Fly-Ride Whiskey and Blues

Een 20 daagse motorrondreis (18 nachten/ 17 motordagen) door de Deep South (6 staten) van de VS!
Hoogtepunten/Route is: Orlando, Tallahassee, Pensacola, New Orléans, Lafayette, Natchez, Vicksburg, Memphis, Nashville, Cherokee-Smoky Mountains, Chattanooga, Atlanta, Savannah, St Augustine en Orlando.

Dag 1 Aankomst in Orlando (Florida)
Transfer naar uw Hotel.

Overnachting: Holiday Inn & Suites Across from Universal***

Dag 2 Orlando-Tallahassee (Florida) 403km
In de ochtend pick-up motor(en) bij EagleRider Orlando. U rijdt vandaag in noordelijke richting naar de stad Tallahassee.

Overnachting: Quality Inn & Suites**+

Dag 3 Tallahasse-Pensacola (Florida) 318km
U rijdt vandaag door de zogenaamde panhandle van Florida naar de meest westelijke stad van de staat Florida, Pensacola. De eerste stad die hier door Europeanen gesticht werd in het jaar 1559.

Overnachting: Best Western Plus Blue Angel Inn**+

Dag 4 Pensacola – New Orleans (Louisiana) 325km
Vandaag een korte rit naar misschien wel de meest opwindende stad van de Deep South, New Orleans

Overnachting: Holiday Inn Downtown Superdrome***

Dag 5 New Orleans

U verblijft 2 nachten in deze Metropool van de Jazz- en Blues muziek. Hier kunt U genieten van de bekende sfeer rond ‘Beale Street’. De vele kroegen en restaurants met life Jazz en Blues muziek nodigen uit om in deze stad even gas terug te nemen.

Overnachting: Holiday Inn Downtown Superdrome***

Dag 6 New Orleans –Lafayette (Louisiana) 243km
Een rit door de delta van de Mississippi River. Een gebied dat bekend staat om z’n vele moerassen, met mos behangen bomen, krokodillen , schildpadden, Cajun Music en Cajun Food.
Het is geen lange rit, maar hierdoor heeft U bijvoorbeeld tijd om een tocht in een propeller boot te maken of een Tabasco Fabriek te bezoeken.

Overnachting: Comfort Suites Oil Center**+

Dag 7 Lafayette – Natchez (Mississippi) 214 km
Een stad die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog de grootste en belangrijkste stad was gelegen aan de “Old Man’s River” , de Mississippi .
Hier waant U zich in één van de coulissen van de film “Gone with the Wind”. Oude ‘Plantation Houses’ staan hier tussen tabak- en katoenplantages. Prachtige bouwwerken uit vervlogen tijden.

Overnachting: Comfort Suites Riverfront - Vidalia**+

Dag 8 Natchez- Vicksburg (Mississippi) 136km
Vicksburg is beroemd om de slag om Vicksburg in 1863 tijdens de burgeroorlog. Een keerpunt in deze bloedige oorlog die leidde tot de overgave op de 4th of July (nationale feestdag in de VS)
Vicksburg is ook bekend om het Biedenharn Coca Cola Museum waar in 1894 het eerste flesje Cola gebotteld werd.

Overnachting: Quality Inn & Suites Vickburg***

Dag 9 Vicksburg – Memphis (Tennessee) 496km

Over Hwy 61 gaat het naar het noorden, richting Memphis. Eeen belangrijke plaats, en zgn ‘Mississippi Blues Trail marker’ is het stadje Clarksdale. Hier is ook het Delta Blues Museum. In Clarksdale voel je de blues.

Overnachting: Comfort Inn Downtown***

Dag 10 Memphis

In Memphis verblijft U 2 nachten. U kunt hier o.a. ’Beale Street’ , het huis van Elvis , ‘Graceland’ bezoeken.

Overnachting: Comfort Inn Downtown***

Dag 11 Memphis - Nashville(Tennessee) 380km
maken via Nutbush & Union City. Bijna ieder plaatsje in de omgeving van Memphis heeft wel een beroemde musicus voortgebracht. Zo is het stadje Nutbush de geboorteplaats van Tina Turner.
Wanneer u vroeg vertrekt vandaag kunt u misschien via Nutbush rijden en dan terug naar I40 om vervogens voorbij Jackson TN over Hwy 412 naar de beroemde weg, the Natchez Pkway. Over deze fraaie glooiende weg kunt u dan uw reis naar Nashville vervolgen.

Overnachting: Sheraton Music City Nashville***+

Dag 12 Nashville
In Nashville “Music City USA”, de hoofdstad van Tennessee verblijft u ook 2 nachten. De stad van de country & bluegrass muziek. In de binnenstad zijn diverse bars en clubs met live muziek, maar een bezoek aan de Grand Old Opry is een must. Dit wereldberoemde theater heeft 4400 zitplaatsen en is “the largest broadcasting studio in the World”.

Overnachting: Sheraton Music City Nashville***+

Dag 13 Nashville –Cherokee(North Carolina) 420km

U kunt misschien het beste vandaag eerst een stuk I-40 rijden naar Hwy 441 en via Pigeon Forge en Gatlinburg de Smoky Mountains in, naar Cherokee.
Wanneer u vroeg vertrekt uit Nashville en goed doorrijdt, is een alternatief op de I-40 om zuidelijke by-ways te rijden zoals Hwy 70 tot Hwy 441.

Overnachting: Crowne Plaza Resort****

Dag 14 Knoxville – Chattanooga (Tennessee) “Smoky Mountains tour “ 384km
U kunt vandaag de “Smocky Mountains” gaan verkennen. Via Sevierville en Gatlinburg rijdt u via de Smoky Mountains naar Chattanooga. Een attractie voor veel motorrijders is, om een stuk weg te rijden door de Smoky Mountains bij Deals Gap genaamd ‘The Tail of the Dragon’. Een stuk weg van 11 mls ( 17,6km) met 318 bochten.
De stad Chattanooga ligt aan de voet van de Appalachian Mountains en is internationaal misschien wel het meest bekend om het liedje van Glen Miller en zijn band uit 1941 “Chattanooga Choo Choo”
Een overnachting in het Chattanooga Choo Choo Hotel is dan ook een ‘must’ hier.

Overnachting: Chattanooga Choo Choo***

Dag 15 Chattanooga – Atlanta (Georgia) 232km
Atlanta is de hoofdstad van Georgia, en o.a. bekend door Martin Luther King. Het is de stad van Coca Cola, UPS, CNN en veel andere multinationals waaronder ook Nederlandse bedrijven.
Ook Atlanta is een echte muziekstad in The Deep South. Bekend van de hip-hop, R&B en neo soul. Veel sterren hebben Atlanta als thuisbasis.

Overnachting: Holiday Inn Atlanta Downtown***

Dag 16 Atlanta – Savannah (Georgia) 417km
Savannah is een fraaie stad, met een rijke koloniale geschiedenis die in de architectuur naar voren komt. Het historisch centrum met 22 parkachtige pleinen is de moeite waard om te bezoeken. Ooit de hoofdstad van Georgia en vanwege zijn ligging aan de Atlantische Oceaan heeft Savannah een belangrijke strategische rol gespeeld tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

Overnachting: Best Western Plus Savannah Historic District**+

Dag 17 Savannah – St Augustine (Florida) 283km
St Augustine is de oudste stad in de VS. In 1565 gesticht door de Spanjaarden en in 1763 veroverd door de Engelsen. Pas in 1822 kwam St Augustine samen met Florida in Amerikaanse handen. In St Augustine zijn alle straten en steegjes in de oude binnenstad in bochten aangelegd zodat er nooit met een kanon doorheen geschoten kon worden. St Augustine is het oudste bewijs aan de Oostkust van de VS dat er een zeer rijke historie in de VS te bewonderen is , in tegenstelling tot hetgeen velen beweren, dat er geen geschiedenis of cultuur in de VS te vinden is.

