Zoek op land, regio of reis

×

Québec Discovery...

Onbekend Québec

Fly-drive | 14 dagen | Canada

De meeste bezoekers aan Oost-Canada reizen naar de stad Toronto en de beroemde Niagara Falls. Tijdens deze reis ziet u juist een heel andere kant van de regio; de provincie Québec. Deze Franstalige regio is een uniek deel van Canada.

Vanaf 2115,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 14 dagen | Canada

De meeste bezoekers aan Oost-Canada reizen naar de stad Toronto en de beroemde Niagara Falls. Tijdens deze reis ziet u juist een heel andere kant van de regio; de provincie Québec. Deze Franstalige regio, is een uniek deel van Canada. Bijzondere steden, zoals Montréal en Québec City, ongerepte berg- en merengebieden en een uitzonderlijke dierenwereld, maken een reis door Québec tot een ware ontdekkingsreis.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Montréal
Dag 2: Montréal
Dag 3: Montréal - Mont-Tremblant, 130 km
Dag 4: Mont-Tremblant - La Baie, 600 km
Dag 5: La Baie & Saquenay Fjord
Dag 6: La Baie - Rivière-du-Loup, 160 km
Dag 7: Rivière-du-Loup - Sainte-Anne-des-Monts, 325 km
Dag 8: Sainte-Anne-des-Monts
Dag 9: Sainte-Anne-des-Monts - Québec City, 530 km
Dag 10: Québec City
Dag 11: Québec City - Knowlton, 250 km
Dag 12: Knowlton
Dag 13: Knowlton - Montréal - Amsterdam, 120 km
Dag 14: Aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Brunch en diner in Auberge du Phare du Pot al'Eau Vie
- Boottocht bij Phare du Pot al'Eau Vie
- Overtocht naar Auberge du Phare du Pot al'Eau Vie
- Begeleide stadswandeling Québec City
- Nederlandstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Ferry-overtochten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Montréal

U vliegt vanaf Amsterdam naar Montréal. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt naar uw eerste overnachtingshotel. De rest van de dag kunt u al de eerste indrukken van Montréal opdoen.

Route: Amsterdam - Montréal

Dag 2: Montréal

De hele dag in Montréal. Wandel door de oude stad, bezoek McGill University en geniet van het uitzicht vanaf Mont Royal. In Montréal vindt u diverse goede restaurants en u kunt er ook heerlijk winkelen. Wilt u de stad door de ogen van een local zien, maak dan een wandeling of fietstocht onder begeleiding van een gids.

Dag 3: Montréal - Mont-Tremblant

U rijdt noordwaarts naar de Laurentides en het wintersportplaatsje Mont Tremblant. Ook in de zomer is dit een goede uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Besteed de middag met het maken van wandelingen, fietstochten of maak een raftexcursie.

Route: Montréal - Mont-Tremblant, 130 km

Dag 4: Mont-Tremblant - La Baie

Wij raden u aan om vandaag via Rte 350 en 155 te rijden. U rijdt dan midden door het authentieke Québec in de Mauricie-regio. Een lange rit, die beloond wordt met een verblijf in de prachtige omgeving rondom het Saquenay Fjord. U verblijft de komende 2 nachten in La Baie, met uitzicht op de Saquenay River.

Route: Mont-Tremblant - La Baie, 600 km

Dag 5: La Baie & Saquenay Fjord

De hele dag in de Saquaney-regio. Dit is een gebied vol mogelijkheden voor outdooractiviteiten. Zo kunt u prachtig wandelen langs het fjord of in de omliggende bossen, waar u ook kunt deelnemen aan een excursie op zoek naar zwarte beren! Wilt u het water op, dan kunt u een boottocht maken of een kano huren voor een peddeltocht door het fjord.

Dag 6: La Baie - Rivière-du-Loup - Pot a l’Eau de Vie Lighthouse

U rijdt vandaag langs de Saquenay Rivier en maakt de korte overtocht naar Rivière-du-Loup. Hier laat u de auto staan en vertrekt u rond het middaguur met de boot naar het Pot a l'Eau de Vie Lighthouse Island. Deze middag en nacht verblijft u op deze unieke locatie. U maakt een boottocht langs het eiland en leert meer over de vele vogels die hier hun nesten bouwen. Na het broedseizoen (vanaf begin juli) kunt u ook zelf vrij over het eiland wandelen. 's Avonds wacht u een heerlijk diner, waarna u overnacht in één van de drie kamers van de oude vuurtoren.

Route: La Baie - Rivière-du-Loup, 160 km

Dag 7: Pot a l’Eau de Vie Lighthouse - Sainte-Anne-des-Monts

De ochtend brengt u nog in alle rust door op het eiland, waarna u in de vroege middag terug naar Rivière-du-Loup wordt gebracht. Vervolgens rijdt u naar de volgende unieke locatie, Gite de Mont Albert, midden in het Gaspesie National Park.

