkeld raken. Niet voor niets, want in deze straten volgt u in de voetstappen van Wyatt Earp, Doc Holiday en vele andere helden en schurken uit de begindagen van het Amerikaanse westen. Bezoek ook de begraafplaats waar deze schurken nog steeds begraven liggen en de grafstenen de meest hilarische teksten hebben.

Overnachting: Ramada by Wyndham Tucson

Dag 12: Tucson
Vandaag brengt u een bezoek aan Saguaro National park West, 20 kilometer ten Westen van Tucson. Saguaro National park is het beschermde domein van de saguaro. Honderden saguaros lopen u tegemoet over de dorre woestijngrond. Als een leger van marcherende soldaten staan de gigantische saguaro-cactussen aan de horizon, zo groot heeft u ze nog nooit gezien! Het park bestaat uit een oostelijk en westelijk gedeelte. Wanneer u in Saguaro National Park East aankomt, is er op het eerste gezicht weinig verschil met het westelijke deel van het park dat in de Tucson Mountains ligt. Ook hier weer veel doormarcherende saguaros en een veelheid aan prachtige andere cactussen. Verder beslaat dit deel een groter oppervlak en is het al langer beschermd natuurgebied. Sinds 1933 staan de cactussen hier veiliger in het nationaal monument dan in andere delen van Arizona. In 1961 voegde de federale overheid in Washington DC het westelijke gedeelte toe aan het monument. Inmiddels hebben de twee gebieden de status van nationaal park. Het belangrijkste verschil tussen West en East zijn de saguaros zelf. In het oostelijke deel zijn de saguaros groter, omdat er hier meer regen valt dan vijftig kilometer westelijker.

Het verschil tussen cactussen van vijf jaar oud is 56 centimeter, maar na hondervijftig jaar – de gemiddelde leeftijd van oude saguaros, ze kunnen de tweehonderd passeren - is dat verschil opgelopen tot twee meter. De gemiddelde lengte van een 150 jarige saguaro in het westelijke district is 10,7 meter, in het oostelijke deel is dat 12,7 meter. In Organ Pipe Cactus National Monument, ongeveer tachtig mijl ten westen van Tucson, halverwege Tucson en Californie, is de saguaro rond het einde van zijn illustere leven “slechts” 8,7 meter.

Overnachting: Ramada by Wyndham Tucson

Dag 13: Tucson - Sedona, AZ (370 Km)
De reis gaat vandaag verder naar  Sedona. De rit richting richting Sedona staat bol van de schilderachtige bezienswaardigheden, waaronder de eeuwenoude indiaanse rotswoningen van Montezuma Castle National Monument. In het pittoreske stadje Sedona en de bosrijke Oak Creek Canyon geniet u bovendien van machtige rotsformaties in vijftig tinten rood. Bezoek Bell Rock en Cathedral Rock. Twee grote rode zandsteen formaties. Sedona staat bekend om zijn artistieke gemeenschap, eclectische winkels en de fantastische gastronomie. Voor kinderen is het erg leuk om Slide Rock State Park te bezoeken en zich mee te laten nemen door het water van deze natuurlijke glijbaan. Vaak een zeer welkome verfrissing!

Overnachting: Adante Inn of Sedona

Dag 14: Sedona - Grand Canyon, AZ (177 Km)
Een grote dag, want vandaag staat er een waar wereldwonder op het programma: Grand Canyon National Park. De reacties van de mensen die de Grand Canyon bezoeken zijn interessant. De meesten zijn eerlijk. Zij geven het gewoon op. Er valt niets te zeggen; de Canyon is er gewoon en hij moet ervaren worden. De impact op het bewustzijn van een bezoeker die voor de eerste keer de Grand Canyon ziet is ongelooflijk. Eén van de eerste Amerikaanse ontdekkingsreizigers en geoloog, Clarence Dutton, heeft een keer gezegd “Als het begint te schemeren, dan komen de kleuren pas tot leven”. U ziet wel wat hij bedoelt wanneer u hier bij de Grand Canyon staat. Als u ’s middags aankomt, dan lijken de rotsen levenloos door de hitte en het felle licht. Maar wacht tot de dag begint af te koelen en de Canyon licht lijkt uit te stralen. Van april tot eind november heeft de Park Service een gratis shuttle bus die bij de “village” hotels en de diverse uitkijkpunten stopt. U kunt met deze bussen ook van/naar Tusayan reizen (van ca. mei tot eptember). Zowel met de shuttle bus als lopend kunt u zich verplaatsen tussen de verschillende uitkijkpunten van dit wereldwonder en genieten van het prachtige uitzicht.

