Zoek op land, regio of reis

×

Rocky Mountains USA & Yellowstone...

Het Wilde Westen

In de staten in de Rocky Mountains vindt u nog het 'echte Amerika'. Het is het echte Wilde Westen, het land van cowboys en indianen, van kuddes bizons op uitgestrekte prairies, maar ook van de nationale parken als Yellowstone National Park en Grand Teton National Park. Dit is waar Lewis en Clarke op ontdekkingsreis gingen, waar Custer en Crazy Horse vochten bij Little Big Horn en het gebied dat Butch Cassidy en de Sundance Kid onveilig maakten. De staten Montana, North Dakota, South Dakota, Wyoming en Idaho promoten zichzelf niet voor niets als 'The Great American West'.

Rondreis naar Yellowstone en Rocky Mountains National Park

Hoogtepunten van dit gebied zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.
In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument. In Custer State Park leven meer dan 1500 bizons. De aanblik van een kudde buffels die over de vlakte stormt is onvergetelijk!

In North Dakota begon Theodore's Roosevelts liefde voor de natuur, die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de National Parks Service. In het naar hem vernoemde National Park heeft u een prachtig uitzicht op de Badlands.

Montana is Big Sky Country, de staat met de uitgestrekte ranches. Waar de goudzoekers hun sporen hebben nagelaten in de spookstadjes en waar het oude Westen herleeft in de steden. Plaatsjes als Bozeman, Butte en Helena weten hun verleden uitstekend te combineren met moderne faciliteiten.
Geen staat heeft meer ongerepte wildernis dan Idaho. U vindt er - op de grens met Oregon- Hells Canyon, een kloof dieper dan de Grand Canyon, In het zuiden ligt het desolate, maar wonderschone Craters of the Moon National Monument naast het berggebied van de Sawtooth National Recreation Area.

Colorado is de bestemming voor outdoor enthousiasten, met meer dan 300 dagen zon per jaar, de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains, skiresorts van wereldklasse en vele mogelijkheden voor outdoor activiteiten. In het zuiden worden de rotswoningen van de Anasazi-indianen bewaart in Mesa Verde National Park, een Werelderfgoed.

De Rocky Mountains staten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Of verblijf een aantal dagen op een heuse ranch. Zo ervaart u het Wilde Westen pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het echte Amerika.

De beste reistijd voor Yellowstone en de Rocky Mountains

De beste reistijd voor Yellowstone National Park en de Rocky Mountains is juni t/m september. Dan is de kans op aangename temperaturen het grootst. Tot begin juni kan er in Yellowstone en in de bergen nog sneeuw vallen, waardoor wegen onbegaanbaar zijn. Na begin oktober zullen veel faciliteiten dicht zijn en neemt de kans op slecht weer ook weer toe. De lente en zomer zijn dan ook de beste seizoenen voor een bezoek aan Yellowstone National Park en de Rocky Mountains. In de maanden juli en augustus kunt u in Yellowstone echter grote drukte verwachten en daarom raden wij aan om, als het voor u mogelijk is, een reis naar het Yellowstone National Park in de maand juni of september te plannen.

Reistip Rocky Mountain States van reisspecialist Corrina Flink

"De Rocky Mountain States zijn het Wilde Westen van Amerika! Ik raad u daarom aan om tijdens uw reis door deze regio minstens één keer een 'cowboy experience' te ervaren. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een verblijf op een ranch of tijdens een bezoek aan een rodeo. In Cody wordt in juni, juli en augustus elke avond de Cody Nite Rodeo gehouden. Of stap in Yellowstone National Park zelf op een paard en rijd naar een authentieke Old West Cowboy Cookout bij het kampvuur."

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!