Oregon Family Adventure

19-daagse autorondreis Oregon, vanuit Portland. Hoogtepunten: Portland, Oregon Coast, Oregon Dunes, Grants Pass, Crater Lake NP, Bend, Smith Rock, Fossil, ranch-stay, Painted Hills, Hood River, Columbia River Gorge.

Oregon, in het noordwesten van Amerika, is met recht de meest veelzijdige staat van het land. Je vindt hier een enorme variatie aan landschappen. Lange zandstranden en ruige berggebieden, wijnvelden en woestijnen, kratermeren en bergweides wisselen elkaar af, op relatief korte afstand.Dit maakt Oregon ook tot de ultieme vakantiebestemming voor het hele gezin.Jong en oud kan hier actief bezig zijn in het steeds wisselende landschap.Daarnaast biedt Oregon ook een grote hoeveelheid attracties.

Dag 1: Amsterdam - Portland
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt rechtstreeks naar Portland. Bij aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Uw hotel is aan de rand van het centrum gelegen, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het beschikt over een binnenzwembad.

Overnachting: Residence Inn by Marriott Riverplace, 4 persoonskamer met 1 aparte slaapkamer.

Dag 2 en 3: Portland
U brengt twee dagen door in Portland, een stad met gezellig centrum vol kunst, cultuur en leuke restaurants, omringd door buitenwijken elk met een eigen karakter. Bij mooi weer verzamelt Portland zich op de promenade langs de Willamette River en stappen de inwoners op de fiets Portland is dan ook een van de groenste steden van Amerika. Portland is anders en daarom koesteren Portlanders hun slogan ‘Keep Portland Weird’. Waar anders ter wereld kunt u een Old Dirty Bastard Donut eten bij een winkel met de naam Voodoo Doughnut? Bezoek ook de Oregon Zoo, de oudste dierentuin van West-Amerika of bezoek het coolste museum van de stad, het Oregon Museum of Science and Industry. In Powell’s City of Book kunnen jong en oud urenlang struinen langs de planken vol met boeken. 

Overnachting: Residence Inn by Marriott Riverplace, 4 persoonskamer met 1 aparte slaapkamer.

Dag 4: Portland - Newport
Geen bezoek aan Oregon is compleet zonder een bezoek aan de Willamette Valley. Dit wijngebied wordt regelmatig vergelijken met Bourgondië, vanwege het vergelijkbare landschap en klimaat. Proef hier de heerlijke wijnen, zoals Pinot Gris, Riesling en Pinot Noir. Op weg naar de kust doorkruist u deze wijnregio. Stop ook zeker in het Corvallis voor een kop koffie of lunch. Vanavond kunt u aan het Newport Waterfront genieten van een heerlijke maaltijd met verse vis. Proef ook zeker de bijzondere clam chowder (vissoep). Uw hotel voor de komende 2 nachten ligt aan het strand!

Overnachting: Elizabeth Oceanfront Suites, 4-persoonskamer met zeezicht. 

Dag 5:  Newport
Een dag in de omgeving van Newport. U kunt deze heerlijk aan het strand doorbrengen. Of rijdt naar het Yaquina Head Lighthouse. Overal langs de kust ziet u bijzondere rotsformaties, bijvoorbeeld bij de Devil’s Punch Bowl. Bij mooi weer is dit een heerlijke lunchspot. Kijk uit over de oceaan en wie weet ziet u een walvis vlak voor de kust. Ook het Oregon Coast Aquarium is een bezoek meer dan waard. Excursietip: Maak een boottocht langs de kust op zoek naar zeeleeuwen, vogels en walvissen.

Overnachting: Elizabeth Oceanfront Suites, 4-persoonskamer met zeezicht. 

Dag 6:  Newport - Florence
U begint uw reis langs de Oregon Coast. U passeert kleine vissersdorpjes en kunt zien hoe de vissers hun vangst binnenbrengen. Dit is de plek voor verse dungenesskrab. U kunt er met het hele gezin zelf op zoek gaan naar de krabben in de getijdepoelen. In de omgeving van Florence vindt u de Oregon Dunes, een recreatiegebied met, zelfs voor Nederlandse begrippen, enorme zandduinen. Hier kunt u een tocht maken met een zogenaamde dune buggy of sandboarden! Maak ook een stop bij het Haceta Head Lighthouse en zie de zeeleeuwen die hier in een grot langs de kust leven.

Overnachting: Driftwood Resort, 4-persoonskamer met zeezicht 

Dag 7:  Florence - Grants Pass
U volgt de kust zuidwaarts en rijdt bij Reedsport het binnenland in. U volgt de Highway 38 en de Umpqua River door een heuvelrijk landschap. De dag eindigt in Grants Pass, waar u 2 nachten verblijft aan de Rogue River.

Overnachting: The Lodge at Riverside, 4-persoonskamer 

Dag 8:  Grants Pass
De hele dag in de omgeving van Grants Pass. U kunt er heerlijk wandelen in de bossen langs de Rogue River. Bent u op zoek naar wat avontuur, dan heeft u vandaag hiervoor de kans! De vele stroomversnellingen maken de Rogue River dé plek voor spectaculaire raftexcursies.

Overnachting: The Lodge at Riverside, 4-persoonskamer 

Dag 9 Grants Pass - Crater Lake National Park
U rijdt verder naar Crater Lake National Park. Wij raden u aan de mooie route te volgen via Ashland en Upper Klamath Lake. In de middag kunt u al een eerste blik werpen op het Crater Lake. Meer dan 6500 jaar geleden resulteerde de uitbarsting van Mount Mazama in een diep kratermeer, dat nou beschermd wordt als Crater Lake National Park. Vandaag passeert u dit bijzondere natuurgebied. Maak de 50 kilometer lange rit langs de rand van de krater en geniet er van het steeds wisselende uitzicht op het blauwe meer en de grillige kraterwanden. Wij raden u ook aan een boottocht te maken op het meer en te lunchen in de historische lodge. In de nabije omgeving kunt u ook een avontuurlijke ziplinetocht door de boomtoppen maken!

Overnachting: Prospect Historic Inn – 4 persoonskamer 

Dag 10:  Crater Lake National Park
De hele dag in Crater Lake National Park

Overnachting: Prospect Historic Inn – 4 persoonskamer 

Dag 11:  Crater Lake - Bend
Verder noordwaarts rijdt u naar Bend. Het plaatsje Bend is gelegen tussen de Cascade Mountains in het westen en de woestijn van Central Oregon in het oosten. Dit is het paradijs voor liefhebbers van natuur. Onderweg passeert u de bijzondere lavatunnels van Newberry National Volcanic Monument en het interessante High Desert Museum met interactieve tentoonstellingen en een roofvogelshow.

Overnachting: Riverhouse on the Deschutes, 4 -persoonskamer 

Dag 12:  Bend
De hele dag in de omgeving van Bend. Verken het spectaculaire landschap van Smith Rock of bezoek het Bend Whitewater Park. Het gezellige plaatsje Bend biedt ook veel mogelijkheden voor vermaak. U kunt leuk wandelen in het centrum, met kleine winkels en vele restaurants. Bijzonder is de Roundabout Art Tour. Een gratis kaart, die u ophaalt bij het Visitor Center, voert u langs meer dan 20 openbare kunstwerken die op de meest onwaarschijnlijke plekken te vinden zijn….

Overnachting: Riverhouse on the Deschutes, 4 -persoonskamer 

Dag 13: Bend - Fossil
U rijdt verder naar een bijzonder gebied dat bekend staat als de John Day Fossil Beds. Sporen van miljoenen jaren geleden werden hier gevonden in een gebied met een prachtige natuur die de meest bijzondere vormen aanneemt. Vandaag kunt u hier de Painted Hills Unit bezoeken. De rood, geel en oranje gekleurde heuvels zorgen hier voor een bijna buitenaards landschap. In de middag arriveert u in het plaatsje Fossil. Hier verblijft u 2 nachten op een heuse ranch! Dagelijks schuift de familie Wilson aan bij het ontbijt en zal u alles vertellen over hun leven op de ranch. Als u wilt kunt u deelnemen aan de activiteiten op de ranch, zoals paardrijden. U kunt ook heerlijk wandelen over het terrein. De Wilsons geven u graag tips over de mooiste routes en uitizichtspunten. De Butte Creek Valley, waar de ranch is gevestigd, is ook een geliefd toevluchtsoord voor vele vogelsoorten.

N.B. Wilt u ook hier paardrijden, laat het ons dan weten. Dan zullen wij dit vooraf voor u reserveren.

Overnachting: Wilson Ranch, 1 x 4-persoonskamer, inclusief ontbijt. 

