Cowboys and Indians

Denver - Cheyenne - Hot Springs - Rapid City - Badlands National Park - Billings - Cody- Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Salt Lake City - Moab - Arches / Canyonlands National Park - Denver

Ontdek het gebied van het wilde westen tijdens deze 15-daagse autorondreis, die begint in Denver en dan in noordelijke richting voert door Cowboy Country. Bezoek de Black Hills van South Dakota, waar de Sioux indianen leefden. Overnacht in Jackson Hole, waar in vroeger jaren bont werd verruild. Bezoek de beroemde geisers van Yellowstone en de twee nationale parken in Canyon Country.

Tip: Deze reis is een mooie kennismaker met de Rocky Mountain States. U ziet veel en legt relatief grote afstanden af. Wilt u het rustiger aandoen? Kies dan voor de 23-daagse Rocky Mountains Discovery reis!

Dag 01: Aankomst in Denver, CO
Aankomst op het vliegveld. U haalt uw huurauto op en reist verder naar uw hotel. Denver heeft de charme van een industriestad, gecombineerd met alle mysterie en romantiek van het oude westen. Het heeft met name voor reizigers die wat meer willen weten van de historie van de Amerikaanse "Wild West" veel te bieden. Denver was in de vorige eeuw de hoofdstad van het wilde westen. Hier kwamen de goudzoekers hun voorraden aanvullen, pioniers uitrusten voordat ze de Rocky Mountains overstaken en missionarissen van alle gezindte om aanhangers voor hun religie te vinden. Lower Downtown Denver, of LoDo voor ingewijden, heeft een aantal gezellige straten waar de meeste gebouwen niet zijn veranderd sinds de cowboys ze vroeger bezochten. Larimer Square is het centrum van dit gebied, en ‘s avonds is iedereen hier te vinden die zin heeft in een gezellig avondje uit. Dit is de plek om Amerikanen te ontmoeten, te praten over van alles en nog wat. In LoDo zijn ook tal van cafeetjes en restaurants te vinden. In het centrum van Denver is ook het Molly Brown House Museum . Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de "Unsinkable Molly Brown". Deze dame is rond de eeuwwisseling vanuit arme kringen omhoog geklommen in de rijke Denver society. Ze werd beroemd als een van de overlevenden van de Titanic ramp. 

Overnachting:
Standaard:
Quality Inn & Suites Denver
Superior: Doubletree Curtis Hotel

Dag 02: Denver - Rocky Mountain National Park - Cheyenne, WY (310km)
In de ochtend vertrekt u uit Denver en begint de rit richting Rocky Mountain National Park. Hier vindt treft u bossen van dennenbomen en sparrenbomen en velden met bloemen. De uitzichten zijn werkelijk spectaculair. Rocky Mountain National Park is uniek vanwege de variatie in het landschap en beroemd om zijn herten, bevers, rivier otters, rendieren, dikhoorn schapen en de grote hoeveelheid vogels. Tevens vindt u hier, op grote hoogte dicht bij de Fall River Pass, de Trail Bridge Road. Dit is de hoogste doorgaande snelweg van de Verenigde Staten. Breng zeker een bezoek aan het Alpine Visitor Center bij Fall River Pass, waar u geïnformeerd wordt over deze prachtige omgeving. Hierna gaat u door naar Cheyenne voor overnachting.

Overnachting:
Standaard:
Red Lion Hotel Cheyenne
Superior: Little America Hotel & Resort

Dag 03: Cheyenne - Hot Springs, SD (405km)
U vertrekt deze ochtend vanuit Cheyenne naar Hot Springs in South Dakota. U kunt hier een korte wandeling maken over de Freedom Trail, langs de oever van de Fall River. U zult genezende warmwaterbronnen ontdekken en kunt lopen onder een prachtige waterval. Bezoek in het centrum de unieke winkels, galeries, koffiehuizen, boekenwinkels, restaurants en lounges, gelegen in de eeuwenoude zandstenen gebouwen. Bij de wereldberoemde Mammoth Site maakt u een reis door de tijd. Het is de enige tentoonstelling van mammoetfossielen in de Verenigde Staten. Hier ontdekten paleontologen een 26.000 jaar oud graf van Amerikaanse en Woolly mammoeten. Tijdens een rondleiding hoort u hoe deze mammoeten, samen met onder andere kamelen, beren en knaagdieren, in een kuil van drijfzand met steile wanden terecht waren gekomen, hier stierven en geleidelijk bedekt werden door bezinksel. En stelt u zich eens voor dat er een plek is waar u een Amerika kunt zien zoals het 300 jaar geleden was. Een plek die lang vereerd werd door Indianen, waar de Cheyenne Rivier in meerdere richtingen vloeit en de schaduwen van adelaars te zien zijn op de wankele ravijnmuren. Een plek waar wilde paarden vrij, in hun natuurlijke omgeving, met een opgeheven hoofd, galopperen over de eindeloze prairies. Deze plek bestaat! Het is het Black Hills Wild Horse Sanctuary in South Dakota en mag niet gemist worden tijdens deze reis.

