Zoek op land, regio of reis

×

Charming Atlantic Canada...

Overnachting in country inns

Fly-drive | 15 dagen | Canada

Bent u op zoek naar knusse accommodaties en wilt u graag in contact komen met de lokale bevolking? Dan is een reis door Atlantisch Canada echt iets voor u. Door het hele gebied vindt u een overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties.

Vanaf 2495,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 15 dagen | Canada

Door heel Atlantisch Canada vindt u overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties. Tijdens deze reis overnacht u in deze leuke accommodaties en komt u in contact met de lokale bevolking. Onderweg ziet u de mooiste hoogtepunten van Nova Scotia en New Brunswick. U rijdt over de Cabot Trai, ziet de Bay of Fundy en geniet van de verse vis in één van de vele kustplaatsjes. Dit is Atlantisch Canada op zijn best.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Halifax
Dag 2: Halifax - Charlos Cove/Sherbrooke, 300 km
Dag 3: Charlos Cove/Sherbrooke - Louisbourg, 240 km
Dag 4: Cape Breton Island
Dag 5: Louisbourg - Margaree/Mahou, 300 km
Dag 6: Margaree/Mahou - Charlottetown, 330 km
Dag 7: Prince Edward Island
Dag 8: Charlottetown - Shediac/Sackville, 200 km
Dag 9: Shediac/Sackville - St. Martins, 230 km
Dag 10: St. Martins - Digby, 100 km
Dag 11: Digby - Mahone Bay, 200 km
Dag 12: Lunenburg en South Shore
Dag 13: Mahone Bay - Halifax, 150 km
Dag 14: Halifax - Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- 7 x ontbijt
- Ferry-overtocht van New Brunswick naar Nova Scotia
- Engelstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Halifax

U vertrekt vanuit Amsterdam naar Halifax. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw centraal gelegen hotel. De rest van de dag kunt u Halifax verkennen. Deze havenstad was ook de toegangspoort van Canada tot de wereld. U kunt langs het water lopen, over de gezellige promenade langs de oude pakhuizen. Voor de kust liggen nu vissersboten en marineschepen.

Route: Amsterdam - Halifax

Dag 2: Halifax - Charlos Cove/Sherbrooke

Volg de Marine Drive langs diverse parken met zandstranden en rotseilanden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sherbrooke Village, waar oude tijden herleven.

Route: Halifax - Charlos Cove/Sherbrooke, 300 km

Dag 3: Charlos Cove/Sherbrooke - Louisbourg

Vandaag kunt u een van de meest ruige kusten van Nova Scotia verkennen voordat u de oversteek maakt naar Cape Breton Island.

Charlos Cove/Sherbrooke - Louisbourg, 240 km

Dag 4: Cape Breton Island

De hele dag op Cape Breton Island. Zie Bras d'Or Lake is het grootste zoutwatermeer van Canada, de vele zeevogelkolonie en breng een bezoek aan Fortress Louisbourg, het sterkte Franse fort in Noord-Amerika. In het zomerseizoen brengen acteurs hier de 18e eeuw tot leven.

Dag 5: Louisbourg - Margaree/Mahou

Volg de indrukwekkende kustlijn tijdens een rit over de Cabot Trail, een van de mooiste wegen van Canada. Terwijl de weg van zeeniveau tot een hoogte van 500 meter klimt, passeert u watervallen en heldere riviertjes. Ondereg heeft u grote kans om elanden te zie en wellicht spot u een walvis voor de kust. Vanuit Cheticamp vertrekken boottochten op zoek naar de walvissen.

Route: Louisbourg - Margaree/Mahou, 300 km

Dag 6: Margaree/Mahou - Charlottetown,

U doorkruist de bossen van het oosten van Nova Scotia. Bevers hebben hier in veel rivieren hun dammen gebouwd. In Pictou zetten de Schotten voor het eerst voet aan land in 'hun'New Scotland. Hier maakt u de overtocht naar Prince Edward Island.

Route: Margaree/Mahou - Charlottetown, 330 km

Dag 7: Prince Edward Island

U begint de dag in Charlottetown, waar u de Victoria Row en het Confederation Centre of Arts kunt bezoeken. In de nabije omgeving vindt u heerlijke zandstranden, die u uitnodigen voor een lange wandeling.

Dag 8: Charlottetown - Shediac/Sackville

U rijdt over de 13 kilometer lange Confederation Bridge naar New Brunswick.. Vanaf het Cape Jourimain Nature Centre heeft u een mooi uitzicht op de brug. U bevindt zich nu aan de Acadian Coast, waar nog veel Franssprekende Acadiers wonen.