Dag 14: Fossil
 De hele dag in de omgeving van Fossil. Bekijk de Painted Hills Unit van John Day Fossil Bed. De rood, geel en oranje gekleurde heuvels zorgen hier voor een bijna buitenaards landschap. En bezoek de Sheep Rock Unit, met de bijzondere rotsformaties. Bezoek ook het Paleontology Museum waar u meer te weten komt over de miljoenen jaren oude fossielen, maar ook over de vorming van het bijzondere landschap. Vervolgens kunt u de archeologen aan het werk zien. Wij raden u aan zeker een wandeling te maken en te genieten van de kleurrijke rotsformaties.

Overnachting: Wilson Ranch, 1 x 4-persoonskamer, inclusief ontbijt. 

Dag 15: Fossil - Hood River
Vandaag heeft u de keuze uit twee routes: Volg een deel van de ‘Journey Through Time Scenic Byway’ naar The Dalles, waar u het eerste deel van de Columbia River Gorge kunt verkennen op weg naar Hood River. Een andere, langere, route voert u langs Mount Hood. De piek van de 3.429 meter hoge Mount Hood is het hoogste punt van de staat Oregon. Officieel is Mount Hood een vulkaan, hoewel de kroonjuweel van de Columbia River Gorge al sinds 1782 niet meer is uitgebarsten. De hellingen zijn doorgaans bedekt met sneeuw en herbergen twaalf gletsjers. U kunt hier prachtige wandelingen maken. De Timberline Lodge, bekend uit de film The Shining, is een leuke lunchspot.

Overnachting: Hampton Inn Hood River – 4 persoonskamer 

Dag 16: Hood River 
De hele dag in Hood River, waar u kunt surfen in de Columbia River Gorge.

Overnachting: Hampton Inn Hood River – 4 persoonskamer 

Dag 17 Hood River - Portland
Vandaag volgt een korte rit terug naar Portland. U rijdt echter door de spectaculaire Columbia River Gorge. Wij raden u aan veelvuldig te stoppen voor lange of korte wandelingen bij de vele watervallen. Vlakbij Portland bereikt u de Columbia Gorge Outlets, waar u de laatste inkopen kunt doen. In de staat Oregon wordt immers geen salestax geheven op schoenen en kleding. De laatste nacht van de reis brengt u door nabij de luchthaven, zodat u de volgende dag ontspannen aan de terugvlucht kunt beginnen. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en serveert een gratis ontbijt.

Overnachting: Shilo Inn Portland Airport – 4 persoonskamer 

Dag 18: Portland - Amsterdam
U gaat terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam. 

Dag 19: Aankomst Amsterdam 
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Oregon Family Adventure

Hotels
Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving).

 • Portland - Residence Inn by Marriott Riverplace
 • Newport - Elizabeth Oceanfront Suites
 • Florence – Driftwood Resort
 • Grants Pass - The Lodge at Riverside
 • Crater Lake - Prospect Historic Inn
 • Bend –Riverhouse on Deschutes
 • Fossil – Wilson Ranch
 • Hood River – Hampton Inn
 • Portland Airport - Shilo Inn
 • Portland
  Portland Segway Tour: op de ochtend van dag 2 of 3 gaat u met een gids per segway op pad. In 2 uur verkent u het centrum van de stad. Minumum leeftijd 12 jaar.

  Portland per fiets: maak een excursie per fiets door het centrum van Portland. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

  Foodtruck tour: wilt u uw kinderen kennis laten maken met een uniek onderdeel van Portland. Kies dan voor een begeleide excursie langs de verschillende foodtrucks en proef de smaken uit alle windstreken.

  Florence
  Dune Buggy Tour:  Maak een tocht per Dune Buggy door de Oregon Dunes. De chauffeur kent de duinen als geen ander en zal vele spectaculaire manoeuvres uitvoeren. Plezier voor jong en oud! Minimum leeftijd 4 jaar.

  Paardrijtocht over het strand:  Paardenliefhebbers opgelet! Het is ook mogelijk om een paardrijtocht te maken over het lange zandstrand van Florence. Minimum leeftijd: 6 jaar.

  Grants Pass
  Maak spectaculaire raftexcursie over de Rogue River. Vanaf Robertsons Bridge vaart u eerst door de Hellgate Canyon. U passeert een aantal stroomversnellingen, maar kunt onderweg ook genieten van de omringende natuur. De excursie duurt totaal 3 uur. Het is ook mogelijk om deze excursie te verlengen tot een dagexcursie. De excursie wordt dan verlengd met een lunch. In de middag wordt een meer verlaten deel van de route afgelegd, met grotere stroomversnellingen. Minimum leeftijd: 6 jaar.

  Bend:
  Eenvoudige paardrijtocht (1 uur) nabij Smith Rock Statepark

  Amerika en Canada

  coast_101_kenji_sugaharajpg_1024x475

  Oregon & Pacific Northwest

  Zelfs voor wie al veel van Amerika heeft gezien, kan een vakantie in Oregon en de Pacific Northwest een openbaring zijn. U vindt hier natuur in zijn meest ongerepte vorm en in zo'n grote variatie, die in geen andere staat te vinden is. Zandstranden en ruige berggebieden, wijnvelden en woestijnen, kratermeren en bergweides wisselen elkaar af, op relatief korte afstand.

  De staat Oregon is het verborgen juweel van Amerika. Gelegen ten noorden zijn de hippe buurstaat Californië, is Oregon juist de bestemming voor de actieve en ondernemende reiziger. U kunt er wandelen over kilometerslange wandelpaden, golfen op banen van wereldklasse, heerlijke wijnen proeven, genieten op verlaten stranden of verdwalen in met mos begroeide bossen.  Oregon is de staat van contrasten. maar ook van superlatieven. Het heeft de diepste canyon (Hells Canyon), het diepste meer (Crater Lake), een potentieel actieve vulkaan tevens populair skigebied (Mt. Hood) en een heuse woestijn. Toch staan de inwoners van Oregon juist bekend om hun bescheidenheid en gastvrijheid die ervoor zal zorgen dat u zich meteen thuis zult voelen. Daarnaast wordt er in Oregon geen sales tax geheven, u kunt er dus ook uitstekend winkelen.

  Uw reis door Oregon begint vaak in Portland, een wereldstad met de sfeer van een kleine stad, die trots de slogan ´Keep Portland Weird´ heeft omarmd. Het is een groene stad, niet alleen vanwege de vele parken en tuinen. Het hoort ook nog eens tot een van de beste 'fietssteden' van het land. Portland heeft een groeiende reputatie als culinair centrum. Daarnaast heeft Portland meer bierbrouwerijen dan enig andere stad ter wereld.

  De staat Washington, tegen de Canadese grens, wordt door de Cascade Mountains verdeeld in een vruchtbaar, bosrijk kustgebied en een droog binnenland met prachtige woestijnlandschappen. Waar u ook bent, u vindt hier wellicht wel de mooiste landschappen van Noord-Amerika. Bijvoorbeeld in het mysterieuze regenwoud van Olympic National Park, maar ook rondom de nog actieve vulkaan Mount Rainier. In Seattle kunt u struinen over de Pike´s Place Market en ´s avonds eten bij Pîoneer Square.

  Oregon en de Pacific Northwest is een regio die u bij uitstek per huurauto of camper kunt verkennen. U kunt het gebied ook uitstekend combineren met een bezoek aan West-Canada of van Seattle via Oregon naar San Francisco rijden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Maak kennis met de gastvrijheid van de inwoners tijdens een overnachting in een gastvrije country inn of lodges. Wilt u eens iets anders, dan kunt u bijvoorbeeld overnachting in een comfortabele boomhut, midden in de natuur.

  Insider Tips


  - Proef het bier van de lokale brouwerijen
  - Maak een ballonvlucht over de wijnvelden
  - Race door de duinen in een buggy
  - Geniet van de smaken van Portland tijdens een wandelexcursie
  - Kajak door de wildernis
  - Overnacht in een oude airstream camper
  - Volg de sporen van de gelukszoekers op de Oregon Trail
  - Zie de watervallen van de Columbia River Gorge

  De getoonde indicatieprijs geldt bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar.
  Vraag ons naar de prijs voor uw gezin!

  Inbegrepen
  - vlucht Amsterdam – Portland met KLM/Delta Airlines
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 18 dagen autohuur Hertz, type standard SUV op basis van all-inclusive
  - hotelovernachtingen in een 4-persoonskamer 
  - maaltijden volgens programma
  - Nederlandstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - optionele excursies
  - overige maaltijden
  - entreegelden Nationale en State Parks
  - parkeerkosten
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  2019 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie