Zoek op land, regio of reis

×

Actueel Nieuws...

Actueel nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Klik hieronder om de diverse nieuwsitems te openen/sluiten:

Reserveringen Nationale Parken USA

Wij willen u erop attent maken dat voor een bezoek aan de volgende nationale parken in 2024 een reservering vereist is.
* Yosemite National Park
* Arches National Park
* Rocky Mountain National Park
* Glacier National Park

Kijk hier. voor meer informatie

Bent u van plan een reis naar Amerika, Canada of Alaska te maken?

Kom dan inspiratie opdoen op de Informatiedag, waar u kennis kunt maken met onze reisspecialisten. Ook worden er verschillende presentaties gegeven en kunt u een kijkje nemen in een Canadese camper. U bent op 14 oktober 2023 van harte welkom bij in Heerhugowaard.

Klik voor meer informatie over de lokatie, het programma en aanmeldformulier.

21 augustus 2023

UPDATE 23 AUGUSTUS:
Inmiddels is het verbod op niet-essentieel verblijf ingetrokken voor de meeste van onderstaande plaatsen. Alleen overnachten, zonder essentiele reden, in West-Kelowna is nog niet toegestaan. De meeste hotels in de andere plaatsen hanteren een flexibel annuleringsbeleid, indien u alsnog niet in de Okanagan-regio wilt verblijven. Wij zijn met al onze reizigers in contact om hun wensen en alternatieve routes te bespreken.

---------
De overheid van British Columbia heeft voor het centrale deel van de Okanagan Valley de noodtoestand afgekondigd. Dit betekent dat in de volgende plaatsen tot 4 september a.s. niet overnacht mag worden voor niet-essentiele redenen:
• Kelowna-West Kelowna;
• Kamloops;
• Oliver;
• Osoyoos;
• Penticton
• Vernon

BELANGRIJK: HET VERBOD OP NIET-ESSENTIELE REIZEN GELDT DUS UITSLUITEND VOOR CENTRAL-OKANAGAN EN NIET VOOR HEEL BRITISH COLUMBIA.

Hoewel Highway 97 door Central Okanagan wel open is voor doorgaand verkeer, raden wij u aan om om te rijden bijv. via Castlegar en Revelstoke.

Wij zijn inmiddels in contact met al onze reizigers die op dit moment in deze regio verblijven en hebben alternatieven voor hen geregeld.

De situatie verandert continu en het is daarom ook voor ons niet mogelijk om te voorspellen hoe de situatie ter plaatse op langere termijn zal zijn. Vertrekt u de komende weken naar West-Canada, weet dan dat wij de situatie nauwlettend in de gaten houden. Mochten er consequenties zijn voor uw reis, dan nemen wij contact met u op.

Tropische storm Hillary heeft de Verenigde Staten bereikt en volgt een pad over Zuid-Californië en Nevada. De storm gaat gepaard met grote hoeveelheden neerslag, waardoor er - vooral in delen die normaalgesproken weinig regen krijgen - grote kans is op overstromingen. Death Valley National Park is op 20 augustus om die reden volledig dicht gegaan. Ook in andere delen van Californië, Nevada, Arizona en Utah kan er kans zijn op plaatselijke overstromingen. Houd daarom de berichtgeving van de lokale overheden goed in de gaten. Wilt u gaan wandelen door natuurgebieden, en met name door smalle 'slot canyons', informeer dan bij de plaatselijke autoriteiten of dit raadzaam is.

Heeft u via GoAmerika een excursie door de Lower Antelope Canyon geboekt, dan vindt u op de facebookpagina van de leverancier (zie uw voucher) informatie als de tour onverhoopt niet door kan gaan.

Wij zijn inmiddels in contact met onze reizigers die naar Death Valley zouden reizen en hebben voor hen een alternatieve reisroute geregeld. Wij houden de lokale omstandigheden nauwlettend in de gaten. Reist u de komende weken naar West-Amerika en is uw reisroute door de lokale omstandigheden niet mogelijk? Dan zullen wij contact met opnemen.

