Zoek op land, regio of reis

×

Avis Autohuur Canada...

Avis autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuurmaatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel. Ook is het mogelijk om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt in Canada sinds vele jaren samen met Avis; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! Avis heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van Avis.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam, met pincode. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis. Soms is de autoverhuurlokatie op enige afstand van de ontvangsthal gelegen. In dat geval volgt u de borden 'Car rental' en neemt u de shuttlebus van Avis naar de locatie. Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met het voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse.

Om een auto te huren dient men:
- minstens 21 jaar oud zijn (voor bestuurders t/m 24 jaar geldt een meerprijs)
- zich te legitimeren met een geldig paspoort
- langer dan een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard met pincode als u een auto gaat huren.

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 21 jaar te zijn en tenminste 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs is er geen maximum leeftijd.

Rijbewijs

De bestuurder(s) dienen minimaal 1 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de medewerker van Avis aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel.

Young Driver

Bestuurders in de leeftijd van 21 t/m 24 jaar jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag betaalt u ter plaatse en is CAD 25 per dag excl. lokale belasting.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank. U dient de auto weer met een volle tank benzine in te leveren.
Bij het ophalen van de auto kunt u voor de Fuel Purchase Option kiezen. U betaalt dan een vast bedrag en kunt de auto met een lege tank inleveren. Er wordt geen restitutie verleend voor de benzine die bij het inleveren nog in de tank aanwezig is. De prijzen van de Fuel Purchase Option kunnen variëren, maar zijn vaak hoger dan dat u bij een regulier tankstation betaalt.

Extra bestuurder

Bij de prijs van de huurauto zijn 2 bestuurders inbegrepen. Voor extra medebestuurders geldt een meerprijs van CAD 10 per huurdag, met een maximum van CAD 50 per bestuurder per huurperiode. Voor alle medebestuurders geldt dezelfde minimum leeftijd als voor de hoofdbestuurder. Alle bestuurders dienen op het huurcontract te worden vermeld.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden, maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

Kinderzitje: CAD 13,00 excl. lokale belasting per dag, maximaal CAD 195 excl. lokale belasting per huur.

Avis Where2 GPS: deze kunt u tegen een meerprijs bij ons bij uw autohuur reserveren en afrekenen.

Skidrager: CAD 12,- excl. lokale belasting per dag.


Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen bij de Avis autohuur

- Ongelimiteerd aantal kilometers
- LIS - aansprakelijkheidsverzekering met een dekking van CAD 1.000.000
- LDW (schadedekking met een afkoop van het eigen risico tot CAD 500, m.u.v. van de minivan en Standard SUV: eigen risico CAD1000)
- VLF (kentekenregistratietoeslag)
- Luchthaventoeslag
- Air Conditioning Surcharge Recovery
- Lokale belasting over de in Nederland betaalde huurprijs
- 2 bestuurders
- Where 2 GPS (GPS) – indien u dit heeft bijgeboekt

Niet inbegrepen bij de Avis autohuur
- Toeslag extra bestuurders
- Eventuele achterlatingskosten (indien u de auto op een andere locatie inlevert)
- Eventuele optionele extra’s, zoals kinderzitjes
- Benzine
- Aanvullende verzekeringen
- Lokale belasting over de ter plaatse te betalen extra’s
- Overige toeslagen, zoals Tire Management Fee (uitsluitend in de provincie Quebec), Customer Facility Charge (CAD 3-6 per dag) voor het ophalen van de auto op Calgary, Regina of Edmonton International Airport.

Uitleg verzekeringen

LDW – Loss Damage Waiver (inbegrepen)
Met de LDW-verzekering is het eigen risico bij schade en diefstal afgekocht tot CAD 500,- indien u conform de huurvoorwaarden heeft gehandeld (m.u.v. van de minivan en Standard SUV: eigen risico CAD1000)

LIS – Liability Insurance Supplement (inbegrepen)
Aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan derden met een dekking van CAD 1.000.000 per gebeurtenis.

Roadside Service (ERS) (inbegrepen)
Deze is inbegrepen in de huurprijs en zorgt voor hulp bij mechanische problemen, indien er geen sprake is van nalatigheid van de huurder.

Roadside Safety Net (RSN) (niet inbegrepen)
Met RSNbent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). RSN kost ca. CAD 10,99 excl. lokale belasting per dag.

PAI – Personal Accident Insurance/ Personal Protection
PEC – Personal Effects Coverage
Deze verzekeringen voor persoonlijke ongevallen en bezittingen hoeft u niet af te sluiten, indien u een goede reisverzekering heeft met voldoende dekking voor ziektekosten in Canada.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Routebeperkingen

In Canada mag u rijden op alle verharde wegen en op ‘government maintained’ onverharde wegen. In geval van schade op wegen waarop rijden niet is toegestaan, komt de dekking van de verzekering te vervallen. Het is ook toegestaan te rijden in de Verenigde Staten.

Achterlatingskosten

Indien u de huurauto op een andere verhuurlocatie inlevert dan waar u deze hebt opgehaald, kunnen achterlatingskosten gelden. Deze worden u bij boeking meegedeeld. Ter plaatse wordt deze Drop off fee/Intercity fee van uw creditcard afgeschreven.

Huurperiode

Op uw voucher staat vermeld voor welke periode uw huurauto is gereserveerd. Ook vindt u hier de ophaal- en inlevertijd. Er wordt geen restitutie verleend indien u de huurauto eerder terugbrengt, dan op de voucher staat vermeld. Een huurdag bij Avis is 24 uur. Wanneer u de huurauto meer dan 29 minuten later terugbrengt, gelden meerkosten.

Autocategorie

Avis behoudt zich het recht voor u een grotere autocategorie aan te bieden, indien de door u gereserveerde categorie onverhoopt niet beschikbaar is. In dat geval hoeft u hiervoor geen meerprijs te betalen. Controleer dit goed op uw huurcontract.

Upgrade
Ook komt het voor dat u – ondanks dat de door u geboekte autocategorie beschikbaar is - ter plaatse een grotere autocategorie aangeboden krijgt. U bent uiteraard vrij om deze grotere categorie te huren. Houdt u er rekening mee dat hiervoor extra kosten dienen worden betaald, welke ter plaatse van uw creditcard worden afgeschreven. Wilt u dit niet, vraag dan het verhuurstation om de oorspronkelijk geboekte categorie.

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!