Zoek op land, regio of reis

×

Atlantic Canada Discovery...

Het beste van Atlantisch Canada

Fly-drive | 19 dagen | Canada

Zie het beste van Atlantisch Canada tijdens deze 19-daagse fly-drive. U bezoekt achtereenvolgens Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Door het rustige tempo verblijft u regelmatige meerdere nachten op een bestemming. Zo heeft u voldoende tijd om van al het moois te genieten.

Vanaf 2795,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 19 dagen | Canada

Zie het beste van Atlantisch Canada tijdens deze 19-daagse fly-drive. U bezoekt achtereenvolgens Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Door het rustige tempo verblijft u regelmatige meerdere nachten op een bestemming. Zo heeft u voldoende tijd om van al het moois te genieten. Verken het prachtige kustlandschap van Cape Breton Island en zie de stranden en dramatische kustlijn van Prince Edward Island. In New Brunswick verblijft u in de gezellige stad Fredericton en ziet u de grote getijdeverschillen in de Bay of Fundy. De reis eindigt weer in Nova Scotia.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Halifax
Dag 2: Halifax - Eastern Shore, 275 km
Dag 3: Eastern Shore - Baddeck, 280 km
Dag 4: Cape Breton Island
Dag 5: Baddeck - Charlottetown, 250 km
Dag 6: Charlottetown - O'Leary, 175 km
Dag 7: Prince Edward Island
Dag 8: O'Leary - Richibucto, 260 km
Dag 9: Richibucto - Caraquet, 175 km
Dag 10: Caraquet - Fredericton, 300 km
Dag 11: Fredericton
Dag 12: Fredericton - St. Andrews, 150 km
Dag 13: Bay of Fundy
Dag 14: St. Andrews - Shediac, 370 km
Dag 15: Shediac - Wolfville, 300 km
Dag 16: Wolfville - Liverpool/White Point, 160 km
Dag 17: Liverpool/White Point - Halifax, 160 km
Dag 18: Halifax - Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Rondleiding en wijnproeverij in Grand Pre Winery
- Engelstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Halifax

U vertrekt vanuit Amsterdam naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op. De rest van de dag kunt u Halifax verkennen. Deze havenstad was van oudsher de toegangspoort van Canada tot de wereld. Vanaf de gezellige kade, waar u langs oude pakhuizen wandelt, heeft u uitzicht op de schepen die voor de kust liggen. Charmante houten huisjes staan in Halifax temidden van Victoriaanse tuinen, naast moderne winkelcentra. Met vijf universiteiten is Halifax ook een levendige studentenstad.

Route: Amsterdam - Halifax

Dag 2: Halifax - Eastern Shore

U verlaat Halifax en rijdt over de Marine Drive langs een ruig kustlandschap met eilanden en zandstranden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sherbrooke Village, waar de oude tijden van de frontier herleven.

Route: Halifax - Eastern Shore, 275 km

Dag 3: Eastern Shore - Baddeck

Vandaag verkent u een van de meest afgelegen delen van Nova Scotia, waaronder het kleine vissersdorpje Canso, voordat u de oversteek maakt naar Cape Breton Island. U rijdt over de brug en arriveert in het resortstadje Baddeck aan Bras d'Or Lake. Dit plaatsje kreeg bekendheid door het zomerverblijf van Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon.

Route: Eastern Shore - Baddeck, 280 km

Dag 4: Cape Breton Island

De Cabot Trail is een van de meest geliefde routes in Canada. De weg volgt een indrukwekkende kustlijn vanaf zeeniveau tot een hoogte van 500 meter. Watervallen klateren vlak langs de weg naar beneden. De kans is groot dat u onderweg elanden ziet en wellicht ziet u ook een walvis voor de kust. Als u geinteresseerd ben in geschiedeni, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven.

Dag 5: Baddeck - Charlottetown

U volgt de oevers van Bras d'Or Lake en keert terug naar het vasteland van Nova Scotia. U rijdt door het idyllische heuvellandschap van het oostelijke deel van de provincie en passeert heldere riviertjes. Het lijkt hier wel of elk stroompje door bevers hier 'ingedamd' is. In het historische stadje Pictou zetten de Schotten voor het eerst voert aan wal in hun "New Scotland". Hier maakt u de oversteek naar Prince Edward Island. Deze kleinste provincie van Canada staat bekend om de prachtige kleurschakeringen. De rode aarde, groene velden en blauwe luchten en oceaan leveren prachtige plaatsjes op.

Route: Baddeck - Charlottetown, 250 km

Dag 6: Charlottetown - O'Leary/Alberton

In de ochtend heeft u de kans om Charlottetown te bezoeken. Vervolgens rijdt u naar Prince Edward Island National Park met een kilometerslange kustlijn. De stranden hier vragen om een lange strandwandeling. Het park is verder wereldberoemd vanwege een houten boerderij, die de inspiratie vormde voor het boek Anne of Green Gables.

Route: Charlottetown - O'Leary, 175 km

Dag 7: Prince Edward Island

Een hele dag om Prince Edward Island te verkennen. Geniet van de eindeloze stranden, de pittoreske landwegen en kliein boerderijen. Het westen van het eiland wordt minder druk bezocht en biedt een prachtig natuurlandschap met rode kliffen en witte zandduinen. U kunt hier heerlijk genieten van verse vis in een van de vele visrestau

Dag 8: O'Leary - Richibucto

U rijdt verder naar Richibucto en passeert onder andere het historische themapark Pays de la Sagouine en de zandduinen van Bouctouche en Kouchibouguac National Park.

Route: O'Leary - Richibucto, 260 km

Dag 9: Richibucto - Caraquet

U kunt nog wat tijd doorbrengen in Kouchibouguac National Park, voordat u verder rijdt, langs de Gulf of St. Lawrence naar Caraquet, de onofficiele hoofdstad van de Franssprekende Maritimes. De eilanden Lamèque en Miscou hebben een prachtige ongerepte natuur, meer dan 250 vogelsoorten, zandstranden en een vuurtoren. In Shippagan vindt u Acadische cultuur op zijn best, met vele festivals en een levensstijl waarin alles om de zee draait.

Route: Richibucto - Caraquet, 175 km

Dag 10: Caraquet - Fredericton

U volgt de route van de oude houthakkers langs de Miramichi River, bekend om de vele zalmen. Rijdend door dit bosgebied, passert u enkele karakteristieke oude overdekte bruggen. De dag eindigt in de levendige stad Fredericton.

Route: Caraquet - Fredericton, 300 km

Dag 11: Fredericton

Een hele dag in deze provinciehoofstad. Maak een wandeling langs de rivier of huur een fiets en verken de stad. De Beaverbrook Art Gallery is hier zeker een bezoek waard. Ook kunt u een bezoek brengen aan het historische dorpje Kings Landing.

Dag 12: Fredericton - St. Andrews

Vervolg uw weg naar het charmante kustplaatsje St. Andrews, een populair zomerbestemming. Hier bevindt u zich aan de Bay of Fundy, waar u de hoogste getijdeverschillen kunt aanschouwen. Bij eb is het droogggevallen gebied een Mekka voor vogels.. Enkele uren later bedekt een 12 meter diepe zee het gebied.

Route: Fredericton - St. Andrews, 150 km

Dag 13: Bay of Fundy

De hele dag bij de Bay of Fundy. Wist u dat de Bay of Fundy een van de beste plekken ter wereld is om walvissen te spotten? Meer dan 15 soorten walvissen en dolfijnen worden hier regelmatig gezien. Op Deer Island ziet u het oudste ‘bubbelbad’ter wereld, dat ontstaat door de getijdeverschillen.

Dag 14: St. Andrews - Shediac

U rijdt lang de Bay of Fundy naar Saint John. Hier kunt u het bijzondere natuurverschijnsel van de "Reversing Falls" bewonderen. Deze watervallen veranderen van richting, wanneer het water door de getijden wordt teruggetrokken. Bij Hopewell Rock kunt u op de zeebodem lopen, langs bijzonder gevormde zandsteenrotsen.,

Dag 15: Shediac - Wolfville

Vandaag staat het nieuwe Werelderfgoed op het programma. Bij Joggings zijn sporen van miljoenen jaar oude diersoorten gevonden. Ook ligt hier amethist en agaat op de stranden. Aan het eind van de dag doorkruit u de wijngaarden op weg naar de universiteitstad Wolfville.

Route: Shediac - Wolfville, 300 km

Dag 16: Wolfville – Liverpool/White Point

U brengt een bezoek aan de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij. In het binnenland van Nova Scotia vindt u Kejimkujik National Park, een mooi natuurgebied met 380 m2 aan bossen, meren en rivieren. Rotsschilderingen en een oude begraafplaats bewijzen dat dit gebied bijna 5000 jaar geleden reeds bewoond was. U kunt hier heerlijk wandelen, maar ook, zoals vele Canadezen, een kano huren. In het park vindt u een van de oudste kanoroutes van het land.

Route: Wolfville - Liverpool/White Point, 160 km

Dag 17: Liverpool/White Point – Halifax

Haventjes omringd door rotsen en verlaten baaien en eilanden maken de zuidkust van Nova Scotia tot een ideale schuilplaats voor piraten en smokkelaars. Kleine vissersdorpjes kijken er uit over de oceaan en zandstranden strekken zich uit tot zover het oog rijkt. Dagelijks brengen de vissersboten hier de gevangen kreeft aan wal. De afstand is vandaag kort, maar onderweg is veel te zien. Bezoek Lunenburg, dat op de lijst van Werelderfgoederen staat, het pittoreske Mahone Bay en het charmante Peggy's Cove. De dag eindigt in Halifax voor de laatste overnachting.

Route: Liverpool/White Point – Halifax, 160 km

Dag 18: Halifax - Amsterdam

In de loop van de dag gaat u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Halifax - Amsterdam

Dag 19: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 19-daagse reis

1 nacht Halifax, Hampton Inn
1 nacht Eastern Shore, Seawind Landing Country Inn
2 nachten Baddeck, Inverary Resort
1 nacht Charlottetown, Hotel on Pownal
2 nachten O'Leary, West Point Lighthouse
1 nacht Richibucto, L'Ancrage Inn
1 nacht Caraquet, Hotel Paulin
2 nachten Fredericton, Crowne Plaza Lord Beaverbrook
2 nachten St. Andrews, Rossmount Inn
1 nacht Shediac, Hotel Shediac
1 nacht Wolfville, Blomidon Inn
1 nacht White Point, White Point Beach Resort
1 nacht Halifax, Hampton Inn Halifax

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal van CAD 500 per gebeurtenis.

Onder "Inclusief" is vermeld welke categorie huurauto bij de reis is inbegrepen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u na boeking nog reserveren. Geeft u dan bij de opmerkingen aan dat u interesse heeft in een groter autotype. Wij zullen u dan informeren over de meerprijs.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Inbegrepen excursies

Grand Pre – Grand Pre Winery Tour
Grand Pre Winery is een bekroonde wijnmakerij in in het wijnbouwgebied van Nova Scotia. Wandel op uw gemak door de prachtig aangelegde tuinen en langs de wijnstokken. Leer bij de wijnmakerij de geheimen van het maken van wijn en bezoek de wijnboetiek om enkele van de fijne wijnen van Nova Scotia te proeven.

Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Canada!

Charlottetown – Lobster Tour
Duur: 1,5 – 2,5 uur
Tijdens deze boottocht leert u alles over de kreeftenvisserij en het economisch belang van deze activiteit. Eenmaal bij de eerste kreeftenval kunt u helpen de vangst uit het water te halen. Na het toevoegen van vers aas, wordt de val terug in het water gezet terwijl de boot naar de monding van de haven en de Northumberland Strait vaart. Kiest u voor de langere tour, dan is een diner met verse kreeft inbegrepen.

Kouchibouguac National Park – Marine Safari
Duur: 2,5 – 3 uur.
Bewonder het dierenleven in en rond de rivier de Kouchibouguacis en de kustwateren van Kouchibouguac vanaf de veilige en comfortabele pontonboot Phocus. Luister naar indrukwekkende feiten over de lokale geschiedenis en leer over de gebeurtenissen die dit gebied hebben gemaakt tot wat het nu is. Onderweg ziet u Bald Eagles en grijze zeehonden die op de zandbanken van de zon genieten.

Porter Cove, New Brunswick – Moose Watching
Duur: 3 uur
Op speciaal verzoek kunnen wij een 3 uur durende excursie voor u regelen, op zoek naar elanden. Een professionele gids rijdt u door het dichte bos op zoek naar deze unieke dieren. Deze excursie vertrekt ca. 100 km ten noorden van Fredericton.

Shediac – Lobster Cruise
Duur: 2,5 uur
Geniet van een 2,5 uur durende cruise over de Shediac Bay en leer wat u alles de Atlantische kreeft. Uw gids verteklt u alles over de kreeftvisserij, inclusief tips voor het eten en bereiden van een kreeftenmaaltijd. Uiteraard is een heerlijke maaltijd met verse kreeft inbegrepen.

Lunenburg – Wandelexcursie
Duur: 1 uur
Deze wandelexcursie is de perfecte start van een bezoek aan Lunenburg. De wandeling door dit UNESCO-werelerfgoed zit vol met lokale geschiedenis. Onderweg laten de gidsen de sites tot leven komen met hun verhalen. Toegang tot St John's Anglican Church is inbegrepen.

Peggy’s Cove – Puffin and Seal Tour
Duur: 2 – 2,5 uur
Deze boottocht brengt u bij Pearl Island, de enige kolonie van papegaaiduikers aan de zuidwestkust van Nova Scotia. Ook zult u vele andere vogelsoorten zien, zoals de zwarte zeekoet, de stern en de verschillende soorten pijlstormvogels. Bij Seal Rock zult u de zeehonden zien, die hier liggen te zonnebaden.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Hampton Inn

Hampton Inn by Hilton Halifax Downtown in Halifax opende zijn deuren in 2014. Het is ideaal gelegen op loopafstand van het centrum van Halifax, aan de voet van de Halifax Citadel National Historic Site. Dit moderne hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Halifax. Het heeft 181 comfortabele kamers en een binnenzwembad.

Seawind Landing Country Inn

De romantische Seawind Landing Country Inn is gelegen aan zee en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van een scheepsbouwer en wordt omringd door een landgoed van 20 hectare.

De woonkamer, bibliotheek en muziekkamer zijn smaakvol ingericht met antiek en kunstwerken, terwijl de eetkamer gastronomische maaltijden en een uitgebreide wijnkelder biedt. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de oceaan. Na een dag vol activiteiten aan de Eastern Shore van Nova Scotia, zult u heerlijk in slaap vallen met het geluid van de golven.

Inverary Resort

Aan het begin van de beroemde Cabot Trail vindt u het Inverary Resort. Dit resort is gelegen op een landgoed van 11 hectare aan het water op loopafstand van het centrum van Baddeck. Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor watersporten, zoals kajakken of paddleboarden. Of neem plaats in een ligstoel en geniet van de rust en het uitzicht op het meer.

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het Taste of Nova Scotia Lakeside Restaurant, waar u vooral kunt genieten van de verse vis en andere zeevruchten uit Nova Scotia - inclusief kreeft!

Het resort biedt verschillende soorten accommodaties, van standaardkamers tot cottages en ruime suites. Na een enerverende dag langs de Cabot Trail kunt u een duik nemen in het verwarmde binnenzwembad met bubbelbad of genieten in de sauna.

The Hotel on Pownal

The Hotel on Pownal is een door een familie gerund boetiekhotel met een selectie van kamers en suites, verdeeld over twee verdiepingen.

Het hotel heeft een moderne stijl,. De stijlvolle lobby is voorzien van grote leren banken en zachte verlichting; een comfortabele plek om de hele week door te genieten van de bier- en wijnavonden.

The Hotel on Pownal is gelegen in het historische centrum van Charlottetown, op korte afstand van winkels, restaurants en het theater.

West Point Lighthouse

Slaap in een vuurtoren, droom weg bij het geluid van zacht rollende golven en geniet van spectaculaire zonsondergangen.

Het viersterrenhotel West Point Lighthouse Inn beschikt over 13 moderne kamers en de zeldzame mogelijkheid om in een vuurtoren te verblijven. 12 kamers bieden een adembenemend uitzicht op de Northumberland Strait en het prachtige rode zand van het West Point-strand. 11 kamers hebben ook een buitenterras, terwijl The Keeper's Quarters en The Tower Room zich bevinden in een privégedeelte voor alleen gasten van het historische West Point Lighthouse Museum.

L'Ancrage B&B

Met zijn prachtige ligging direct aan de rivier de Kouchibouguacis en aan de rand van het Kouchibouguac National Park, is L'Ancrage B&B een favoriet onder onze gasten.

Uw gastvrouw Liane zal ervoor zorgen dat u zich meteen thuis voelt. Zij geeft u graag advies over wat te zien en te doen in de omgeving en haar kookkunsten zijn onovertroffen. U verblijft er in één van de 6 gastenkamers met eigen badkamer.

Hotel Paulin

Dit boetiekhotel uit het Victoriaanse tijdperk ligt aan de rand van de baai van Chaleur en biedt een ononderbroken uitzicht over het water. Het pand wordt gerund door de familie Paulin, wiens voorouders ook in de horeca van Caraquet werkten. Ze zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en kunnen hun lokale kennis gebruiken om u te helpen beslissen wat u elke dag gaat doen.
Het pand heeft een traditionele stijl en is zorgvuldig gerestaureerd om ervoor te zorgen dat de originele kenmerken smaakvol in balans zijn met moderne voorzieningen. De kamers en suites zijn individueel ingericht en hebben veel natuurlijke lichtinval. Ze hebben elk een eigen badkamer, airconditioning en internettoegang.
Het hotel ligt op loopafstand van de cafés en restaurants van Caraquet en op slechts een klein eindje rijden van het dorp Acadian. De eetkamer heeft zijn 19e-eeuwse charme behouden, met houten meubilair dat wordt gecompenseerd door zonlicht dat door de hoge ramen filtert. Hier kunt u genieten van lokaal geproduceerde gerechten, liefdevol bereidt door uw gastheren en gecombineerd met een selectie wijnen.
Op een zomeravond kunt u met een drankje in de tuin zitten en de zon zien ondergaan boven de oceaan. Dit is Canada op zijn best!

Crowne Plaza Fredericton

Het Crowne Plaza Fredericton heeft een uitstekende ligging, aan de oever van de Saint John River, in het centrum van Fredericton, New Brunswick. Het viersterrenhotel is klassiek ingericht en heeft een binnenzwembad.

The Terrace Dining Room serveert ontbijt, lunch en diner op de patio aan de rivier. De Governors Room is een intieme plek voor een romantisch diner. Na het diner in de Maverick Room kunt u ontspannen met een gemengd drankje in de James Joyce Irish Pub.

Rossmount inn

De Rossmount Inn, een herenhuis met 18 kamers, maakt deel uit van een landgoed van 87 hectare tussen het bos en de zee. Op het landgoed ligt ook Chamcook Mountain, het hoogste punt van de regio, met adembenemende vergezichten over de baai, Chamcook Lake en de St. Croix River.

De Inn ligt op slechts vijf minuten rijden van het centrum van St.Andrews en biedt 18 comfortabele kamers met alle standaardvoorzieningen en een buitenzwembad. Wandelpaden naar Chamcook Mountain beginnen voor de deur.

Het spraakmakende restaurant, bekend om zijn verse, lokale en voornamelijk biologische keuken, evenals de aangrenzende gezellige loungebar met een interessante selectie single Malt Whisky's, zijn de plek om na een dag in de buitenlucht, te genieten van een goede maaltijd en het gezelschap van uw medegasten.

Hotel Shediac

Hôtel Shédiac beschikt over een binnenzwembad, een eigen restaurant en een fitnesscentrum. De ruime accommodatie is modern ingericht en biedt gratis WiFi, een koelkast, een magnetron en een flatscreen-tv met pay-per-view-kanalen.

De kamers zijn voorzien van hardhouten vloeren, koffie- en theefaciliteiten van Keurig en strijkfaciliteiten. De studio's hebben een kitchenette of een keuken. De badkamer is uitgerust met toiletartikelen en een haardroger. Sommige kamers hebben een balkon, een open haard of een hot tub.

U kunt elke dag goed beginnen met een ontbijt met onder meer wafels, fruit, yoghurt, brood, zoete deegwaren, koffie en vruchtensappen.

Hôtel Shédiac beschikt over een gemeenschappelijke lounge, een recreatieruimte en een bagageopslag. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid.

Blomidon Inn

In het charmante Victoriaanse herenhuis van de Blomidon Inn waant u zich in de 19e eeuw, toen het landhuis gebouwd werd door een zeekapitein. De Inn is rustig gelegen op korte afstand van het centrum van Wolfville en wordt omringd door een prachtige tuin met vijvers en verschillende zitjes. In het restaurant van Blomidon Inn kunt u genieten van een heerlijk gastronomisch diner met verse gerechten, aangevuld met wijn van de uitgebreide wijnkaart die een Wine Spectator Award of Excellence heeft ontvangen. Blomidon Inn ligt immers midden in de 'Wine Country' van Nova Scotia. Bij mooi weer kunt u ook plaatsnemen op het schaduwrijke terras.
U verblijft in één van de 31 klassiek ingerichte kamers, die elk een andere stijl hebben, maar standaard over een eigen badkamer, WiFi en airconditioning beschikken.

White Point Beach Resort

White Point Beach Resort is een populaire strandbestemming, centraal gelegen aan de zuidkust van Nova Scotia, in het UNESCO-biosfeerreservaat Southwest Nova. White Point biedt een uitgebreide verscheidenheid aan recreatiefaciliteiten, zoals een restaurant, binnen- en buitenzwembad, tennisbanen, een 9-holes golfcourse, fitness en een kinderspeeltuin. Het zandstrand van 1 km leent zich voor een ontspannen strandwandeling, of wellicht waagt u zich met een surfplank in de hoge golven van de Atlantische Oceaan. Wilt u het rustiger aandoen? Dan kunt u kanoën of waterfietsen rondom de eilanden in het zoetwatermeer, dat ook het terrein gelegen is.
White Point is centraal gelegen aan de zuidkust van Nova Scotia en vooral een uitstekende uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden van de regio te bezoeken, zoals het UNESCO-werelderfgoed Lunenburg, Kejimkujik National Park en Seaside.
Dineren bij White Point Resort is een must, niet alleen vanwege het uitstekende menu met vooral lokale gerechten – en de uitgebreidste wijnkaart van Nova Scotia – maar ook vanwege het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan vanuit Elliot’s Dining Room.

Hampton Inn

Hampton Inn by Hilton Halifax Downtown in Halifax opende zijn deuren in 2014. Het is ideaal gelegen op loopafstand van het centrum van Halifax, aan de voet van de Halifax Citadel National Historic Site. Dit moderne hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Halifax. Het heeft 181 comfortabele kamers en een binnenzwembad.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!