Overnachting: USA Stay Hotel & Suites

Dag 04: Hot Springs - Mount Rushmore - Rapid City, SD (122km)
Vandaag rijdt u richting Rapid City, via de overweldigende Mount Rushmore. Mount Rushmore presenteert de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt, de grondleggers van de VS, zijn verwerkt in de stenen van het gebergte. Wij raden u aan ook het Crazy Horse Memorial te bezoeken, ‘s werelds grootste bergsculptuur, waar momenteel nog steeds aan gewerkt wordt. Het vertelt het verhaal van de heldhaftige Amerikaanse held, Crazy Horse, die overleed in 1877. Bij deze gedenkplaats vindt u ook het Indian Museum of North America en het Native American Educational & Cultural Center.

Overnachting:
Standaard:
Best Western Ramkota Hotel
Superior: Alex Johnson Hotel Rapid City by Hilton

Dag 05: Rapid City - Badlands National Park - Rapid City, SD (258km)
Vertrek vanuit Rapid City in de ochtend naar Badlands National Park. Dit park is met zijn 100.000 hectare een meesterwerk van de natuur en een geologisch wondergebied. Uit de prairie van Dakota hebben regen, wind en ijs diepe valleien geslepen, steile rotswanden, ravijnen, afgronden, en de heuvels die het ritme tonen van de geologische veranderingen. De erosie heeft hier niet alleen een nieuw landschap geschapen maar ook rotsen blootgelegd die er tussen de 23 en 37 miljoen jaar geleden zijn neergelegd. In dit park zijn ontelbaar veel fossiele resten van prehistorische zoogdieren te vinden. In de buurt ligt de Prairie Homestead, het huis van de familie Brown. Het geeft een goed beeld van de hardheid van het leven van de boeren en veehouders aan het begin van de verovering van het Westen. Prairie Homestead is ook de enige plaats waar u op uw gemak een populatie van witte bosmarmotten (“ground hogs”) kunt bekijken. In het park vindt u vele soorten planten en dieren waaronder dikhoornschapen, bizons, vossen en de met uitsterven bedreigde zwartvoetbunzing. Antilopen en herten worden vaak gezien zwervend in de buurt van wegen en picknickplaatsen. Bekijk het eerste uur een informatieve film van het Park en maak een rondleiding in het Visitor Center. Hierna kunt u rijden over de 240 Loop Road (ongeveer 60min.). Vertrek vanuit de Badlands via I-90 naar de historische stad Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. U luncht bijvoorbeeld bij Wollies, een plaatselijk favoriet restaurant, op de weg naar het Wounded Knee Museum. Achter Wounded Knee schuilt een triest verhaal. In 1866 had de Amerikaanse regering een verdrag getekend waarmee de Paha Sapa – “Black Hills” in Sioux-taal - aan de Indianen werden toegekend 'zolang het gras groeide en het water stroomde’. Dat duurde echter niet lang, want slechts zeven jaar later leidden door generaal Custer verspreide geruchten van goudvondsten tot een ware stormloop. Het gevolg was een oorlog tussen Indianen en blanken, uitlopend op de massamoord bij Wounded Knee. Deze plek bij Wounded Knee is een soort heiligdom geworden, beschermd door de Sioux als een herinnering aan die zwarte periode. In het Wounded Knee museum kunt u tentoonstellingen en foto's bekijken van wat er werkelijk gebeurd is bij de beroemde slag bij Wounded Knee. Hierna keert u terug naar Rapid City.