Overnachting: Grand Canyon Plaza

Dag 15: Grand Canyon, AZ - Monument Valley, AZ (288 Km)
Vandaag vertrekt u naar Monument Valley, wat bekend werd door western films en John Wayne, is Monument Valley een van de meest gefotografeerde plaatsen in Amerika. U kunt de 17 mijl loop die u langs alle vergezichten brengt zelf rijden, u kunt een jeeptocht maken voor wat verdere gelegen plekken en u kunt vanaf Ford’s Point een mooie paardrijdtocht maken. Bekijk de zonsondergang vanaf het View Hotel.

Overnachting: Kayenta Monument Valley Inn

Dag 16: Monument Valley - Lake Powell, AZ (200 Km)
Lake Powell, een blauw meer in de woestijn, in een zee van rode gesteenten, waar normaal gezien nooit een natuurlijk meer zou kunnen zijn. Het is adembenemend mooi en een beetje raar. De meer dan 2000 km lange kustlijn biedt allerlei recreatiemogelijkheden; varen, waterskien, jetskiën, parasailing, wandelen, kamperen en ontdekken. U heeft waarschijnlijk niet de tijd dit allemaal te doen, daarom raden wij aan een paar dingen uit te kiezen en daar van te genieten. Berijd de Lake Shore Drive, een bijzonder mooie weg die de kust van het meer een paar kilometer volgt. De weg loopt tot aan het Wahweap Resort en Marina, vanwaar bootrondritten vertrekken of u zelf een boot (vaarbewijs niet nodig!), kayak of jetski kunt huren.

Overnachting: Quality Inn Lake Powell

Dag 17: Lake Powell
Eén van de grootste attracties is een boottrip naar de Rainbow Bridge, de grootste natuurlijke boog ter wereld en een heilige plek voor de Navajo indianen. In het nabijgelegen Navajo Village kunt u alles over de cultuur, tradities en de taal van de Navajo Indianen leren. Leden van de Navajo stam zijn aanwezig om demonstraties van de traditionele kunst, handwerken, inheemse dansen en liederen te geven. U kunt zelf deelnemen aan deze activiteiten. Ook een bezoek aan Antelope Canyon en Horseshoe Bend mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Lake Powell. Voor velen is dit het hoogtepunt van hun reis.

Overnachting: Quality Inn Lake Powell

Dag 18: Lake Powell - Bryce Canyon National Park, UT (256 Km)
De reis gaat verder naar Bryce Canyon NP, een veelkleurig en een van de meest indrukwekkende en bizarre parken in de VS. Bryce Canyon NP heeft sierlijke en kleurrijke zuilen in variaties van roze, geel en wit, samen met oranje hoodoo’s, die als wachters aan de rand van het uitgeslepen plateau bij Bryce Canyon staan In dit populaire nationale park vindt u gesteenten, uitgehouwen als zuilen, die men “hoodoo’s” noemt in de meest ongelooflijke kleuren. Het is de moeite dit landschap bij zonsopgang of ondergang te beleven bij één van de vele uitzichtpunten. De lichtschakeringen transformeren het landschap van gewoon prachtig tot adembenemend. Bryce ligt meer dan duizend meter hoger dan het nabijgelegen Zion National park en heeft ook een veel koeler klimaat.

Overnachting: Bryce View Lodge

Dag 19: Bryce Canyon - Zion National Park, UT (225 Km)
Vandaag gaat u Zion National Park bezoeken. Wanneer u Zion binnen rijdt, zult u begroet worden door gigantische zandsteenheuvels en hoort u zachtjes de stroming van de Virgin River. U kunt door het park heen rijden en naar de verschillende rotsformaties kijken maar er zijn ook verscheidene goede en goed begaanbare wandelpaden die u een goed idee zullen geven van dit park. – kies één of twee wandelpaden en geniet van een pauze tijdens uw tocht per auto. De ‘Narrows” zijn Zion’s bekende canyons. Dit zijn smal gevormde stenen met kleurrijke strepen, veroorzaakt door de jarenlange water- en winderosie. Het resultaat hiervan is dit prachtige wandelparadijs. In het park en langs de rivier zijn verschillende soorten paden voor wandelaars van elk niveau. Wanneer u Zion binnen komt, net ten oosten van de tunnel waar u doorheen rijdt, loopt er een pad met prachtige uitzichten over Zion Canyon en Pine Creek Canyon. De wandeling over dit pad is een vrij inspannende tocht van ongeveer 1,6 km vice versa. U kunt hier genieten van ongelooflijk mooie uitzichten. De 3,3 km lange “Temple of Sinawava / Riverside Walk” is ook een erg gemakkelijke (en populaire!) wandeling welke u brengt naar de nauwe canyon van de Virgin River. Hangende tuinen van wilde bloemen versieren de rotswanden die zich bijna duizend meter boven u verheffen. Op sommige plaatsen zijn de engten slechts 6 meter breed. Er rijdt ook een gratis shuttlebus door het park.

Overnachting: Holiday Inn Express Suites St. George

Dag 20: Zion NP - Las Vegas, NV (199 Km)
U reis vandaag verder naar Las Vegas, misschien wel de grootste entertainment stad van Amerika, met casino’s, fantastische shows, een goed uitgaansleven en restaurants van wereldklasse, gelegen in de thema ressorts op ‘The Strip’, waarbij je wordt meegenomen naar het vroegere Egypte, Parijs, New York, Venetië en nog veel meer. Misschien onderweg een leuke side trip naar Valley of Fire State Park. Zelfs veel inwoners van Las Vegas hebben nog nooit van dit natuurgebied gehoord. Dat is ook wel zo plezierig. Dit state park doet qua schoonheid niet onder voor veel bekende National parks, ook al is het wel een stuk kleiner. Valley of Fire dankt zijn naam aan de vuurrode rotsformaties, die in het vroege ochtendlicht of late avondlicht opgloeien alsof ze in brand staan. Wie zijn verbeelding laat werken, ziet bizarre vormen in deze rotsformaties, zoals Elephant Rock, die wat weg heeft van een olifant, en de Beehives, die lijken op versteende bijenkorven. De Valley of Fire is het gemakkelijkst te bezoeken vanuit Las Vegas.

Overnachting: Gold Coast Hotel

Dag 21: Las Vegas
Vandaag heeft u de hele dag om Las Vegas te ontdekken, een stad die meer is dan alleen gokken. De surrealistisch fonkelende Strip, die eigenlijk Las Vegas Boulevard heet, is door zijn veelheid aan kleuren en miljoenen gloeilampen en neonlichten al van grote afstand zichtbaar. Langs deze mijl van verlangen liggen de bekendste van de meer dan honderd casino’s in de stad: fantasiehotels, allemaal met speelautomaten en winkelcentra, plus riddertoernooien, zich oplossende tijgers, zeeslagen, achtbanen op driehonderd meter hoogte, halfnaakte showgirls en in het zwembad drijvende blackjacktafels. Waar op aarde kunt u rond de hele wereld in één namiddag? Een gondelrit maken in Venetië, de Eiffeltoren bezoeken en Egyptische piramides bewonderen? Vegas is een fascinerende plaats, zelfs als u het allemaal van een afstandje bekijkt. Mocht u even weg willen uit Las Vegas, rijd dan naar de Hoover Dam. Het is een leuke dagtrip via Lake Mead.

Overnachting: Gold Coast Hotel

Dag 22: Las Vegas - Amsterdam
U maakt vandaag uw laatste rit van deze prachtige reis en vertrekt boordevol mooie herinneringen en indrukken weer terug naar huis

Dag 23: Aankomst Amsterdam

Bryce View Lodge

Ligging

Het Bryce View Lodge ligt in Bryce Canyon City, op 5 minuten rijden van Bryce Canyon National Park.

Gold Coast Hotel

Ligging

Gold Coast Hotel and Casino ligt in het westen van The Strip in Las Vegas, dicht bij The Auto Collections, Winkelcentrum Fashion Show en Orleans Arena. In de buurt liggen ook Crystals at City Center en The Shoppes at the Palazzo.

Cedar Lodge

Ligging

Cedar Lodge ligt op 5 minuten rijden van de ingang van het Yosemite Nationaal Park. De Half Dome is een populaire bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars en ligt op ongeveer 35 km afstand in het Yosemite Nationaal Park. U hebt de mogelijkheid om te g

Best Western Plus South Bay Lax

Ligging

Best Western Pluys South Bay Hotel is een fijn hotel, dat vlakbij de luchthaven van Los Angeles is gelegen. De locatie van dit hotel maakt het tot een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Los Angeles. U bevindt zich centraal ten opzichte van de vele bezienswaardigheden.

La Luna Inn

Ligging

Het La Luna Inn ligt in San Francisco

Andante Inn Of Sedona

Ligging

The Andante Inn of Sedona is ideaal voor een bezoek aan Sedona. The Andante Inn of Sedona ligt op 10 minuten rijden van het Hillside Sedona Shopping Center en biedt uitzicht op de Red Rock.

Rodeway Inn Palm Springs

Ligging

Het Rodeway Inn Palm Springs ligt in Palm Springs

Holiday Inn Express Suites St. George North Zion

Ligging

Het Holiday Inn Express Suites St. George North Zion ligt in Washington

Ramada By Wyndham Tucson

Ligging

Het Ramada Tucson ligt direct aan de Interstate 10. Het nationaal park Saguaro ligt op 22 km afstand.

Flydrive Go Amerika

Kayenta Monument Valley Inn

Ligging

Het Kayenta Monument Valley Inn ligt in Kayenta

Historic Santa Maria Inn

Ligging

Dit historische hotel in Santa Maria biedt een buitenzwembad en ligt op 30 minuten rijden van de Riverbench Vineyard and Winery. Pismo Beach ligt op 25 minuten rijden van dit hotel. Santa Barbara bevindt zich op 102 km afstand.

Quality Inn At Lake Powell

Ligging

Het Quality Inn At Lake Powell ligt in Page, in het hart van Indian Country. Het kijkt uit op de Glen Canyon-dam en Lake Powell. Dit hotel ligt in de buurt van het Rainbow Bridge National Monument en plekken waar u een rondleiding door Antelope Canyon kun

Red Lion Hotel Monterey

Ligging

Het Red Lion Hotel Monterey ligt in Monterey, op slechts 8 km van het Monterey Bay Aquarium. Het Red Lion Hotel Monterey ligt op 3,2 km van Fisherman's Wharf.

Grand Canyon Plaza Hotel

Ligging

Het Grand Canyon Plaza Hotel ligt in Tusayan, op 10 km afstand van de zuidelijke ingang van het Grand Canyon National Park.
hollywood-1246529_1920

Los Angeles

In Los Angeles kunt u de sterren zien op Hollywood Boulevard, een bezoek brengen aan een van de attractieparken of genieten aan het strand. Ook als u een rustiger verblijf aan het strand zoekt, biedt de omgeving van Los Angeles voldoende mogelijkheden.

the-west-discovery-4

Las Vegas

In Las Vegas vindt u de neon en glitter van de casino's aan The Strip, maar tegenwoordig ook vele uitstekende restaurants.

the-west-essentials-3

San Francisco

Het is begrijpelijk dat San Francisco tot de leukste steden van de Verenigde Staten wordt gerekend. Deze Europees aandoende stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige baai. Anders dan in andere Amerikaanse steden heeft het dag en nacht een levendig centrum. Geniet van een ontbijt aan het water bij Fisherman's Wharf en struin vervolgens door de smalle straten, langs de kleurrijke huizen en geniet er van de uitstekende restaurants. Als de tijd het toelaat raden wij u aan een fiets te huren en over de Golden Gate Bridge te fietsen naar Sausolito. Vervolgens kunt u met de ferry terugkeren naar San Francisco.

Grand Canyon

Al heeft u vast al veel beelden van de Grand Canyon gezien, geen foto of film kan het gevoel vastleggen dat u heeft als u aan de rand staat van deze enorme kloof, ruim 400 kilometer lang en ruim 1800 meter diep. Begin uw bezoek aan de Grand Canyon bij het Visitors Centre. Hier en in de ander informatiecentra langs de Canyon komt u meer te weten over het ontstaan en de natuur van de Canyon. Wij raden u aan om het park te verkennen met een van de gratis shuttlebussen. Zo kunt u delen langs de rand van de kloof lopen en genieten van het uitzicht. Delen van de weg langs de Canyon zijn in de zomer alleen te voet, per fiets of met de shuttlebus bereikbaar. U kunt ook een deel afdalen in de Canyon en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken.

palm-springs

Palm Springs

Palm Springs is een oase voor mensen die de koude winters willen ontvluchten, of voor reizigers die even wat anders willen dan de Nationale Parken.
Palm Spings heeft 350 zonnige dagen per jaar en een temperatuur die bijna nooit beneden 21 graden valt tijdens de dag. Relax bij het zwembad en geniet van een heerlijke maaltijd in één van de vele fijne restaurants langs de hoofdstraten: Main Street en Palm Canyon Drive. 

zuidwesten-1

Californië en het Zuidwesten

Veel van de bekendste iconen van Amerika vindt u in het zuidwesten van het land; de Grand Canyon, Monument Valley, de Las Vegas Strip, Hollywood Boulevard in Los Angeles en de Golden Gate Bridge in San Francisco. De regio biedt echter veel meer dan alleen deze bezienswaardigheden.

Langs de kust van Californië kronkelt de Highway 1 langs spectaculaire uitzichten en heerlijke stranden. Een paradijs voor surfers. De weg doorkruist leuke plaatsen als Santa Barbara en Monterey en brengt u langs immense sequoiabomen en door vruchtbare wijngebieden. Een bezoek aan een wijnhuis is dan ook een must tijdens uw vakantie in Californië

Verder het binnenland in, in de staten Arizona en New Mexico, vindt u nog veel historie van de indianen. Tijdens een excursie door bijvoorbeeld Mesa Verde, Canyon de Chelly of Monument Valley krijgt u een goed inkijkje in hun cultuur. Sporen van het Oude Westen vindt u terug in plaatsen als Tombstone of in de vele verlaten spookstadjes.

Naast 18 bekende en minder bekende nationale parken vindt u in het zuidwesten talloze State Parks en National Monuments. Van enorme cactussen in Saguaro National Park bij Tucson tot de heldere watervallen in Yosemite National Park. Van de bijzondere rotsbogen in Arches National Park tot de wonderlijke stalactieten in de Carlsbad Caverns.

Steden als San Francisco en Phoenix vormen een uitstekend begin- of eindpunt van uw reis en vragen om een verblijf van twee of meer dagen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Santa Fe of Sedona. In Scottsdale hebben golfers de keuze uit tientallen golfcourses.

Wie op zoek is naar vertier mag natuurlijk Las Vegas of Los Angeles niet overslaan. In Las Vegas vindt u de neon en glitter van de casino's aan The Strip, maar tegenwoordig ook vele uitstekende restaurants. In Los Angeles kunt u de sterren zien op Hollywood Boulevard, een bezoek brengen aan een van de attractieparken of genieten aan het strand. Ook als u een rustiger verblijf aan het strand zoekt, biedt de omgeving van Los Angeles voldoende mogelijkheden.

Californië en het Zuidwesten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Zo ervaart u het Zuidwesten pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het bekende, maar ook het onbekende zuidwesten van Amerika.Insider Tips
- Proef de wijnen van de Sonoma Valley
- Maak een ballonvlucht over de woestijn
- Fiets over de Golden Gate Bridge
- Bekijk de Grand Canyon vanuit de lucht
- Wandel door de smalle kloven van Grand Staircase Escalante
- Bewonder de de kunstgalleries in Santa Fe
- Verblijf in een comfortabele tent in Yosemite National Park

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - San Francisco en Las Vegas - Amsterdam.(o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 18 dagen autohuur Hertz, type compact (B) op basis van fully-inclusive (bij 4 personen fullsize F)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving
- gratis Hollywood Bike Tour

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- entreegelden nationale parken
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie