Zoek op land, regio of reis

×

Actueel Nieuws...

Actueel nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Klik hieronder om de diverse nieuwsitems te openen/sluiten:

De grenzen gaan weer open!

1 oktober 2021

Vanaf 7 september 2021 zijn de grenzen van Canada weer open voor gevaccineerde reizigers uit Nederland. En op 8 november 2021 hebben ook de Verenigde Staten weer de grenzen geopend.
Na dit goede nieuws merken wij dat veel van onze klanten niet kunnen wachten om weer op reis te gaan. Wij ontvangen dan ook al veel nieuwe aanvragen voor reizen. Wilt u nog dit jaar of in 2022 op vakantie naar USA en Canada. Neem dan ook snel contact met ons op.
Kijk voor alle vereisten voor het reizen naar Amerika of Canada altijd op www.nederlandwereldwijd.nl. De maatregelen veranderen continu. Raadpleeg daarom ook altijd kort voor vertrek nog de website van de Nederlandse, Amerikaanse of Canadese overheid voor de op dat moment geldende regels.

REISADVIES

Bekijk voor alle bestemmingen het reisadvies en bijbehorende voorwaarden op www.wijsopreis.nl.

Actueel reisadvies
Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

Meer weten?
Informatie over wat te doen en waar aan te denken bij reizen naar het buitenland, maar ook een filmpje met uitleg over het downloaden van de app, vindt u op onderstaande websites van de Rijksoverheid:Heeft u vragen over uw GoAmerika reis? Neemt u dan contact met ons op via info@goamerika.nl of stel uw vraag via het contactformulier.

UW REIS EN HET CORONAVIRUS

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van de maatregelen rondom het coronavirus op uw reis. Wij volgen de situatie voor u op de voet en passen onze maatregelen aan op basis van de laatste informatie en ontwikkelingen. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en het RIVM.

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over COVID-19, de Style in Travel voucher en de antwoorden op deze vragen. Staat uw vraag er niet bij neemt u dan contact op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier

Op dit moment worden alle vakanties naar Canada en de Verenigde Staten uitgevoerd.

Wel hebben beide landen aanvullende voorwaarden ingesteld voor toeristische reizen. Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken. Heeft u bij ons een reis geboekt? Dan informeren wij u natuurlijk ook graag over de voorwaarden voor uw reis.

Mocht een land aanvullende eisen stellen dan ligt de verantwoordelijk bij de reiziger zelf zoals bepaald in de ANVR -(reizigers en reis)voorwaarden; De verantwoordelijkheid voor het hebben van geldige reisdocumenten (en de controle daarvan) ligt bij de reiziger zelf. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie in te winnen en om tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort, of, waar toegestaan, een identiteitskaart en de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en eventuele groene kaart. Als u de reis niet (geheel) kunt maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt dat met alle daaraan verbonden gevolgen voor uw eigen rekening. Wij als reisorganisatie kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden indien het ontbreken van de gevraagde documenten/vaccinaties een negatieve invloed hebben op uw vakantie. Mocht u (nog) niet (volledig) gevaccineerd zijn neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden tot omboeking te bespreken.

Houdt u er rekening mee dat de Verenigde Staten op dit moment (dd. 09 dec 2021) een oranje kleurcode heeft en dat ook op het moment van vertrek naar of op de reisbestemming de kleurcode nog oranje kan zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen te reizen als de reis noodzakelijk is. Deze adviezen zijn echter niet bindend. Het is uw keuze om wel of niet te reizen. GoAmerika accepteert in de meest ruime zin als toegestaan bij wet, geen aansprakelijkheid als gevolg van de situatie dat uw reisbestemming een oranjekleurcode (vanwege corona) heeft tijdens het reizen naar of op de reisbestemming. Annuleringen van reeds geboekte reizen vallen bij kleurcode oranje onder onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Voelt u zich er niet prettig bij en stelt u de reis alsnog liever uit, dan kunnen wij de reis altijd, tot 4 weken voor vertrek, voor u omboeken naar een andere reisdatum of bestemming. U betaalt dan uitsluitend een meerprijs, als de nieuwe reis duurder uitvalt.
(https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/wat-betekenen-dekleurcodes-bij-reisadviezen).

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en tarieven op:www.allianz-assistance.nl/AllianzAssist/add-single-application?tp=SIT072&prod=RV.
Goed om te weten: De reisverzekering van Allianz Verzekeringen biedt ook dekking bij meerdere corona-gerelateerde klachten op een bestemming met 'oranje' reisadvies. Daarnaast biedt de annuleringsverzekering van Allianz dekking indien u positief test op corona voor vertrek. Zie voor de meest recente voorwaarden deze pagina

Deze dekkingen bieden niet alle verzekeraars. Controleer altijd goed de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij.

Heeft u vragen over uw GoAmerika reis?

Neemt u dan contact met ons op via info@goamerika.nl, tel 020 428 05 55 of stel uw vraag via het contactformulier op onze website.

Kijkt u er al naar uit om uw volgende vakantie te plannen, maar bent u bang dat u uw geld niet terugkrijgt bij een aangepast reisadvies? Geen zorgen. Indien er - onverhoopt - wederom een algemeen inreisverbod voor toeristische reizen wordt ingesteld door de Nederlandse, Amerikaanse of Canadese overheid, waardoor u niet op reist kunt, dan zullen wij de reis voor u omboeken naar een andere vertrekdatum. Indien dit niet mogelijk is, kunt u de reis kosteloos annuleren en ontvangt u binnen enkele dagen uw geld terug. Dit geldt uitsluitend indien er een algemeen inreisverbod van kracht is.

Zijn de grenzen open, maar voelt u zich er niet prettig bij en wilt u toch niet op de geplande reisdatum reizen? Geen probleem! Dan kunt u de reis altijd omboeken naar een latere reisdatum of naar een andere bestemming. Dit geldt ook indien toeristische reizen zijn toegestaan, maar u niet kunt voldoen aan de gestelde inreisbepalingen (bijv. verplichte vaccinaties etc). Kosteloos annuleren is in dat geval niet mogelijk.

De voorwaarden van de travel voucher kunt u terug vinden op www.styleintravel.nl/corona-travelvoucher.

Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.

U kunt kiezen uit het gehele aanbod reizen, het hoeft niet dezelfde accommodatie en/of bestemming te zijn. Tijdens het boeken geeft u aan dat u in het bezit bent van een Corona-voucher en geeft u het voucher nummer aan ons door (in de opmerkingen bij boeking via de website/ per email bij een maatwerkreis). Wij zullen vervolgens de voucher in mindering brengen op de reissom (rekening houdende met vluchtvouchers/evt verzekeringen) en aansluitend ontvangt u een nieuwe nota/bevestiging.

Boekt u een reis die goedkoper is, dan blijft het restant van de waarde op de voucher staan voor een volgende reis. De originele uitgifte datum van de voucher blijft geldig.

Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten.

Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. Dit geeft u ruim de tijd om een nieuwe keuze te maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2022.

Indien u uw voucher niet (volledig) heeft gebruikt zullen wij het bedrag één jaar na uitgifte van het voucher aan u terugstorten. U hoeft hier verder niks voor te doen. Kort voor het verstrijken van de geldigheid van uw voucher nemen wij contact met u op om alle gegevens te controleren.

Nee, indien u, bij uw origineel geboekte reis een reis- en/of annuleringsverzekering via Style in Travel afgesloten heeft, dan blijft deze van toepassing op uw nieuwe reis. De dekking wordt verplaatst naar de nieuw te boeken reis (dit bedrag is opgenomen in de waarde van uw voucher). Bij een hogere reissom, afwijkende reisduur, betaalt u de meerkosten voor de verzekering(en). De premies voor de annuleringsverzekering wordt in mindering gebracht op de waarde van de travelvoucher als deze uitbetaald worden, dit omdat u gedurende de periode tussen boeking en originele reisdatum dekking heeft genoten.

Uw reis- of annuleringsverzekering bepaalt of u deze kosten vergoed krijgt. Wij kunnen hierover geen uitspraken doen.

De Corona-voucher is niet overdraagbaar aan derden. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen en tenminste één van de originele reizigers dient deel te nemen aan de nieuwe reis.

Op dat moment gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Verantwoord Reizen

Reizen is beleven, het maken van mooie herinneringen. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van GoAmerika en Style in Travel, nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en het verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten, onder de verzamelnaam nox, zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

©2021 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!