Route: Rivière-du-Loup - Sainte-Anne-des-Monts, 325 km

Dag 8: Gaspesie National Park

In het uiterste oosten van de provincie Québec op het Gaspé-schiereiland ligt het Gaspésie National Park. Een uniek, en nog relatief onontdekt nationaal park, met een bergachtig landschap met dichte bossen. Het park is het leefgebied van kariboes, eilanden en zwarte beren en vormt een uniek wandelgebied met spectaculaire uitzichten. U kunt de hele dag doorbrengen in dit unieke deel van Oost-Canada.

Dag 9: Sainte-Anne-Des-Monts - Québec City

U rijdt vandaag een lange route langs de Saint Lawrence River op weg naar Québec City, de enige ommuurde stad van Noord-Amerika.

Route: Sainte-Anne-des-Monts - Québec City, 530 km

Dag 10: Québec City

Het centrum van Québec City is bestempeld als UNESCO Werelderfgoed. In de ommuurde binnenstad kunt u heerlijk struinen over de keienstraatjes, waarbij u zich soms in Frankrijk zult wanen. U passeert crêperies, pleintjes met portretschilders en het imposante Chateau Frontenac. Vandaag maakt u met een gids een 2-uur durende wandeling door de oude stad.

Dag 11: Québec City - Knowlton

Vandaag gaat u naar het gebied dat bekend staat als de Eastern Township-regio, of de "Cantons-des-l'Est" zoals de Québécois de regio noemen. Groene heuvels, heldere meren en uitgestrekte boerderijen bepalen hier het landscha. De regio grenst aan de Amerikaanse regio New England.

Route: Québec City - Knowlton, 250 km

Dag 12: Cantons-des-l'Est

De hele dag om deze pittoreske regio te verkennen. De unieke kenmerken van New England vindt u ook in dit deel van Canada: overdekte bruggen en rode schuren vindt u hier in overvloed. In de lente wordt hier de echte "maple syrup" gemaakt, terwijl in de herfst de bomen hun prachtige herfstkleuren tonen. Het gebied is ook een van de snelstgroeiende wijnregio's, met onder andere een uitstekende ijswijn. U kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kleine Chocolademuseum in Bromont, of een stop maken bij het L'Orpailleur wijnhuis in Dumham.

Dag 13: Knowlton - Montréal - Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Montréal, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Knowlton - Montréal - Amsterdam, 120 km

Dag 14: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 14-daagse reis

2 nachten Montréal, Le Saint-Sulpice Hotel
1 nacht Mont-Tremblant, Ermitage du Lac
2 nachten La Baie, Auberge des Battures
1 nacht Rivière-du-Loup, Auberge Phare du Pot a l'Eau de Vie
2 nachten Sainte-Anne-des-Monts, Gite du Mont-Albert
2 nachten Québec City, Hotel Clarendon
2 nachten Knowlton, Auberge Lakeview Inn


Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal van CAD 500 per gebeurtenis.

Onder "Inclusief" is vermeld welke categorie huurauto bij de reis is inbegrepen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u na boeking nog reserveren. Geeft u dan bij de opmerkingen aan dat u interesse heeft in een groter autotype. Wij zullen u dan informeren over de meerprijs.
Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Inbegrepen extra's

Begeleide wandelexcursie in Québec City
Duur: 2 uur
Een professionele lokale gids leidt u langs alle belangrijke sites van de oude stad van Québec City. Er is aandacht voor architectuur, maar ook voor de geschiedenis van de stad. U ziet onder meer de Citadel, Chateau Frontenac, Place Royale en vele verborgen parels in de ommuurde stad.


Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Canada!

Montréal – Vieux Montréal Walking Tour
Duur : 1,5 uur
Verken het oude deel van Montréal tijdens een 1,5 uur durende wandelexcursie en kom meer te weten over de architectuur en geschiedenis van deze bijzondere wijk.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Le Saint Sulpice Hotel

Het luxe Le Saint-Sulpice Hotel Montreal ligt achter de prachtige Basilique Notre-Dame en vlak bij de Vieux-Port in het hart van het historische Vieux-Montréal. Het beschikt over ruime suites en biedt uitzonderlijke services en faciliteiten. De eigentijdse suites van Le Saint-Sulpice beschikken over een compleet uitgeruste kitchenette.
In de woonkamer staat een comfortabele slaapbank waarop u een goed boek kunt lezen of gezellig voor de tv kunt zitten onder het genot van uw Nespresso-koffie. Door de openslaande deuren geniet u van het uitzicht op de binnentuin van het hotel of op de beroemde geplaveide straten van Old Montréal.

Uniek in Le Saint-Sulpice Hôtel Montréal is de prachtige binnentuin, Een fijne plek om in alle rust van een drankje te genieten, een rustige oase in de drukke stad. Hier vindt u ook g]het eersteklas restaurant Oscar, met een zonnig buitenterras.

