Zoek op land, regio of reis

×

Newfoundland & Labrador Discovery...

Onontdekt Newfoundland & Labrador

Fly-drive | 20 dagen | Canada

Een avontuurlijke reis door een bijzonder deel van Canada! Tijdens deze reis ziet u zowel de hoogtepunten als die bijzondere plekken waar weinig andere reizigers komen. Wilde dieren, diepe fjorden, ongerepte eilanden en wilde rivieren bepalen het landschap.

Vanaf 4450,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 15/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 20 dagen | Canada

Ontdek het echte Newfoundland! Tijdens deze reis ziet u zowel de hoogtepunten als die bijzondere plekken waar weinig andere reizigers komen. Wilde dieren, diepe fjorden, ongerepte eilanden en wilde rivieren bepalen het landschap. De bevolking woont in de steden en dorpen aan de oceaan, in het binnenland zult u zich vaak alleen op de wereld voelen. Tijdens deze reis ontdekt u echt de rand van het Noord-Amerikaanse continent, de laatste wildernis, waar tot ver in augustus de ijsbergen langs de kust drijven. Een avontuurlijke reis door een bijzonder deel van Canada!

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Halifax
Dag 2: Halifax - Baddeck, 350 km
Dag 3: Baddeck - Argentia, 60km + overtocht
Dag 4: Argentia - Trepassey, 150 km
Dag 5: Trepassey - St. John's, 150 km
Dag 6: St. John's - Trinity/Port Rexton, 260 km
Dag 7: Trinity/Rexton - Twillingate, 300 km
Dag 8: Twillingate - Grand Falls, 150 km
Dag 9: Grand Falls - Gros Morne N.P., 280 km
Dag 10: Gros Morne N.P. - Port au Choix/Plum Point, 165 km
Dag 11: Port au Choix/Plum Point - L'Anse-au-Clair, 140 km
Dag 12: Zuid-Labrador
Dag 13: L'Anse-au-Clair - Quirpon Island, 185 km
Dag 14: Quirpon Island
Dag 15: Quirpon Island - Gros Morne National Park, 365 km
Dag 16: Gros Morne National Park - Port aux Basques, 340 km
Dag 17: Port aux Basques - Sydney, overtocht
Dag 18: Sydney - Halifax, 400 km
Dag 19: Halifax - Amsterdam
Dag 20: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- overnachting op Quirpon Island inclusief ontbijt, lunch en diner
- ferry-overtocht van North Sydney to Argentia in cabin
- ferry-overtocht van St. Barbe naar Blanc Sablon en v.v.
- ferry-overtocht van Port aux Basques naar North Sydney
- ferry-overtocht van/naar Quirpon Island
- Engelstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Halifax

U vertrekt vanuit Amsterdam naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op. De rest van de dag kunt u Halifax verkennen. Deze havenstad was van oudsher de toegangspoort van Canada tot de wereld. Vanaf de gezellige kade, waar u langs oude pakhuizen wandelt, heeft u uitzicht op de schepen die voor de kust liggen. Charmante houten huisjes staan in Halifax temidden van Victoriaanse tuinen, naast moderne winkelcentra. Met vijf universiteiten is Halifax ook een levendige studentenstad.

Route: Amsterdam - Halifax

Dag 2: Halifax - Baddeck

U verlaat Halifax en rijdt over de Marine Drive langs een ruig kustlandschap met eilanden en zandstranden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sherbrooke Village, waar de oude tijden van de frontier herleven. U verkent een van de meest afgelegen delen van Nova Scotia, waaronder het kleine vissersdorpje Canso, voordat u de oversteek maakt naar Cape Breton Island. U rijdt over de brug en arriveert in het resortstadje Baddeck aan Bras d’Or Lake. Dit plaatsje kreeg bekendheid door het zomerverblijf van Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon.

Route: Halifax - Baddeck, 350 km

Dag 3: Baddeck - Argentia

De hele dag om Cape Breton Island te verkennen . Als u geinteresseerd ben in geschiedenis, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven. Aan het eind van de dag gaat u aan boord van de veerboot, voor de overtocht naar Newfoundland.

Route: Baddeck - Argentia, 60km + overtocht

Dag 4: Argentia - Trepassey

In de ochtend komt u aan in Argentia. Het Avalon-schiereiland was een van de eerste gebieden in Newfoundland waar de ontdekkingsreizigers zich vestigden. Het is dan ook vol met verhalen van deze avonturiers. Op Castle Hill, Placentia, ziet u de overblijfselen van een Frans fort uit de zeventiende eeuw. Bij Cape St. Mary’s Ecological Reserve kunt u tot laat in de zomer de nesten van duizenden zeevogels aanschouwen.

Route: Argentia - Trepassey, 150 km

Dag 5: Trepassey - St. John's

De omgeving van de vuurtoren van Trepassey leent zich uitstekend voor een picknick. Uitkijkend over de oceaan ziet u wellicht walvissen. Vanuit Bay Bulls kunt u een boottocht maken op zoek naar deze fascinerende dieren. Andere bijzondere dieren vindt u bij Witless Bay, waar meer dan 260.000 papegaaiduikers leven. De papegaaiduiker is ook de officiële vogel van Newfoundland. De dag eindigt in St. John’s, de hoofdstad van de provincie Newfoundland/Labrador. Het is een stal vol historie, met kronkelende kleurrijke straatjes. In St. John’s kunt u verder uitstekend winkelen en ’s avonds vragen de restaurants in George Street of aan de haven om een bezoek.

Route: Trepassey - St. John's, 150 km

Dag 6: St. John's - Trinity/Port Rexton

Het Bonavista-schiereiland is een van de mooiste delen van de provincie. Er wordt gezegd dat dit de plek is waar de Venetiaanse ontdekkingsreiziger Giovanni Caboto, beter bekend als John Cabot, in 1497 landde en dit "Nieuw Gevonden Land" voor Engeland claimde. De omgeving van Trinity is het startpunt van walvisexcursies.

Route: St. John's - Trinity/Port Rexton, 150km

Dag 7: Trinity/Rexton - Twillingate

In Terra Nova National Park, aan de oostkust van de provincie, doorsnijden diepe fjorden een heuvelachtig kustlandschap. U kunt hier heerlijk wandelen over de wandelpaden door de uitgestrekte bossen en langs de ruige kustlijn. Vervolgens rijdt u over de “Road to the Isles”. U passeert een reeks kleine eilanden, verbonden door bruggen, op weg naar Twillingate. Na elke bocht treft u weer een ander prachtig uitzicht. Tot diep in de zomer kunt u hier de ijsbergen zien die voor de kust passeren.

Route: Trinity/Rexton - Twillingate, 300 km

Dag 8: Twillingate - Grand Falls

Verken de oude, geisoleerde kustplaatsjes en de eilanden van de Notre Dame Bay op weg naar Springdale. Onderweg kunt u de zalmen berkijken bij de legendarische Grand Falls.

Route: Twillingate - Grand Falls, 150 km

Dag 9: Grand Falls - Gros Morne N.P.

U doorkruist het binnenland van Newfoundland en passeert oude bedrijfsstadjes langs de Trans-Canada Highway. De bossen hier waren ook het woongebied van de Beothuk-indianen. De kans is groot dat u tijdens u rit een eland langs de weg ziet. U overnacht vlakbij het mooie Gros Morne National Park.

Route: Grand Falls - Gros Morne N.P., 280 km

Dag 10: Gros Morne N.P. - Port au Choix/Plum Point

Nog een dag om te genieten van het spectaculaire landschap van Gros Morne National Park. Begin uw dag met een bezoek aan het bezoekerscentrum en laat u informeren over de verschillende manieren om het park te verkennen. Wandel door het buitenaardse landschap van The Tablelands, tussen de rotsblokken uit de aardmantel die hier over een oppervlakte van 80 vierkante kilometer verspreid zijn. Maak een boottocht door de Western Western Brook Pond of trek uw wandelschoenen aan en maak een lange wandeling door het fjordenlandschap. Vervolgens volgt u de Viking Trail noordwaarts. In Port au Choix is een museum gewijd aan de Dorset Eskimo's die hier ooit leefden.

Route: Gros Morne N.P. - Port au Choix/Plum Point, 165 km

Dag 11: Port au Choix/Plum Point - L'Anse-au-Clair

U maakt de oversteek naar Labrador, een van de laatste wildernisgebieden ter wereld! Een overtocht van 1,5 uur brengt u in Blanc Sablon in de provincie Québec. In korte tijd rijdt u de grens over naar het vissersplaatsje L'Anse au Claire in Labrador.

Route: Port au Choix/Plum Point - L'Anse-au-Clair, 140 km

Dag 12: Zuid-Labrador

U verkent de zuidkust van Labrador. In L’Anse Amour vindt u een van de mooiste vuurtorens van Canada, evenals het oudste grafmonument in Noord-Amerika, 9000 jaar oud. U passeert kleine nederzettingen en heldere rivieren vol zalmen op weg naar Red Bay, ooit een walvisstation.

Dag 13: L'Anse-au-Clair - Quirpon Island

U keert per veerboot terug naar Newfoundland en rijdt verder naar St. Anthony. Hier maakt u wederom een korte overtocht naar Quirpon Island. De komende 2 nachten verblijft u op een wel heel bijzondere locatie, op dit verlaten eiland in de voormalige woning van de vuurtorenwachter.

Route: L'Anse-au-Clair - Quirpon Island, 185 km

Dag 14: Quirpon Island

De hele dag op dit unieke eiland. Quirpon Island is een van de beste plaatsen om de ijsbergen te zien in de Iceberg Alley. Hier kunt u vaak tot zelfs in de herfst ijsbergen zien. Walvissen komen in de zomer regelmatig voor langs de kust en komen vaak tot vlakbij de rotsen. Naast bultruggen en noordelijke dwergvinvissen leven hier wel zeker 27 andere walvissoorten. Vanuit het verwarmde whale watching station kunt u in alle rust de dieren bewonderen.

Dag 15: Quirpon Island - Gros Morne National Park

U reist weer zuidwaarts over de Viking Trail. Onderweg kunt u de L'Anse aux Meadows National Historic Site bezoeken, zover bekend de enige Viking-nederzetting in Noord-Amerika.

Route: Quirpon Island - Gros Morne National Park, 365 km

Dag 16: Gros Morne National Park - Port aux Basques

U doorkruist de Long Range Mountains en rijdt door de Codroy Valley naar Port aux Basques, een eeuwenoud vissersdorpje, ooit gesticht door Baskische vissers.

Route: Gros Morne National Park - Port aux Basques, 340 km

Dag 17: Port aux Basques - Sydney

Een ferry-overtocht van 5-6 uur brengt u terug naar het vastenland van Canada. U komt aan in Sydney, voor overnachting.

Route: Port aux Basques - Sydney, overtocht

Dag 18: Sydney - Halifax

U rijdt terug naar Halifax voor de laatste overnachting.

Route: Sydney - Halifax, 400 km

Dag 19: Halifax - Amsterdam

In de loop van de dag gaat u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Halifax - Amsterdam

Dag 20: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 20-daagse reis

1 nacht Halifax, Hampton Inn of gelijkwaardig
1 nacht Baddeck, Inverary Resort of gelijkwaardig
1 nacht Cabin aan boord van veerboot
1 nacht Trepassey, The Edge of Avalon of gelijkwaardig
1 nacht St. Johns, Delta Hotel of gelijkwaardig
1 nacht Trinity/Rexton, Fishers Loft Inn of gelijkwaardig
1 nacht Twillingate, Harbour Lights Inn of gelijkwaardig
1 nacht Grand Falls, Carriage House Inn of gelijkwaardig
1 nacht Gros Morne N.P., Ocean View Hotel of gelijkwaardig
1 nacht Port aux Choix/Plum Point, Sea Echo of gelijkwaardig
2 nachten L'Anse-au-Clair, Northern Lights Inn of gelijkwaardig
2 nachten Quirpon Island, Quirpon Lighthouse Inn of gelijkwaardig
1 nacht Gros Morne N.P., Ocean View Hotel of gelijkwaardig
1 nacht Port-aux-Basques, St. Christophers Hotel of gelijkwaardig
1 nacht Sydney, Cambridge Suites of gelijkwaardig
1 nacht Halifax, Hampton Inn of gelijkwaardig

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal van CAD 500 per gebeurtenis.

Onder "Inclusief" is vermeld welke categorie huurauto bij de reis is inbegrepen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u na boeking nog reserveren. Geeft u dan bij de opmerkingen aan dat u interesse heeft in een groter autotype. Wij zullen u dan informeren over de meerprijs.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Hampton Inn

Hampton Inn by Hilton Halifax Downtown in Halifax opende zijn deuren in 2014. Het is ideaal gelegen op loopafstand van het centrum van Halifax, aan de voet van de Halifax Citadel National Historic Site. Dit moderne hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Halifax. Het heeft 181 comfortabele kamers en een binnenzwembad.

Inverary Resort

Aan het begin van de beroemde Cabot Trail vindt u het Inverary Resort. Dit resort is gelegen op een landgoed van 11 hectare aan het water op loopafstand van het centrum van Baddeck. Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor watersporten, zoals kajakken of paddleboarden. Of neem plaats in een ligstoel en geniet van de rust en het uitzicht op het meer.

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het Taste of Nova Scotia Lakeside Restaurant, waar u vooral kunt genieten van de verse vis en andere zeevruchten uit Nova Scotia - inclusief kreeft!

Het resort biedt verschillende soorten accommodaties, van standaardkamers tot cottages en ruime suites. Na een enerverende dag langs de Cabot Trail kunt u een duik nemen in het verwarmde binnenzwembad met bubbelbad of genieten in de sauna.

Edge of the Avalon Inn

Edge of the Avalon Inn heeft een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin in Trepassey. Er is een zonneterras en u kunt gebruikmaken van gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

DoubleTree by Hilton St. John's Harbourview

Met de unieke ligging aan de haven van St. John's is het DoubleTree by Hilton Hotel de ideale locatie om de eerste zonsopgang in Noord-Amerika te aanschouwen. Het hotel ligt vlakbij het gezellige centrum van St. John's. Elke kamer is prachtig ingericht, geïnspireerd op het vissersverleden van Newfoundland. Het eigen restaurant is gespecialiseerd in hoogwaardige Italiaanse gerechten.

Fishers Loft

Toen John en Peggy Fisher uit Ontario de zomer van 1989 doorbrachten in het vredige vissersdorpje Port Rexton, in het oosten van Newfoundland, besloten ze dat ze niet weg wilden. In de daaropvolgende jaren realiseerden zij een charmante accommodatie met 33 kamers, geheel in de stijl van het dorp. De zes traditioneel vormgegeven houten gebouwen liggen verspreid over een heuvel met uitzicht op de oude scheepswerf van Ship Cove en de Atlantische Oceaan, omgeven door bos en weilanden met wilde bloemen.

Binnen brengen de minimalistische inrichting en witgekalkte muren het pand naar de 21e eeuw, maar lokale kunstwerken en meubels, handgemaakt door de Newfoundlandse ambachtsman Mike Paterson, weerspiegelen de cultuur en het erfgoed van het gebied. De maaltijden worden bereidt met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten en geserveerd in de eetkamer, waar u kunt genieten van zonsondergangen boven de oceaan en op zoek kunt gaan naar walvissen en ijsbergen voor de kust.

De rustige locatie met uitzicht over de oceaan, de uitstekende maaltijden en authentieke stijl en inrichting van de gebouwen maken deze accommodatie zo bijzonder.

Harbour Lights Inn

Harbour LIghts Inn ligt bovenop een klif met uitzicht op de kleine haven van Twillingate. Het is slechts enkele minuten verwijderd van restaurants en het startpunt van boottochten. U verblijft er in een van de 9 gastenkamers, die niet heel groot zijn maar van alle gemakken zijn voorzien. De Inn beschikt ook over een centrale lounge, waar 's morgens het ontbijt wordt geserveerd.
Probeer in Twillingate lokale favorieten, zoals fish & chips bij Georgie's Restaurant of Annie's Harbour Restaurant.

Carriage House Inn

Carriage House Inn in Grand Falls -Windsor biedt de gastvrijheid van een bed & breakfast accommodatie, maar de privacy van een kleinschalig hotel. U verblijft in een van de rustige gelegen kamers met eigen badkamer. Elke ochtend kunt u er, samen met de andere gasten, genieten van een uitgebreid ontbijt. De Inn beschikt ook over een gemeenschappelijke lounge en keuken, een tuin en barbecue faciliteiten.

Ocean View Hotel

Het Ocean View Hotel in Rocky Harbour is ideaal gelegen voor het verkennen van het Gros Morne National Park. De comfortabele kamers hebben een klassieke stijl, de meeste hebben toegang tot een terras en sommige hebben een bubbelbad.
Het eigen restaurant serveert een menu met verse kreeft en mosselen. De pub beschikt over een terras aan het water. Tijdens de zomermaanden wordt er live entertainment georganiseerd.

Sea Echo Motel

Dit motel ligt aan het water in Port au Choix, Newfoundland en beschikt over een eigen restaurant en een lounge.

Alle kamers van het Sea Echo Motel zijn voorzien van kabel-tv, een bureau en een koffiezetapparaat. Dit motel beschikt ook over huisjes met een kitchenette.

Het eigen Pointe Riche Restaurant serveert ontbijt, lunch en diner en traditionele gerechten uit Newfoundland, zoals zeevruchten. Op verzoek is er een afhaalmenu beschikbaar.

De Sea Gull Lounge is elke avond geopend en biedt live entertainment, biljart en darts. Sea Echo Motel Port au Choix is ook uitgerust met een fitnessruimte en banketfaciliteiten.

De vuurtoren Port Riche en de nationale historische plaats Port au Choix liggen op 5 minuten rijden van dit motel. Het Vikingpad, dat leidt naar het nationaal park Gros Morne, ligt op 1 uur rijden.

Quirpon Lighthouse Inn

Verblijf in onze prachtige Lighthouse Inn uit 1922, gelegen op een verlaten eiland aan de noordpunt van Newfoundland. Orka's en bultruggen zijn frequente bezoekers, die vaak zo dicht bij de kust komen dat je ze bijna kunt aanraken. Kijk vanuit ons comfortabele overdekte uitkijkstation, neem onze zodiac of begeleide kajaktochten om een ​​beter zicht te krijgen, of ontspan gewoon en kijk naar het noorderlicht.

Overdekt walvisobservatiepunt met uitzicht op een baai met een unieke voedselvoorraad die walvissen binnen handbereik van de kust trekt, het langste ijsbergseizoen van Newfoundland aan het begin van "Iceberg Alley", afgelegen verlaten eiland, zodiac-boottochten voor toegang tot verder afgelegen ijsbergen en een nabijgelegen scheepswrak , opererende vuurtoren, de herberg is een geregistreerd historisch erfgoed, helikopterplatform, privéveerboot, begeleide kajakken met ijsbergen en walvissen, wandelpaden, een grote verscheidenheid aan vogels.

Ocean View Hotel

Het Ocean View Hotel in Rocky Harbour is ideaal gelegen voor het verkennen van het Gros Morne National Park. De comfortabele kamers hebben een klassieke stijl, de meeste hebben toegang tot een terras en sommige hebben een bubbelbad.
Het eigen restaurant serveert een menu met verse kreeft en mosselen. De pub beschikt over een terras aan het water. Tijdens de zomermaanden wordt er live entertainment georganiseerd.

St Christophers Hotel

St. Christopher's Hotel is gelegen op een heuvel in Port Aux Basques, de toegangspoort tot Newfoundland. Het biedt uitzicht op de oceaan en de haven waar de veerboten aanmeren. Het centrum van Port Aux Basques ligt op minder dan 1 km afstand.

Scott's Cove Park, dat aan de voet van de heuvel is gelegen, is in juli en augustus 's avonds de place to be, vol livemuziek, foodtrucks en allerhande kraampjes. De 83 ruime kamers bieden uitzicht op de bergen of op de haven. In The Captain's Room kunt u genieten van traditionele gerechten uit Newfoundland.

Cambridge Suites

Het Simo Hotel (voorheen Cambridge Suites) ligt aan het water in het centrum van Sydney, Nova Scotia, op 5 minuten lopen van de lokale winkels en restaurants. The Big Fiddle, een populaire lokale bezienswaardigheid, ligt op minder dan 10 minuten lopen. Alle kamers zijn ruime suites, waardoor u geniet van extra ruimte en comfort, zonder meer uit te geven dan voor een reguliere hotelkamer. Uniek is het gemeenschappelijke terras met uitzicht op de haven, met barbecues en ligstoelen waar u als gast van het hotel gebruik van kunt maken. In Trio, het populaire restaurant van het hotel, kunt u heerlijk ontbijten en dineren.

Atlantica Hotel Halifax

Atlantica Hotel ligt in het hart van Halifax, op korte afstand van Citadel Hill en Pier 21. Het is een modern, middenklasse hotel met ruim 200 kamers. U kunt er ontspannen in het binnenzwembad, de sauna en whirlpool, of bij mooi weer, genieten van de zon, de zeelucht en het prachtige uitzicht op het terras. Het restaurant Seasons by Atlantica biedt uitstekende menu's voor ontbijt, lunch en diner, maar ook op loopafstand liggen veel uitstekende restaurants en cafés. Waar u ook gaat dineren, drink eerst een cocktail in de lounge van het hotel, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de skyline van Halifax.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!