Overnachting: Holiday Isle Ocean Front Resort**+

Dag 18 St Augustine – Orlando (Florida) 166km

Vandaag is laatste motordag van uw reis door de Deep South. U heeft de afgelopen 18 dagen zes staten in het zuiden van de VS doorkruist .(Florida, klein stukje Alabama, Louisiana, Mississippee, Tennessee, Georgia) Iedere staat met zijn eigen geschiedenis en sfeer. Een gebied met een zeer rijke Amerikaanse historie. Terwijl je hier rijdt, voel je de Jazz, de Blues, de Country & Bluegrass , de Soul, R&B en de Hip Hop. Muziek als heerlijke afgeleide van deze geschiedenis.
U kunt de motor(en) vandaag inleveren bij EagleRider (vóór 17.00 uur) of morgenvroeg vóór 10.00 uur, afhankelijk van uw vliegschema.

Overnachting: Holiday Inn & Suites Across from Universal***

Dag 19 Orlando – Amsterdam
Vandaag vliegt u weer naar Nederland en is uw reis tot een einde gekomen.

Dag 20 aankomst Amsterdam

Flydrive Go Amerika

Amerika en Canada

florida-3

Florida

Bij een vakantie in Florida denkt men in eerste instantie aan pretparken en strand. The Sunshine State heeft echter veel meer te bieden, zoals mooie natuur in talloze natuurparken, unieke musea, hippe steden en zelfs een stukje historie. Het heerlijke klimaat maakt het ook in de winter een uitstekende vakantiebestemming.

De nummer 1 reden voor een bezoek aan Florida zijn echter de stranden. Kies voor het trendy South Beach in Miami of de rustige, sneeuwwitte stranden van de westkust bij Sarasota, Fort Myers en Clearwater. Niet voor niets worden deze al jarenlang tot de mooiste stranden van Amerika uitgeroepen. De stranden van de Panhandle bij Pensacola zijn vooral populair bij Amerikanen. Seaside, ooit het decor van de Truman Show, is dan ook een 'All American Town'.

Everglades National Park is het bekendste natuurpark van de staat, een wildernisgebied vol zeldzame dieren, vogels en planten, maar door de hele staat vindt u een kleinere of grote natuurparken. Zo kunt u in Silver Springs, ten noorden van Orlando, kanoën tussen de krokodillen, zeekoeien en schildpadden en in Rainbow Springs, aan de westkust, wandelen en snorkelen langs de watervallen. 
In St. Augustine reist u terug in de tijd, naar de tijd dat de eerste Spanjaarden zich in Amerika vestigden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea in onder andere Sarasota, St. Petersburg, Tampa en Miami. Wandel in Miami langs de pastelkleurige gebouwen in het Art Deco Historic District en sluit af met een drankje aan Ocean Drive, waar alles draait om 'zien en gezien worden'.

Reist u met kinderen, of wilt u zich weer even kind voelen, dan biedt Florida de keuze uit vele attractieparken. In Orlando en Kissimmee vindt u de beroemde parken van Walt Disney World, zoals Magic Kingdom en Epcot, maar ook Universal Studios Florida en SeaWorld. Ook het Kennedy Space Centre aan de oostkust is een bezoek waard.

Florida kunt u het gehele jaar uitstekend per auto of camper verkennen. Het is een zeer ontspannen vakantiebestemming, aangezien de afstanden relatief kort zijn. Vanwege het milde winterklimaat is het ook de reisbestemming bij uitstek in onze winter. Naast flydrive-vakanties biedt DreamTravels daarom ook een overwinterprogramma. Maak uw keuze uit de vele villa's in Orlando of aan de westkust.

Insider Tips


- Maak een boottocht op zoek naar dolfijnen
- Drink een drankje op Miami's Ocean Drive
- Zoek schelpen op Captiva Island
- Maak een kanotocht in Ocala National Forest
- Proef de beroemde key lime pie in Key West
- Geniet van de zonsondergang aan de Gulf Coast 

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam – Orlando en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 17 dagen motorhuur Cat. A (1 motor)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie