Zoek op land, regio of reis

×

Atlantic Canada Essentials...

Het beste van Atlantisch Canada

Fly-drive | 13 dagen | Canada

Zie het beste van Atlantisch Canada! Tijdens deze korte reis krijgt u een goede indruk van de provincies Nova Scotia en New Brunswick. Een afwisselende reis langs slaperige vissersdorpjes, door mooie natuurgebieden en over bijzondere kustroutes.

Vanaf 1846,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 13 dagen | Canada

Zie het beste van Atlantisch Canada! Tijdens deze korte reis krijgt u een goede indruk van de provincies Nova Scotia en New Brunswick. Een afwisselende reis langs slaperige vissersdorpjes, door mooie natuurgebieden en over bijzondere kustroutes. U ziet onder andere Halifax, Lunenburg, Kejimkujik National Park en de getijdeverschillen in Fundy National Park. Ook rijdt u over de prachtige route van de Cabot Trail. Een mooie eerste kennismaking met dit bijzondere deel van Canada.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Halifax
Dag 2: Halifax
Dag 3: Halifax - Western Shore/Mahone Bay, 160 km
Dag 4: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park, 100 km
Dag 5: Kejimkujik National Park - Wolfville, 150 km
Dag 6: Wolfville - Moncton, 300 km
Dag 7: Fundy National Park
Dag 8: Moncton - Tatamagouche, 200 km
Dag 9: Tatamagouche - Baddeck, 270 km
Dag 10: Cabot Trail
Dag 11: Baddeck - Halifax, 340 km
Dag 12: Halifax - Amsterdam
Dag 13: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Rondleiding en wijnproeverij in Grand Pre Winery
- Engelstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Halifax

U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt naar uw hotel in het centrum.

Route: Amsterdam - Halifax

Dag 2: Halifax

De hele dag in Halifax. Halifax was vroeger de toegangspoort tot Canada. Het is moderne stad, maar de sporen van het verleden zijn er nog terug te vinden in de houten huizen en Victoriaanse parken. De vijf universiteiten maken van Halifax een levendige studentenstad. Ook nu is de haven nog bedrijvig, met schepen variërend van zeilschepen tot marinefregatten. Langs de haven loopt nu een wandelpromenade, langs oude pakhuizen, musea en restaurants.

Dag 3: Halifax - Western Shore/Mahone Bay

De verborgen havens en baaien omringd door rotsen maken de zuidkust van Nova Scotia tot een toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars. U rijdt vandaag over een mooie kustweg langs het veel gefotografeerde vissersdorpje en het elegante plaatsje Chester. In Mahone Bay en Lunenburg vindt u nog veel gebouwen uit de 18e eeuw. Het oude centrum van Lunenburg staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Route: Halifax - Western Shore/Mahone Bay, 160 km

Dag 4: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park

Op weg naar Kejimkujik National Park. Dit park, dat ooit het leefgebied was van de M'kmaq-indianen, omvat meren, rivieren en uitgestrekte bossen. U kunt hier heerlijk wandelen of waarom probeert u niets een kanotocht over een van de oudste kanoroutes van Noord-Amerika.

Route: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park, 100 km

Dag 5: Kejimkujik National Park - Wolfville

De Annapolis Valley is het oudste bewoonde deel van Canada. Niets voor niets, want dit is een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Oost-Canada. U vindt er nog de grote houten landhuizen van oude landeigenaren. Dit gebied staat bekend om de uitgebreide diners met kreeft. U bezoekt u de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij (inbegrepen).

Route: Kejimkujik National Park - Wolfville, 150 km

Dag 6: Wolfville - Moncton

U komt in de provincie New Brunswick en passeert het gebied Bay of Fundy, waar u de hoogste getijdeverschillen kunt aanschouwen. Bij eb is het droogggevallen gebied een Mekka voor vogels. Enkele uren later bedekt een 12 meter diepe zee het gebied. De komende 2 nachten verblijft u in Moncton.

Route: Wolfville - Moncton, 300 km

Dag 7: Fundy National Park

De hele dag in Fundy National Park. Dit beschermde natuurgebied omvat steile kliffen, heldere rivieren en eindeloze bossen met fantastische wandelpaden. Bij Hopewell Rocks kunt u het fenomeen van de getijdeverschillen het best aanschouwen. Bij eb wandelt u over de bodem van de baai langs de eilanden die als bloempotten uit de zeebodem oprijzen. Elke 6 uur worden ze bijna bedekt door het water.