Ermitage du Lac

Ermitage du Lac, genesteld tussen Lac Tremblant en Lac Miroir, is een van de meest intieme hotels van Tremblant. Het heeft 69 comfortabele kamers en suites, en de meeste zijn ook uitgerust met een gezellige open haard en een open balkon. De woning ligt in het hart van het autovrije dorp Tremblant en op loopafstand van winkels, restaurants en het meer.
Alle kamers zijn voorzien van moderne apparatuur, waaronder een keuken of kitchenette. De hotelkamers hebben een queensize bed en een slaapbank, terwijl de appartementen met één slaapkamer een aparte slaapkamer hebben met een kingsize bed en een slaapbank in de woonkamer. Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een hot tub.

Auberge des Battures

Het kleinschalige Auberge des Battures is te vinden in La Baie, Québec. De Auberge is werkelijk prachtig gelegen met uitzicht over de Saguenay Fjord. In de directe omgeving liggen talloze wandelroutes. In het restaurant, Les Outardes kunt u, uitkijkend over de Saquenay Fjord, genieten van smakelijke gerechten, bereid met producten uit de regio. De 32 kamers van het hotel zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht. Tijdens onze reizen overnacht u altijd in een kamer met uitzicht op het fjord.

Phare du Pot a l’Eau de Vie Lighthouse

Deze vuurtoren op het eiland Pot-à-l'Eau-de-Vie ligt op 20 minuten met de veerboot van Marina de la pointe de Rivière-du-Loup. Het biedt 2 maaltijden per dag, evenals een tocht met de veerboot heen en terug. De individueel ingerichte kamers van Phare du Pot-à-l'Eau-de-Vie zijn voorzien van gratis toiletartikelen. Er is een gedeelde badkamer beschikbaar voor gasten.

Brunch, diner en een snack zijn inbegrepen bij Pot-à-l'Eau-de-Vie Phare. Gasten zijn welkom om hun eigen alcoholische dranken mee te nemen, terwijl ze genieten van huisgemaakte maaltijden.

De vuurtoren op het terrein is te allen tijde toegankelijk. Er is ook een telescoop beschikbaar voor vogel spotten ter plaatse. Deze accommodatie biedt ook een begeleide cruise op de Saint Lawrence, met mogelijkheden om walvissen en ander zeeleven te bekijken. Gasten kunnen ook genieten van de uitgestrekte wandelpaden van Pot du Phare.

Gite de Mont Albert

De historische Gîte du Mont-Albert biedt u een unieke kans om te verblijven in het hart van het Gaspésie National Park, aan alle kanten omgeven door de Chic-Choc Mountains. Het hotel is gebouwd in 1950 en is tot op de dag van vandaag de beste accommodatie in de regio.
Het Zwitserse gebouw in chaletstijl gaat op in de lommerrijke bergomgeving, en het eten en de gastvrijheid zijn hier ongeëvenaard. Overal in het hotel is het duidelijk dat het omringende landschap van de Gaspésie de inspiratiebron is geweest bij het ontwerp van het hotel. Of het nu de kamerhoge ramen van de bar zijn, het uitzicht op Mont-Albert vanuit het verwarmde buitenzwembad of de kamers die zo gelegen zijn dat u optimaal kunt genieten van het uitzicht op de omringende bergen.

Hotel Clarendon

Hotel Clarendon is gebouwd in 1870 en is het oudste nog in bedrijf zijnde hotel in Québec City. De historie van het hotel wordt weerspiegeld in de inrichting met donker hout, hoge plafonds en roodfluwelen meubels. Foto's van het Québec uit de jaren 1920 sieren de muren, terwijl prachtige antieke details, waaronder een gedetailleerde metalen balie, opvallen. Kroonluchters sieren het moderne maar toch antiek aandoende restaurant Le Charles Baillairge.
Het Hotel Clarendon ligt in het oude ommuurde centrum van Québec, nabij Chateau Frontenac, op vijf minuten lopen van het Musée du Fort, restaurants en tal van winkels.
De comfortabele, stijlvolle kamers zijn klassiek ingericht met antiek meubilair. Uiteraard is er ook aan modern comfort gedacht. Er is een Keurig koffiezetapparaat en sommige kamers hebben badjassen en iPod-docks. De meeste kamers hebben een uitzonderlijk uitzicht op het oude Québec.

Auberge Lakeview Inn Knowlton

In de Auberge Lakeview Inn gaat u terug in de tijd. Hier overnachtten ooit de reizigers die met postkoets en de eerste treinen door het land reisden. Hier werden gasten met paard-en-wagen naar het hotel gebracht en werd er croquet en tennis gespeeld in de tuin. Auberge Lakeview Inn heeft ook nu nog zijn historische charme weten te behouden. U overnacht er in een traditioneel ingerichte kamer, die uiteraard inmiddels voorzien is van alle moderne faciliteiten. In het klassiek ingerichte restaurant kunt u genieten van een uitstekend diner, inclusief wijnen uit de eigen - zeer uitgebreide - wijn- en portkelder.
Het dorpje Knowlton ligt in de Eastern Townships regio in Québec, een regio met de charme van New England.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!