10 augustus 2023

De eilanden Maui en Big Island zijn getroffen door grote bosbranden. Onder meer het toeristenplaatsje Lahaina op Maui heeft grote schade geleden. Heeft u een reis naar Hawaii geboekt? Zodra wij een beter inzicht hebben in de gevolgen van de bosbranden, nemen wij contact met u op als er aanpassingen op uw reis nodig zijn. .

1 augustus 2023

Jaarlijks worden delen van de USA en Canada getroffen door natuurbranden. Aangezien dit een bekend fenomeen is, worden veel branden tijdig aangepakt, deze komen niet in het nieuws. Soms zijn de branden groter of vinden ze plaats in drukkere locaties. Of zorgen overstromingen voor wegafsluitingen. Wij hebben vrijwel dagelijks contact met onze lokale partners en worden geïnformeerd zodra de branden of overstromingen invloed hebben op de plannen van onze reizigers.

Wat mag u van ons verwachten?
Op het moment dat wij bericht ontvangen dat er een grote brand is op uw reisroute, waardoor u de reis niet volgens plan kunt uitvoeren, nemen wij contact met u op. Samen kijken we dan naar een passende oplossing en aanpassing van de reis.

Wat kunt u zelf doen?
Zorgt u er zelf voor dat u bereikbaar bent op het door u opgegeven telefoonnummer (ook tijdens uw reis). Volg daarnaast altijd het advies op van de lokale autoriteiten. Bent u onderweg en heeft u twijfels over de bereikbaarheid van uw volgende bestemming, informeer dan bij de receptie van uw hotel naar de laatste stand van zaken.

15 juli 2023

De Highway 4 is de enige weg tussen de oostkust van Vancouver Island en Tofino/Ucluelet aan de westkust. In juni veroorzaakte een bosbrand in het Cameron Lake-gebied langs Highway 4 tussen Parksville en Port Alberni instabiliteit in de klif boven de snelweg. Van maandag 17 juli tot half augustus moet het getroffen deel van Highway 4 elke doordeweekse dag (maandag-vrijdag) twee keer per dag gedurende lange periodes worden afgesloten om werkzaamheden boven de weg mogelijk te maken. Het betreft het stuk bij Cameron Lake tussen Koen Road en Cathedral Grove. Zie ook onderstaande/bijgevoegde kaart.
Het is nog steeds mogelijk om van en naar Tofino en Ucluelet te rijden. U dient de reis echter wel goed te plannen.

Onderstaand het geplande schema voor afsluiting en opening van de weg:
Maandag t/m vrijdag overdag:
Geopend: tot 9.00 uur
Gesloten: 9.00 – 11.30 uur

Op deze weekdagen zijn er 2 openingen van elk een uur:
Open: reizend in westelijke richting (naar Tofino/Ucluelet) - snelweg open tussen 11.30 uur en 12.30 uur.
Open: reizend in oostelijke richting (vanuit Tofino/Ucluelet) - snelweg open tussen 12.30 uur en 13.30 uur.

Gesloten: 13.30 – 17.00 uur
Geopend: na 17:00 uur

Houd er rekening mee dat u tijdens vanaf uw bestemming vertrekt om bovenstaande openingstijden te halen.


Zaterdag en zondag / weekdagen in de ochtend en avond
De afsluiting geldt NIET voor reizen in het weekend en op doordeweekse dagen tussen 17.00 uur en 9.00 uur. Gedurende deze tijd wordt er met wisselend verkeer over één rijstrook gereden.

U kunt er dus op weekdagen ook voor kiezen om pas later op de dag vertrekken en de weg pas na 17.00 uur rijden. Mocht u hiervoor kiezen, wilt u ons dit dan laten weten, zodat wij de accommodatie op de hoogte kunnen brengen van uw late(re) aankomst?

25-06-2023

Wegens modderstromen en onherstelbare schade als gevolg, is een gedeelte van Highway 1 tot nader order niet toegankelijk.

Het gedeelte tussen Big Creek Vista Point en Ragged Point is afgesloten. Dat houdt in dat u niet vanaf Monterey naar Pismo Beach en omgeving (of andersom) kunt doorrijden.

Echter, het mooiste gedeelte, zoals bv de 17 Mile Drive, Point Lobos State Natural Reserve, de iconische Bixby Creek Bridge en Big Sur State Park, is gewoon toegankelijk.

Indien u vanuit het noorden komt, raden wij u aan om vanaf Monterey via de 17 Mile Drive naar Carmel te rijden en vervolgens via Highway 1 tot aan Big Sur State Park (net voorbij de Bixby Creek Bridge). Enige minpunt is dat er wel weer terug gereden moet worden naar het Noorden om bij Salinas de 101 op te gaan richting het zuiden.

Hierboven aangegeven route vanaf Monterey naar Pismo Beach via de 17 Mile Drive, Carmel, Highway 1 en uiteindelijk de 101, neemt – non stop – ongeveer 4,5 uur in beslag. U zult uiteraard vaak stoppen dus zal uiteindelijk waarschijnlijk de gehele dag onderweg zijn. U kunt uiteraard zelf bepalen tot hoever u door rijdt. U kunt er de tijd voor nemen want de aankomsttijd in het volgende hotel mag laat zijn.

Indien u vanuit het zuiden naar het Noorden rijdt, kunt u vanaf Pismo Beach / San Luis Obispo / Cambria de 101 naar Salinas nemen om vanaf daar naar de kust te rijden. Vervolgens kunt u bovenstaande route (Monterey, 17 Mile Drive, Carmel, Highway 1, Big Sur) vervolgen tot hoe ver u wilt en kunt. Ook hier geldt dat u weer terug moet rijden naar het noorden voor uw overnachting, waar u laat mag aankomen.

Houd tijdens uw reis het laatste nieuws in de gaten want er wordt momenteel hard aan de weg gewerkt. Het kan dus wijzigen. Zie hiervoor: https://www.bigsurcalifornia.org/highway_conditions.html

1 juni 2023

Reist u naar de Rocky Mountains en wilt u Lake Louise bezoeken, dan adviseren wij u om 's morgens heel vroeg te gaan of om een shuttleservice te boeken. Vanwege de grote populariteit zijn de parkeerplaatsen bij Lake Louise meestal al heel vroeg vol.

Reist u dit jaar nog naar Lake Louise en Moraine Lake, probeer dan nog 48 uur van tevoren vanaf 8AM lokale tijd een shuttlebus te reserveren Het reserveren van de shuttlebus voor 2024 kan naar verwachting vanaf half april 2024 via onderstaande website:https://reservation.pc.gc.ca/ (kies voor day use).
Deze shuttlebus geeft ook toegang tot Moraine Lake. De weg naar Moraine Lake is in heel 2023 gesloten voor privé voertuigen. Het is onduidelijk of de weg in 2024 wel open gaat voor auto's.

01 mei 2023

De Verenigde Staten schrappen per 11 mei 2023 de Covid-19 vaccinatieplicht voor reizigers. Dit betekent dat u vanaf die datum geen bewijs van Covid-19 vaccinatie meer hoeft te tonen om naar de VS te reizen.

1 april 2023

Wij willen u erop attent maken dat voor een bezoek aan de volgende nationale parken in 2023 een reservering vereist is.
* Arches National Park
* Rocky Mountain National Park
* Glacier National Park

Kijk hier. voor meer informatie

Verantwoord Reizen

Reizen is beleven, het maken van mooie herinneringen. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van GoAmerika en Style in Travel, nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en het verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten, onder de verzamelnaam nox, zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!