Route: Charlottetown - Shediac/Sackville, 200 km

Dag 9: Shediac/Sackville - St. Martins

Fundy National Park is een natuurparadijs met steile kliffen, bossen, groene weides en heldere rivieren. Een heerlijk wandelgebied. De Bay of Fundy staat bekend om de grootste getijdeverschillen ter wereld. Bij de Hopewell Rocks kunt u deze het beste ervaren. Hier kunt u bij laag tij over de zeebodem lopen, naar de bijzondere rotsformaties. Twee maal per dag stroomt dit gebied weer volledig onder water.

Route: Shediac/Sackville - St. Martins, 230 km

Dag 10: St. Martins - Digby

Natuurliefhebbers kunnen vandaag hun hart ophalen. Vlakbij u hotel loopt de Fundy Trail Parkway, een prachtig wandelpad met uitzichten over de ruige kustlijn. Ook kunt u een bezoek brengen aan Saint Johns. Deze stad werd in 1783 gesticht door vluchtelingen uit de Verenigde Staten die burgers van het Britse Rijk wilde blijven. Deze ‘Loyalist’ stichtten een nieuwe stad en hun afstammelingen houden hun erfeni in ere. In de oude stad ziet u nog vele 18e eeuwse gebouwen. In de middag brengt de veerboot (inbegrepen) u naar Digby in Nova Scotia. Wellicht ziet u walvissen tijdens deze 3 uur durende overtocht.

Route: St. Martins - Digby, 100 km

Dag 11: Digby - Mahone Bay

In de Annapolis Valley vestigden zich ooit de eerste westerse bewoners van Canada. Vandaag de dag is het een vruchtbaar landbouwgebied met grote houten landhuizen, die kenmerkend zijn voor deze regio. Mooie voorbeelden hiervan vindt u in Annapolis Royal. In het binnenland van Nova Scotia bezoekt u Kejimkujik National Park, een groot natuurgebied met dichte bossen en rivieren. Dit is een paradijs voor wandelaars, maar u kunt er ook uitstekend kanoën over een van de oudste kanoroutes van Canada.

Route: Digby - Mahone Bay, 200 km

Dag 12: Lunenburg en South Shore

Vandaag kunt u de zuidkust van Nova Scotia verkennen. Het havenstadje Lunenburg, dat in 1753 werd gesticht, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook in Mahone Bay vindt u nog vele oude huizen en kerken.

Dag 13: Mahone Bay - Halifax

De verborgen havens en baaien omringd door rotsen maken dit deel van Nova Scotia tot een toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars. Het laatste deel van de reis rijdt u over een mooie kustweg langs het elegante plaatsje Chester en het veel gefotografeerde plaatsje Peggy's Cove.

Route: Mahone Bay - Halifax, 150 km

Dag 14: Halifax - Amsterdam

In de loop van de dag gaat u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de vlucht naar Amsterdam.

Route: Halifax - Amsterdam

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 15-daagse reis

1 nacht Halifax, The Halliburton
1 nacht Charlos Cove, Seawind Landing Country Inn
2 nachten Louisbourg, Point of View Suites
1 nacht Mabou, Glenora Inn & Distillery Resort
2 nachten Charlottetown, Dundee Arms Inn
1 nacht Shediac, Little Shemogue Country Inn
1 nacht St. Martins, St. Martin's Country Inn
1 nacht Digby, Harbourview Inn
2 nachten Mahone Bay, Bayview Pines Country Inn
1 nacht Halifax, The Halliburton

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal van CAD 500 per gebeurtenis.

Onder "Inclusief" is vermeld welke categorie huurauto bij de reis is inbegrepen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u na boeking nog reserveren. Geeft u dan bij de opmerkingen aan dat u interesse heeft in een groter autotype. Wij zullen u dan informeren over de meerprijs.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Canada!

Grand Pre – Grand Pre Winery Tour
Grand Pre Winery is een bekroonde wijnmakerij in in het wijnbouwgebied van Nova Scotia. Wandel op uw gemak door de prachtig aangelegde tuinen en langs de wijnstokken. Leer bij de wijnmakerij de geheimen van het maken van wijn en bezoek de wijnboetiek om enkele van de fijne wijnen van Nova Scotia te proeven.