Overnachting:
Standaard:
Best Western  Ramkota Hotel
Superior: Alex Johnson Hotel Rapid City by Hilton

Dag 06: Rapid City - Devil’s tower - Little Bighorn - Billings, MO (669km)
Vanaf Rapid City rijdt u door naar Devil’s Tower National Monument.  Het Devils Tower National Monument rijst als een reusachtige boomstronk op uit het rivierdal van de Belle Fourche. De doorsnede bedraagt aan de voet 300 meter en de bij de top 82,50 meter. Vanaf het Visitor Center kunt u om de hele berg heen wandelen.
Deze “Sundance Mountain”, waaraan het nabijgelegen stadje Sundance zijn naam ontleent, was een heilige plaats voor de Sioux Indianen, die er hun godsdienstige rituelen voltrokken. Stammen zoals de Arapaho, Crow, Cheyenne, Kiowa, Lakota, en Shoshone hebben culturele en geografische banden met de monoliet al sinds de eerste Europeanen en immigranten Wyoming bereikten. Hun benamingen voor de monoliet zijn o.a. Aloft on a Rock (Kiowa), Bear's House (Cheyenne, Crow), Bear's Lair (Cheyenne, Crow), Bear's Lodge (Cheyenne, Lakota), Bear's Lodge Butte (Lakota), Bear's Tipi (Arapaho, Cheyenne), Tree Rock (Kiowa), en Grizzly Bear Lodge (Lakota). De berg is nog steeds een heilige plaats voor veel Indianen. Ga vervolgens door naar Montana. Hier in ‘Big Sky Country’ ziet u de plaats van de beroemdste strijd van het oude westen bij Little Bighorn Battlefield. De Slag bij de Little Bighorn (25 juni 1876), ook wel Custer's Last Stand, was een slag in een vallei van de rivier Little Bighorn, nabij Crow Agency. Custer probeerde de nieuwe kolonisten en goudzoekers te beschermen, terwijl de Indianen vochten voor hun land. Custer sneuvelde, samen met 260 soldaten. Een museum en een nationale begraafplaats herinneren hieraan. De stad Crow Agency ligt in het reservaat van de Crow Indianen. In augustus is jaarlijks de Crow Fair; De Crow komen dan bijeen voor rodeo’s, dansen en parades.  Vanaf hier gaat u door naar Billings voor een overnachting. Vanaf uw accommodatie kunt u een tochtje maken naar Beartooth Highway. Deze weg is ooit uitgeroepen tot de mooiste snelweg ter wereld.  De staat Montana is een winkelparadijs omdat het hier belastingvrij shoppen is.

Overnachting:
Standaard:
Best Western Plus Clock Tower Inn
Superior: Red Lion Hotel Billings

Dag 07: Billings - Cody, WY (170km)
De reis gaat verder naar Cody, waar u zult overnachten. In deze stad, genoemd naar “Buffalo Bill” William F. Cody, leeft het Wilde Westen nog altijd voort. Het Buffalo Bill Historical Center bestaat uit vier verschillende musea. In het Buffalo Bill Museum bevindt zich een uitgebreide verzameling van persoonlijke en historische stukken van de beroemde buffeljager en kenner van het wilde westen; Bill Cody. Typerend zijn wapens, zadels, trofeeën, kledingstukken en foto’s. In de Whitney Gallery of Western Art zijn meesterwerken van de schilders van het westen bijeengebracht. Het Plains Indian Museum geeft een beeld van de cultuur van de prairie indianen aan de hand van wapens, gereedschappen en kledingstukken. Sioux, Cheyenne, Shoshone, Arapahoe en Blackfeet zijn vertegenwoordigd. In het Winchester Gun Museum zijn historische vuurwapens te zien. Opvallend zijn de Winchesters, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de strijd tussen blanke kolonisten en Indianen. Omdat deze stad zich ‘Rodeo hoofdstad van de wereld’ noemt, beschikt Cody over de unieke mogelijkheid om een spannende rodeo mee te maken in een dramatische westerse sfeer. Tussen juni en augustus kunt u zelf de sfeer van het oude wilde westen proeven tijdens de Cody Nite Rodeo.

Overnachting:
Standaard:
Holiday Inn Cody East Yellowstone
Superior: Comfort Inn Cody East Yellowstone

Dag 08: Cody - Yellowstone National Park - West Yellowstone, WY (214km)

Vertrek vandaag uit Cody om Yellowstone National Park te ontdekken. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, een rolmodel voor elk ander park. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park is Old Faithful. Deze geiser heeft zijn naam te danken aan zijn precisie en voorspelbaarheid. Uitbarstingen bij Old Faithful duren een tot vijf minuten, en spuiten water en stoom tot 184 voet omhoog. Terwijl het hoofdzakelijk in stand gehouden werd om deze geisers en hittebronnen te beschermen, is Yellowstone met zijn 880,000 hectare ook een belangrijk toevluchtsoord geworden voor wilde dieren: elanden, herten, bizons, en de dieren die op hun jagen zoals poema’s, wolven, zwarte beren en grizzlyberen. Vergeet niet de auto uit te komen voor een prachtige wandeling!

Overnachting: Gray Wolf Inn & Suites

Dag 09: Yellowstone - Grand Teton National Park - Jackson Hole, WY (194km)
U rijdt zuidwaarts en doorkruist op weg naar Jackson Hole het Grand Teton National Park. Opeens rijzen ze op uit de vlakte: de rafelige, ruwe, met sneeuw bedekte pieken van de Grand Tetons. Vergeleken met de rest van de Rocky Mountains zijn de Tetons niet vreselijk hoog, of geweldig groot, maar omdat de toppen vanaf de valleibodem ineens ruim 1500 meter de lucht in schieten, is de eerste blik op deze bergketen toch altijd spectaculair. Grand Teton National Park is één van de kleinere parken van het westen en tegelijk één van de meest bezochte. Dat het toch een aantrekkelijk park is, waar zonder moeite de eenzaamheid van de backcountry en de ongerepte natuur kan worden gevonden, komt omdat het zo veel biedt op een kleine oppervlakte en omdat veel van de drieënhalf miljoen bezoekers alleen op doorreis naar het naast Grand Teton gelegen Yellowstone zijn. It’s their loss, zeggen de Amerikanen, en ze hebben gelijk. Niets ten kwade van Yellowstone, maar waarom een zo spectaculair park naast de deur gewoon negeren? Ga hierna door naar Jackson Hole. In deze stad komen de cowboys tot leven waar vroeger een handelspost was voor bont. Ouderwetse ‘saloons’ vullen de hoeken van de straten en authentieke kunstwerken van het westen kunnen in een van de vele galeries gevonden worden. Geniet hier tijdens een heerlijke maaltijd van een wildwest show. Er zijn mogelijkheden om tours te maken met een gids op paarden en zelfs in een luchtballon!

Overnachting:
Standaard:
Togwotee Mountain Lodge
Superior: Snow King Resort Jackson Hole

Dag 10: Jackson Hole - Salt Lake City. UT (488km)
Vertrek uit het wilde westen en rijdt verder richting Salt Lake City en het beroemde Mormon Temple Square. De stad is ontdekt in 1847 door een groep Mormonen, die werd geleid door Brigham Young. Young ontvluchtte vijandigheid en geweld in het middenwesten. Gratis tours worden hier aangeboden bij Temple Square, waar u onder andere de loofhutten en andere bezienswaardigheden van de mormonen kunt bezoeken. Salt Lake City is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van Utah. De eerste continentale spoorweg zorgde voor een grote economische groei en zorgde voor de bijnaam “Crossroads of the West”.  In 2000 was Salt Lake City de gaststad voor de Olympische Winterspelen. Binnen een half uurtje rijden rondom de stad zijn alle faciliteiten te vinden die u gemakkelijk kunt bezoeken. Wellicht wilt u ook wel het Great Salt Lake bezoeken, een residu van het gigantische Lake Bonneville. Het meer is ingesloten door land en het water is erg zout. Het is het grootste meer tussen de Great Lakes en de Grote Oceaan en het grootste zoutwatermeer van het westelijk halfrond.

Overnachting:
Standaard:
Crystal Inn hotel & Suites Salt Lake City
Superior: Little America Hotel

Dag 11: Salt Lake City - Moab, UT (381km)
Vandaag verlaat u Salt Lake City en bezoekt u het schitterende Arches National Park. De meer dan 2000 door de natuur gevormde stenen bogen is de grootste verzameling ter wereld. Het aantal verschilt per dag, omdat de oude bogen afbrokkelen en nieuwe weer groeien. Een weg in het park leidt langs de mooiste en bekendste punten zoals Balanced Rock, Skyline Arch, Double Arch, Fiery Furnace en de beroemdste; Delicate Arch.  Het beste uitzicht op deze boog is vanaf de autoweg. Het is de moeite waard om een wandeltocht te maken om deze boog van dichtbij te bekijken. Bij het bezoekerscentrum worden er tochten met gidsen en natuurwandelingen aangeboden. Houd uw ogen open voor dikhoornschapen. Deze beroemde bewoners hebben de neiging om zich te mengen met het landschap; een waar genot om te mogen aanschouwen. U verblijft 2 nachten in Moab.