Dag 8: Moncton - Tatamagouche

U gaat verder naar Shediac, de "kreeftenhoofdstad van de wereld". Hier kun u een optionele excursie maken met een kreeftvisser. Vlakbij Cape Tormentine ziet u de 13 kilometer lange Confederation Bridge, die Prince Edward Island met het vasteland verbindt. Vandaag staat ook het nieuwste Werelderfgoed op het programma. Bij Joggings zijn sporen van miljoenen jaar oude diersoorten gevonden. Ook ligt hier amethist en agaat op de stranden.

Route: Moncton - Tatamagouche, 200 km

Dag 9: Tatamagouche – Baddeck

U rijdt door het heuvelachtige oosten van Nova Scotia, langs kleine rivieren die op veel plaatsen ingedamd zijn door bevers. Vervolgens bereikt u Cape Breton Island. Baddeck, aan de oever van Bras d'Or Lake is uw overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten. Hier bracht ook Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon, zijn zomers door..

Route: Tatamagouche – Baddeck, 270 km

Dag 10: Cabot Trail

De Cabot Trail is een van de meest geliefde routes in Canada. De weg volgt een indrukwekkende kustlijn vanaf zeeniveau tot een hoogte van 500 meter. Watervallen klateren vlak langs de weg naar beneden. De kans is groot dat u onderweg elanden ziet en wellicht ziet u ook walvissen voor de kust. U kunt een (optionele) bootexcursie maken op zoek naar deze bijzondere dieren.

Dag 11: Baddeck - Halifax

Als u geinteresseerd ben in geschiedenis, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven. De Marine Drive leidt u terug naar Halifax voor de laatste overnachting.

Route: Baddeck - Halifax, 340 km

Dag 12: Halifax - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Halifax - Amsterdam

Dag 13: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 13-daagse reis

2 nachten Halifax, Atlantica Hotel
1 nacht Western Shore/Mahone Bay, Oak Island Resort
1 nacht Kejimkujik NP: Whitman Inn
1 nacht Wolfville: Blomidon Inn
2 nachten Moncton: Rodd Moncton
1 nacht Tatamagouche: Train Station Inn
2 nachten Baddeck, Cabot Trail Motel
1 nacht Halifax, Atlantica Hotel

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal van CAD 500 per gebeurtenis.

Onder "Inclusief" is vermeld welke categorie huurauto bij de reis is inbegrepen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u na boeking nog reserveren. Geeft u dan bij de opmerkingen aan dat u interesse heeft in een groter autotype. Wij zullen u dan informeren over de meerprijs.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Inbegrepen excursie
Grand Pre – Grand Pre Winery Tour
Grand Pre Winery is een bekroonde wijnmakerij in in het wijnbouwgebied van Nova Scotia. Wandel op uw gemak door de prachtig aangelegde tuinen en langs de wijnstokken. Leer bij de wijnmakerij de geheimen van het maken van wijn en bezoek de wijnboetiek om enkele van de fijne wijnen van Nova Scotia te proeven.


Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Canada!

Lunenburg – Wandelexcursie
Duur: 1 uur
Deze wandelexcursie is de perfecte start van een bezoek aan Lunenburg. De wandeling door dit UNESCO-werelerfgoed zit vol met lokale geschiedenis. Onderweg laten de gidsen de sites tot leven komen met hun verhalen. Toegang tot St John's Anglican Church is inbegrepen.

Peggy’s Cove – Puffin and Seal Tour
Duur: 2 – 2,5 uur
Deze boottocht brengt u bij Pearl Island, de enige kolonie van papegaaiduikers aan de zuidwestkust van Nova Scotia. Ook zult u vele andere vogelsoorten zien, zoals de zwarte zeekoet, de stern en de verschillende soorten pijlstormvogels. Bij Seal Rock zult u de zeehonden zien, die hier liggen te zonnebaden.

Shediac – Lobster Cruise
Duur: 2,5 uur
Geniet van een 2,5 uur durende cruise over de Shediac Bay en leer wat u alles de Atlantische kreeft. Uw gids verteklt u alles over de kreeftvisserij, inclusief tips voor het eten en bereiden van een kreeftenmaaltijd. Uiteraard is een heerlijke maaltijd met verse kreeft inbegrepen.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Atlantica Hotel Halifax

Atlantica Hotel ligt in het hart van Halifax, op korte afstand van Citadel Hill en Pier 21. Het is een modern, middenklasse hotel met ruim 200 kamers. U kunt er ontspannen in het binnenzwembad, de sauna en whirlpool, of bij mooi weer, genieten van de zon, de zeelucht en het prachtige uitzicht op het terras. Het restaurant Seasons by Atlantica biedt uitstekende menu's voor ontbijt, lunch en diner, maar ook op loopafstand liggen veel uitstekende restaurants en cafés. Waar u ook gaat dineren, drink eerst een cocktail in de lounge van het hotel, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de skyline van Halifax.

Oak Island Resort

Word wakker met het geluid van de Atlantische Oceaan en een adembenemend uitzicht in Oak Island Resort. U verblijft er in een van de moderne hotelkamers. Het resort biedt een groot aantal activiteiten, zoals verschillende watersporten, maar is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Nova Scotia’s South Shore. Kiest u ervoor om een dagje niet op pad te gaan, dan biedt het Oak Island Resort onder meer een eigen bar en restaurant, binnen- en buitenzwembaden, een tennisbaan, strand en jachthaven.

Kempt Country Inn

Kempt Country Inn heet u welkom in de prachtige natuur van Nova Scotia. Deze gezellige herberg uit circa 1900, is gelegen in Kempt in de South Shore-regio van Nova Scotia. Of u nu houdt van kanoën, wandelen en fietsen, of gewoon liever ontspant met een goed boek onder een schaduwrijke boom, u zult zich thuis voelen in de prachtige omgeving van deze gastvrije Inn.

De Kempt Country Inn ligt pal naast de ongerepte wildernis van het Kejimkujik National Park. Gaat u de hele dag op pad, vraag uw gastheer en gastvrouw dan om een picknicklunch!

The Kempt Country Inn heeft slechts 10 kamers. Persoonlijke service is dus gegarandeerd. Ontmoet uw gastheer en gastvrouw en andere gasten in de lounge met open haard of tijdens een drankje op de ruime veranda. De eetzaal is geopend voor het ontbijt en op reservering ook voor het diner.

Blomidon Inn

In het charmante Victoriaanse herenhuis van de Blomidon Inn waant u zich in de 19e eeuw, toen het landhuis gebouwd werd door een zeekapitein. De Inn is rustig gelegen op korte afstand van het centrum van Wolfville en wordt omringd door een prachtige tuin met vijvers en verschillende zitjes. In het restaurant van Blomidon Inn kunt u genieten van een heerlijk gastronomisch diner met verse gerechten, aangevuld met wijn van de uitgebreide wijnkaart die een Wine Spectator Award of Excellence heeft ontvangen. Blomidon Inn ligt immers midden in de 'Wine Country' van Nova Scotia. Bij mooi weer kunt u ook plaatsnemen op het schaduwrijke terras.
U verblijft in één van de 31 klassiek ingerichte kamers, die elk een andere stijl hebben, maar standaard over een eigen badkamer, WiFi en airconditioning beschikken.

Rodd Moncton

Het Rodd Monction Hotel ligt op loopafstand van het centrum van Moncton (New Brunswick). Vanuit het hotel kunt u de grote getijdeverschillen in de Peticodiac River aanschouwen. Vanuit de achtertuin van het hotel loopt een kilometerslang wandelpad langs de rivier. In de zomer kunt u een duik nemen in het buitenzwembad. De beroemde Hopewell Rocks liggen op 40 kilometer afstand.

Train Station Inn

Uniek overnachten aan de Northumberland Shore. Train Station Inn, het oude treinstation van Tatamagouche (1887) biedt een unieke overnachtingsmogelijkheid in een historische omgeving. U verblijft er in 1 van de 9 suites, die zijn gevestigd in oude treinwagons. De suites bieden een combinatie van modern comfort - inclusief eigen badkamer - en een reis terug in de tijd; u wordt er omringd door spoorwegmemorabilia.

Train Station Inn ligt aan de rand van het schilderachtige dorpje Tatamagouche, een bloeiende gemeenschap met kunstgalerijen, musea, ambachtelijke winkels, restaurants en een jachthaven.

De restauratiewagen uit 1928 is omgebouwd tot restaurant en heeft een terras op het perron. Ook kunt u er regelmatig genieten van live-muziek.

Cabot Trail Motel

Het kleinschalige Cabot Trail Motel is mooi gelegen, aan de rand van Baddeck, met prachtig uitzicht op het Bras d'Or Lake. Het beschikt over een privéstrandje en een verwarmd buitenzwembad. Alle kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht en bieden uitzicht op het meer. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten, veelal bereid met verse vis. Het motel is een goede uitvalsbasis voor een tocht over de Cabot Trail.

Atlantica Hotel Halifax

Atlantica Hotel ligt in het hart van Halifax, op korte afstand van Citadel Hill en Pier 21. Het is een modern, middenklasse hotel met ruim 200 kamers. U kunt er ontspannen in het binnenzwembad, de sauna en whirlpool, of bij mooi weer, genieten van de zon, de zeelucht en het prachtige uitzicht op het terras. Het restaurant Seasons by Atlantica biedt uitstekende menu's voor ontbijt, lunch en diner, maar ook op loopafstand liggen veel uitstekende restaurants en cafés. Waar u ook gaat dineren, drink eerst een cocktail in de lounge van het hotel, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de skyline van Halifax.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!