Charlottetown – Lobster Tour
Duur: 1,5 – 2,5 uur
Tijdens deze boottocht leert u alles over de kreeftenvisserij en het economisch belang van deze activiteit. Eenmaal bij de eerste kreeftenval kunt u helpen de vangst uit het water te halen. Na het toevoegen van vers aas, wordt de val terug in het water gezet terwijl de boot naar de monding van de haven en de Northumberland Strait vaart. Kiest u voor de langere tour, dan is een diner met verse kreeft inbegrepen.

Bay of Fundy – Whalewatching
Duur: 3 uur
De Bay of Fundy is een van de beste plekken om walvissen te spotten. De getijden van de Bay of Fundy creëren unieke omstandigheden voor walvissen en zeevogels - tot 15 verschillende soorten walvissen zoals bultruggen, vinvissen of noordkapers kunnen worden gezien. U kunt kiezen tussen een tocht in een gewone boot of in een avontuurlijke zodiac. Deze boottocht vertrekt vanuit Westport, ca. 90 minuten van Digby of Tiverton, ca 45 minuten van Digby

Lunenburg – Wandelexcursie
Duur: 1 uur
Deze wandelexcursie is de perfecte start van een bezoek aan Lunenburg. De wandeling door dit UNESCO-werelerfgoed zit vol met lokale geschiedenis. Onderweg laten de gidsen de sites tot leven komen met hun verhalen. Toegang tot St John's Anglican Church is inbegrepen.

Peggy’s Cove – Puffin and Seal Tour
Duur: 2 – 2,5 uur
Deze boottocht brengt u bij Pearl Island, de enige kolonie van papegaaiduikers aan de zuidwestkust van Nova Scotia. Ook zult u vele andere vogelsoorten zien, zoals de zwarte zeekoet, de stern en de verschillende soorten pijlstormvogels. Bij Seal Rock zult u de zeehonden zien, die hier liggen te zonnebaden.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

The Halliburton

De Halliburton werd in 1809 gebouwd als woning voor Sir Brenton Halliburton, de eerste opperrechter van het Hooggerechtshof van Nova Scotia.

Het huidige hotel is een eerbetoon aan zijn oorsprong; elk van de 29 kamers en suites heeft een eigen unieke inrichting. Sommige kamers hebben een eigen balkon en andere hebben een open haard. De bibliotheek van Sir Brenton op de begane grond is nu een comfortabele zithoek met open haard en aan de andere kant van de lobby vindt u het populaire restaurant Stories.

The Halliburton ligt in het centrum van Halifax, op steenworp afstand van de Waterfront. Hoewel er (beperkte) parkeergelegenheid is, heeft u geen eigen auto nodig. De hoogtepunten van Halifax zijn eenvoudig te voet te verkennen.

Seawind Landing Country Inn

De romantische Seawind Landing Country Inn is gelegen aan zee en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van een scheepsbouwer en wordt omringd door een landgoed van 20 hectare.

De woonkamer, bibliotheek en muziekkamer zijn smaakvol ingericht met antiek en kunstwerken, terwijl de eetkamer gastronomische maaltijden en een uitgebreide wijnkelder biedt. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de oceaan. Na een dag vol activiteiten aan de Eastern Shore van Nova Scotia, zult u heerlijk in slaap vallen met het geluid van de golven.

Point of View Suites

Point of View Suites ligt aan de rand van een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan en biedt vanuit de meeste kamers vrij uitzicht op het water. Het is ook gunstig gelegen op slechts een paar minuten rijafstand van Fort Louisbourg, evenals de nabijgelegen stranden en wandelpaden. De lichte kamers zijn voorzien van berkenhouten vloeren en op maat gemaakte meubels.

De Beggar’s Banquet-eetzaal van het hotel biedt elke ochtend een stevig Cape Breton-ontbijt 's Avonds is het een populair restaurant, waar muzikanten in historische kostuums vaak 18e-eeuwse liederen spelen. Wilt u rustig dineren? Dan ligt het centrum van Louisbourg, met diverse restaurants, op 5 minuten rijafstand.

Glenora Inn & Distillery

Het Glenora Inn and Distillery Resort ligt op een terrein van 200 hectare in Glenville op slechts een paar kilometer van de oceaan en in de buurt van de hooglanden van het eiland Cape Breton. De traditionele Inn heeft kamers en chalets van hoge kwaliteit en bovenal een geweldig uitzicht op de Cape Breton Highlands. Deze rustige regio van Nova Scotia is een paradijs voor wandelaars. Maar ook de whiskyliefhebber komt in Glenora Inn aan zijn trekken.
In lijn met de Schotse traditie distilleert de Glenora-distilleerderij de "Uisage Beatha" (The Water of Life). Het is Canada's eerste single malt whisky distilleerderij. Er zijn rondleidingen door de distilleerderij beschikbaar voor bezoekers

Little Shemogue Inn

De intieme Little Shemogue Inn ligt in een afgelegen baai, op korte loopafstand van een privéstrand, aan de zuidoostkust van New Brunswick. Deze locatie maakt het een uitstekende uitvalsbasis, niet alleen voor een bezoek aan New Brunswick, maar ook aan Nova Scotia en Prince Edward Island.
Deze historische herberg is gebouwd in 1859 en heeft veel van zijn originele kenmerken behouden. De hoofdherberg heeft vier ruime suites die zijn ingericht met vroeg Canadees en Europees antiek, maar uitgebreid met moderne voorzieningen. Een houten loopbrug verbindt dit gebouw met de nieuwe vleugel die plaats biedt vier extra gastenkamers. Vanuit de kamers heeft u een prachtig uitzicht op de haven van Shemogue of de prachtig aangelegde tuinen en bossen.
Uw gastheer en gastvrouw helpen u graag met het plannen van uw activiteiten. Blijft u de hele dag weg, dan verzorgen zij – op verzoek – een picknicklunch. ’s Avonds kunt u in de Dining Room genieten van culinaire hoogstandjes.

St. Martins Country Inn

St. Martin's Country Inn was ooit het huis van de scheepsbouwfamilie Vaughan en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Bay of Fundy in het historische vissersdorp St. Martins, New Brunswick. Dit monumentale viersterrenhotel (circa 1857) beschikt over een klein restaurant. De herberg biedt 16 unieke kamers die zijn ingericht met een combinatie van antiek, vintage decor en moderne voorzieningen.

Harbourview Inn

Harbourview Inn is een prachtige eeuwenoude herberg gelegen in de rustige, landelijke omgeving van Smith’s Cove in de Bay of Fundy Shore & Annapolis Valley.
Hier geniet u in alle rust van de warme gastvrijheid en een geweldig uitzicht op het water en prachtige bloementuinen. U kunt er een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad of een wandeling langs het strand te maken, dat op slechts korte afstand van de herberg ligt.
De centrale ligging maakt het een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten walvissen spotten in de Bay of Fundy, golfen bij Digby Pines, het verkennen van de oudste nederzetting van Canada in Annapolis Royal en wandelen, kanoën in de wildernis en vogels kijken in Kejimkujik National Park, om er maar een paar te noemen!
U verblijft in een van de 13 kamers en suites en een heerlijk ontbijt is bij uw verblijf inbegrepen.

Bayview Pines Country Inn

Bayview Pines Country Inn is een charmant guesthouse, gelegen langs de South Shore nabij Mahone Bay. Vanuit de accommodatie heeft u een spectaculair uitzicht op de baai en de eilanden voor de kust. Het guesthouse heeft een eigen strandje. In de omgeving kunt u kajakken of zeilen tussen de eilanden, wandelen over de paden langs de kust of fietsen over de rustige wegen. Het guesthouse ligt op een rustige locatie en omvat 7 klassiek ingerichte kamers, allen met balkon of veranda met prachtig uitzicht. Elke ochtend wordt een ontbijt geserveerd van verse lokale ingrediënten. Voor het diner liggen de restaurants en pubs van Mahone Bay op nog geen 10 minuten rijden. Bayview Pines Country Inn is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan UNESCO werelderfgoed Lunenburg, dat op nog geen 20 minuten rijafstand is gelegen.

The Halliburton

De Halliburton werd in 1809 gebouwd als woning voor Sir Brenton Halliburton, de eerste opperrechter van het Hooggerechtshof van Nova Scotia.

Het huidige hotel is een eerbetoon aan zijn oorsprong; elk van de 29 kamers en suites heeft een eigen unieke inrichting. Sommige kamers hebben een eigen balkon en andere hebben een open haard. De bibliotheek van Sir Brenton op de begane grond is nu een comfortabele zithoek met open haard en aan de andere kant van de lobby vindt u het populaire restaurant Stories.

The Halliburton ligt in het centrum van Halifax, op steenworp afstand van de Waterfront. Hoewel er (beperkte) parkeergelegenheid is, heeft u geen eigen auto nodig. De hoogtepunten van Halifax zijn eenvoudig te voet te verkennen.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!