Overnachting:
Standaard:
Super 8 Moab
Superior: Moab Downtown

Dag 12: Moab - Canyonlands National park - Moab, UT

Vertrek uit Moab en rijd naar Canyonlands National Park. Minder bekend dan zijn grote broer de Grand Canyon, maar volgens velen wel zo mooi. De twee rivieren die het landschap hebben uitgeslepen, verdelen het in drie gedeelten: Island in the Sky, The Needles en The Maze. Hier kunt u duizenden meters naar beneden kijken in de Colorado en Green Rivers, of duizenden meters omhoog naar de roodstenige bogen, spitsen en kliffen. Bezoek het Needles District van het park, wat wordt gezien als het meest kleurrijke gedeelte. U kunt een wandeling maken van ongeveer 500m naar Needle Point voor een mooi uitzicht. Er zijn verschillende manieren om het park te zien, waaronder ook een tour met gids in een 4-wheel drive of op een mountainbike. Voor meer avontuur, kunt u ook gaan wildwatervaren.

Overnachting:
Standaard:
Super 8 Moab
Superior: Moab Downtown

Dag 13: Moab - Denver, CO (566 km)
U vertrekt vandaag uit Moab en gaat terug naar Denver voor een overnachting. Bezoek onderweg nog Lookout Mountain en het Buffalo Bill Museum. Bij dit historische complex vindt u ook het graf van Buffalo Bill en zijn vrouw. Er zijn meerdere bierbrouwerijen in de buurt van Denver. Veel van deze brouwerijen bieden rondleidingen aan en bieden u de mogelijkheid het een en ander te proeven. Voor eten en winkelen moet u naar het 16th Street Pedestrian Mall. Dit winkelcentrum en voetgangersgebied vindt u in het centrum van de stad.

Overnachting:
Standaard:
Quality Inn & Suites Denver Stapleton
Superior: Doubletree Curtis Hotel

Dag 14: Denver - Denver International Airport

U rijdt teurg naar Denver International Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Red Lion Hotel Cheyenne

Ligging

Het Red Lion Hotel Cheyenne ligt in Cheyenne

Flydrive Go Amerika

Holiday Inn Cody - East Yellowstone

Ligging

Het Holiday Inn Cody - East Yellowstone ligt in Cody, op slechts 5 minuten rijden van het Buffalo Bill Historical Center. Old Trail Town, een verzameling historische gebouwen uit het Wilde Westen, ligt op 10 minuten rijden.

Best Western Plus Clock Tower Inn

Ligging

Best Western Plus Clocktower Inn is gunstig gelegen in het centrum van Billings, Montana. Yellowstone Art Museum ligt op 7 minuten lopen van het hotel, en een aantal federale en state government gebouwen, evenals financiële instellingen, kunnen worden ber

Best Western Ramkota Hotel Rapid City

Ligging

Best Western Ramkota Hotel Rapid City, binnen 5 km afstand van Rushmore Mall, Main Street Square en Art Alley. Ook Dinosaur Park en Regional Health liggen binnen 10 km afstand.

Togwotee Mountain Lodge

Ligging

De Togwotee Mountain Lodge ligt in Wyoming, op iets meer dan 6 km van Wind River Lake. Brooks Lake bevindt zich op iets meer dan 14 km afstand. U rijdt in 50 minuten naar de luchthaven Jackson Hole.

Super 8 Motel Moab

Ligging

Super 8 by Wyndham Moab ligt op 1,6 km van het centrum van Moab en op 5 km van het nationale park Arches en de Coloradorivier, en dicht bij het nationale park Canyonlands.

Quality Inn & Suites Denver Stapleton

Ligging

Het Quality Inn & Suites Denver Stapleton ligt in Denver

Usa Stay Hotel & Suites

Ligging

Het Usa Stay Hotel & Suites ligt in Hot Springs

Gray Wolf Inn & Suites

Ligging

Het Gray Wolf Inn & Suites ligt in West Yellowstone

Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City

Ligging

Het Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City ligt in Salt Lake City

Denver

Denver is een plezierige stad met een hoog cultuurgehalte, waar altijd wel een festival of andere activiteit plaatsvindt. Bezoek het Museum of Contemporary Art of het Colorado History Museum. In 'LoDo' kunt u struinen langs de Victoriaanse gebouwen met bijzondere winkeltjes en gezellige cafés.

Yellowstone N.P.

Hoogtepunten tijdens een reis door de Rocky Mountains regio zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.

Mount Rushmore

In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument.

Salt Lake City

Salt Lake City is vooral bekend vanwege de Winterspelen die hier in 2002 plaatsvonden. De stad wordt omringd door bergen en is niet zonder reden door National Geographic uitgeroepen tot een van de beste 'wandelstad' van de Verenigde Staten. Ten noordwesten van Salt Lake City ligt het Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond. In de sstad vindt u Temple Square, het hoofdkwartier van de mormonen.

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - Denver en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 14 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van fully-inclusive
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- entreegelden nationale parken
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie