Fly-Ride Around the Capitol

Startend in de hoofdstad van het land, zult u tijdens deze tour veel bezienswaardigheden en een prachtige pittoreske omgeving bezoeken. Washington D.C., Philadelphia, Colonial Williamsburg en Gettysburg brengen geschiedenis tot leven. Geniet tijdens deze reis van de interessante steden, de mooie kustlijn, de schoonheid van Shenandoah Valley en de rust in Lancaster county, waar de tijd stil heeft gestaan bij de Amish.

Dag 1: Aankomst Washington D.C.
U komt vandaag aan op het vliegveld. Transfer naar uw hotel. Welkom in de hoofdstad van Amerika! Washington, DC trekt elk jaar bijna 20 miljoen toeristen aan, wat toerisme de tweede grootste business van dit gebied maakt, na de overheid. Verrassend is dat de meeste attracties gratis zijn!

Overnachting:
Standaard: Comfort Inn Alexandria

Superior: Omni Shoreham Hotel

Dag 02: Washington, DC
Vandaag haalt u uw motor op.
Ontdek de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad, waarvan de meeste gelegen zijn langs de National Mall, Vaak de “Nation?s Front Yard” genoemd. Dit herdenkingspark werd in 1965 gebouwd en loopt van Lincoln Memorial aan de Potomac tot aan het Capitol Building en Supreme Court op Capitol Hill. Langs de National Mall zijn er 18 musea van het Smithsonian Institution en de Presidentiële- en oorlogs herdenkingsplaatsen. In het Washington Monument kunt u een tour nemen naar de top van de obelisk, welke u een prachtig uitzicht geeft over het Witte Huis. Dit is een echte must-see! Een andere interessante bezienswaardigheden is het Arlington National Cemetery, in het nabij gelegen Virginia. De begraafplaats heeft meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar. Een eerste stop zou het bezoekerscentrum kunnen zijn bij de poort van de begraafplaats waar kaarten en routes te vinden zijn (zelfs graflocaties worden aangegeven). Hier vindt u het graf met de eeuwige vlam van John F. Kennedy. Overweeg tijdens uw verblijf in Washington een avondtour door de stad. Veel van de monumenten zijn ‘s avonds prachtig verlicht. Bij de meest bijzondere en mooiste monumenten behoort ook zeker Lincoln Memorial, waar de perfectie van Lincoln?s historische speeches in de wanden van het monument is gekerfd. Dit is ook de plek waar Martin Luther King zijn wereldberoemde toespraak “I have a dream” hield. Bezoek ook het Library of Congress, the National Cathedral, en het National Zoo. Natuurlijk is er meer te zien in Washington dan alleen maar historische bezienswaardigheden. Washington heeft ook een actief nachtleven ontwikkeld. Behalve de restaurants van wereldklasse, kunt u ook Broadway shows zien, zoals politieke satire en alle soorten live muziek.

Overnachting:
Standaard: Comfort Inn Alexandria

Superior: Omni Shoreham Hotel

Dag 03: Washington DC – Philadelphia, PA (281km)
Verlaat deze ochtend Washington en ga verder richting Philadelphia, de meest invloedrijke stad in het proces van de Amerikaanse revolutie. Misschien is Liberty Bell Pavilion een van de meest beroemde attracties, het is gevestigd in het National Historical Park. Aan de overkant van de straat is Independence Hall, wat bekend is als de plaats waar Thomas Jefferson ’s declaratie van onafhankelijkheid in het leven was geroepen en werd bevestigd op 4 juli, 1776. Een ander uniek stukje geschiedenis wat bewaard is gebleven is het Betsy Ross House. Zij is degene die de eerste Amerikaanse vlag heeft gemaakt en gepresenteerd aan George Washington. In ‘Philly’ heb je niet alleen maar geschiedenis en kunstvoorwerpen. De Philadelphia Zoo was de eerste nationale dierentuin in de VS en is tegenwoordig het thuisfront voor ruim 1300 dieren. Het Please Touch Museum is een uniek museum, wat nergens anders te vinden is. Het is een museum voor jonger publiek en biedt de kans om de aanraaktentoonstellingen te ontdekken.

Overnachting:
Standaard: Best Western City Center Hotel

Superior: Independent Hotel

Dag 04: Philadelphia – Bucks County – Lancaster County, PA (214km)
De 1 uur durende rit naar Buck’s County, zal u naar een schilderachtig stadje brengen, vol met historische betekenis. Bezoek het Washington Crossing Historical Park aan de rand van de Delaware River. Hier kunt u varen, kajakken, roeien en raften in Amerika’s meest historische rivier. Reis verder richting Lancaster County en u zult in Amish dorpen terecht komen, waar de tijd heeft stil gestaan. De Amish zijn verreweg de beste landbouwers van Amerika. Maak een tour met een gids door een authentieke gemeubileerde oude Amish boerderij uit de jaren 1840, of maak een tochtje per wagen. Geniet in de namiddag van een dagje winkelen voor aardewerk, handgemaakte tegels en kunstvoorwerpen die goed dienen als souvenir.

Overnachting: Amish View Inn & Suites

Dag 05: Lancaster – Gettysburg, PA (104km)
Indien u besluit in het hotel te ontbijten deze ochtend, zorg dan voor een plekje bij het raam zodat u een waar Amish spektakel kunt zien als de Amish kinderen over het veld rennen naar hun kleine schoolgebouw. Behalve tijdens vakanties of de oogsttijd is dit tussen 08.00 en 08.30 een dagelijks gebeuren. Rijd hierna weg van Lancaster naar Gettysburg nabij de Maryland grens. Bezoek het Gettysburg National Military Park, wat de meest bloederige strijd van de burgeroorlog vertaald met 51.000 uitvallers in drie dagen in de zomer van 1863. Het park beschikt over het Eternal Light Peace Memorial, Gettysburg National Military Park Visitor Center, McMillan Woods Youth Campground, een auto tour, en het Gettysburg Museum of the Civil War. Loop de Farnswordth House Candlelight Walk samen met een gids gekleed in de klederdracht van toen en loop de zelfde straten als waar de soldaten destijds liepen. Na een dag bezienswaardigheden, kunt u dineren in Gettysburg’s oudste, meest historische huis, Dobbin House Tavern, gebouwd in 1776.

Overnachting:
Standaard: Best Western Historic Gettysburg

Superior: Wyndham Gettysburg

Dag 06: Gettysburg – Baltimore – Annapolis, MD (131km)
Vandaag zult u reizen naar Baltimore, het thuisfront van de wereldberoemde Inner Harbor. Ondek de binnenkant van de onderzeeër Torsk uit de Tweede Wereldoorlog, of neem de lift naar het Top Of The World Observation Level, voor een onvergetelijke 360-graden panoramisch uitzicht van de horizon, haven en verder. Bekijk de binnenkant van de USS Constellation, het laatste oorlogszeilschip wat is gebouwd door de US Navy. Ga vanaf hier verder naar Annapolis, de hoofdstad van de staat Maryland, een mooie historische zeehaven langs de Chesapeake Bay. Bezoek het Maryland State House, het oudste huis in wetgevend gebruik. Slenter langs het dok of neem een tour bij de US Naval Academy. Hoogtepunten zijn het Shipbuilding Museum, Hemdon Monument, het graf van John Paul Jones en het beeld van Tecumseh.

Overnachting:
Standaard: Best Western Annapolis

Superior: Loews Annapolis Hotel

Dag 07: Annapolis – Chesapeake Bay – Virginia Beach, VA (368 km)
Geniet van prachtige rit langs de kust door de Chesapeake Bay waneer u Annapolis verlaat en richting Virginia Beach rijdt in Virginia. Virginia Beach wordt ook wel “the least stressful city in America” genoemd en is genomineerd als één van de plaatsen met de meest gezonde lucht van Amerika. Warme dagen, zwoele avonden, verfrissend water en zacht zand is wat u krijgt in Virginia Beach. Loop langs het lange strand met een net zo lange promenade terwijl u kijkt naar de dolfijnen die erom bekend staan hier langs de kustlijn te zwemmen.

Overnachting:
Standaard: Best Western Inn

Superior: Founders Inn & Spa

Dag 08: Virginia Beach, VA (226km)
Vandaag kunt u gaan kajakken terwijl de dolfijnen wellicht langs uw kajak zwemmen, jetskiën, sportvissen, wandelen in een wildlife reservaat of simpelweg gewoon lekker op het strand liggen. Minstens zo entertainend is het Ocean Breeze Water Park, het Virginia Aquarium of fietsen over de paden van het First Landing State Park. Voor de geschiedenisliefhebbers, de oprichting van Virginia Beach is begonnen in het jaar 1607, toen de beroemde pionier John Smith zijn reis maakte van Engeland naar de Nieuwe Wereld: bezoek het Heritage bij de Sea om hier meer over te weten te komen.

Overnachting:
Standaard: Best Western Inn

Superior: Founders Inn & Spa

Dag 09: Virginia Beach – Williamsburg, VA (94km)
Laat Virginia Beach achter en ga door naar het koloniale Williamsburg. Neem een sprong van ruim 220 jaar terug in de tijd, naar de avond van de Amerikaanse Revolutie. Het koloniale Williamsburg is het grootste bestaande historische museum met 500 gebouwen, woningen, winkels en cafés die zijn nagebouwd en ingericht zoals hun verschijning tijdens de 18e eeuw. Attracties die u gezien moet hebben zijn de Governor’s Palace, the Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Bassett Hall. Uiteraard is een tripje naar Williamsburg niet compleet zonder een bezoek te brengen aan Jamestown, Amerika’s geboorteplaats, en Yorktown, waar Amerika’s onafhankelijkheid is geboren. Dit regionale trio staat tegenwoordig beter bekend als ‘Amerika’s Historic Triangle’. Als u in Jamestown bent, breng dan een bezoekje aan het Jamestown Settlement Living History Museum. Net zo belangrijk is het bezoek aan het Yorktown Victory Center Living History Museum.

Overnachting:
Standaard: Days Inn Colonial Downtown

Superior: Lexington George Washington Inn

Dag 10: Wiliamsburg – Charlottesville, VA (194 km)
Vanaf Williamsburg gaat de reis verder naar Charlottesville, het thuisfront van Thomas Jefferson, gelegen in de schaduw van de Blue Ridge Mountains. Volg de voetsporen van Thomas Jefferson door een tour te maken in zijn landgoed, The Monticello Plantation, en zijn geliefde University van Virginia. Loop langs de botanische showstukken die in de tuinen van Monticello te vinden zijn en zie de slavenverblijven van de plantages, ooit bewoond door honderd dertig arbeiders. Bij het landgoed vindt u de Jefferson Wijngaarden, die tegenwoordig de beste wijnen van Virginia produceren. Andere attracties die u gezien moet hebben zijn Ash Lawn – Highland, het thuis voor James Monroe, de vijfde president, Historic Court Square en Michie Tavern, 1784.

Overnachting:
Standaard: Days Inn Colonial Downtown

Superior: Lexington George Washington Inn

Dag 11: Charlottesville – Shenandoah Valley, VA (101 km)
Verlaat Charlottesville en vertrek richting Shenandoah Valley. Bereidt u voor om uzelf te verbazen wanneer u Luray Caverns gaat ontdekken. Dit zijn de grootste grotten van de oostkust, met hun beroemde ‘Giant Hall’, een enorme ruimte waar bezoekers de grote steenformaties kunnen bezichtigen. Net zo indrukwekkend is ‘Virginia’s Crowning Glory’, Shenandoah National Park, wat beschikt over 197000 hectare grond en bekend is wegens overweldigende uitzichten. In het park zelf zijn er verschillende activiteiten om uit te kiezen; de meest geliefde activiteiten zijn de natuurwandelingen over de gezamenlijk ruim 500mijl lange paden, paardrijden, fietsen, vissen en kanoën.

Overnachting:
Standaard: Skyland Resort

Superior: Hyatt Dulles

Dag 12: Shenandoah Valley, VA – Washington, DC (120km)
Vertrek naar het vliegveld in Washington, DC

Dag 13: Aankomst Amsterdam

Flydrive Go Amerika

Amerika en Canada

philadelphiaessentials3

Noordoost-USA

Het Noordoosten van Amerika omvat de grote, oude staten aan de Atlantische kust zoals Pennsylvania, Illinois, New York en District of Colombia. De regio wordt ontegenzeggelijk gedomineerd door de 'klassieke' grote steden zoals New York, Philadelphia, Washington DC, Baltimore en Chicago. Ieder voor zich hebben deze steden een hoop te bieden, Maar een combinatie van steden met de rest van de regio maakt een reis door dit gebied des te interessanter.
Het is niet voor niets dat hier van oudsher grote bevolkingsgroepen samenklonteren: behalve de dynamiek van de steden vonden ze er ook heel wat minder verstedelijkt gebied en zelfs prachtige natuur. Laat u niet misleiden door de afwezigheid van de bekende nationale parken. De Catskills, de Adirondacks in New York, de Poconos in Pennsylvania, de Chesapeake Bay in Maryland zijn prachtige natuurgebieden. En juist de combinatie van intrigerende steden, prachtige natuur en de Atlantische kust maakt deze regio tot een afwisselende vakantiebestemming.
Inbegrepen
- vlucht Amsterdam – Washington DC en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- XX dagen motorhuur Cat. A (1 motor)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie