Zoek op land, regio of reis

×

Yukon & Alaska Adventure...

Bijzondere reis Yukon & Alaska

Fly-Drive | 29 dagen | Canada & Amerika, Yukon & Alaska

Een unieke reis door één van de laatste wildernisgebieden ter wereld: Yukon & Alaska. U reist in rustig tempo langs oude goudzoekersstadjes, door uitgestrekte landschappen en langs eeuwenoude gletsjers. Dit is de ultieme Alaska & Yukon reis!

Vanaf 6631,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-Drive | 29 dagen | Canada & Amerika, Yukon & Alaska

Tijdens deze 29-daagse landschap verkent u de verlaten wildernis van de Yukon. U bezoekt goudzoekersstadjes zoals Dawson City en rijdt over de beroemde Top of the World Highway naar Alaska. Op het Kenai Peninsula geniet u van de prachtige kust van Alaska, vol gletsjers en wilde dieren en ook het spectaculaire Denali National Park staat op het programma. U besluit de reis met een rit langs Kluane National Park en een mooie overtoch van Haines naar Skagway, voordat u de reis weer in Whitehorse afsluit. Dit is de ultieme Yukon & Alaska reis.

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Whitehorse
Dag 2: Whitehorse
Dag 3: Whitehorse - Carmacks, 175 km
Dag 4: Carmacks - Dawson City, 355 km
Dag 5 & 6: Dawson City
Dag 7: Dawson City - Tok, 300 km
Dag 8: Tok - Valdez, 410 km
Dag 9: Valdez - Ferry - Whittier - Seward 150 km (incl. Ferry)
Dag 10: Seward
Dag 11: Seward - Homer, 270 km
Dag 12 & 13: Homer
Dag 14: Homer - Anchorage, 360 km
Dag 15: Anchorage
Dag 16: Anchorage - Denali National Park
Dag 17 & 18: Denali National Park
Dag 19: Denali National Park - Paxson (Denali Highway), 250 km
Dag 20: Paxson - Tok, 300 km
Dag 21: Tok - Haines Junction, 467 km
Dag 22: Haines Junction/Kluane National Park
Dag 23: Haines Junction - Haines, 238 km
Dag 24: Haines
Dag 25: Haines - Skagway (met Ferry)
Dag 26: Skagway
Dag 27: Skagway - Whitehorse, 175 km
Dag 28: Whitehorse - Amsterdam
Dag 29: Aankomst Amsterdam
Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Engelstalig routeboek
- 4WD huurauto
- begeleide wandeling in Denali National Park (3,5 uur)
- ferry overtocht Haines naar Skagway
- ferry overtocht van Valdez naar Whittier
- 24 uur nood-assistentie


Exclusief

- eventueel ter plaatse optioneel af te sluiten extra’s bij de huurauto
- maaltijden
- optionele excursies
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Whitehorse

U vliegt via Vancouver naar Whitehorse. Bij aankomst gaat u met de shuttlebus van het hotel naar uw hotel in het centrum van de stad. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 2: Whitehorse

De eerste dag kunt u even bijkomen van de lange reis en het centrum van de stad bekijken. Whitehorse is de hoofstad van Yukon en is gelegen aan de ruige Yukon River. Net voorbij het centrum ligt de S.S. Klondike, een hekwielschip dat goud en gereedschap vervoerde naar de mijnen. Het is te bezichtigen. Net voor het schip begint de Milenium Trail (5 kilometer) die voert u langs de Yukon River. Breng zeker ook even een bezoek aan het bezoekerscentrum (gratis wifi) waar u allerlei informatie over Yukon kunt krijgen en folders meenemen. Ook is hier een goede plattegrond verkrijgbaar en informatie over wandeltochten die u onderweg kunt doen.

Dag 3: Whitehorse - Carmacks

U gaat met de shuttlebus van het hotel terug naar de luchthaven. Hier haalt u de huurauto op en begint aan uw avontuur door Yukon en Alaska. Vandaag maakt u voor het eerst kennis met de Yukon. Stop onderweg in Braeburn bij de gelijknamige lodge, die bekend staat om de enorme kaneelbroodjes. Ook passeert u de overblijfselen van een oud roadhouse bij Montague. Even ten noorden van Carmacks kunt u vandaag al een bezoek brengen bij Five Fingers Rapids, een mooi natuurgebied met uitzichtpunten over de stroomversnellingen.

Route: Whitehorse - Carmacks,175 km

Dag 4: Carmacks - Dawson City

U rijdt vandaag verder door het uitgestrekte landschap. Indien gewenst kunt u vandaag een omweg maken over de Silver Trail naar het plaatsje Mayo. Stop onderweg ook zeker bij de Moose Creek Lodge voor lunch . In de middag komt u aan in Dawson City.

Route: Carmacks - Dawson City, 355 km

Dag 5 & 6: Dawson City

Dawson City ligt op de plek waar de Top of the World Highway en de Klondike Highway elkaar ontmoeten. Dit prachtige stadje is nog heel authentiek en dat zie je vooral terug in de gebouwen uit de tijd van de Goldrush. De bevolking is zeer gemeleerd, er wonen mensen uit de First Nation gemeenschap, mijnwerkers en veel kunstenaars. Ook bezoekers van buitenaf die zijn blijven hangen vanwege het bijzondere karakter. Je kunt al een hele dag zoet zijn met een wandeling door de stad en het bewonderen van de prachtige huizen en gebouwen. Ook veel leuke winkels, galleries en restaurants maken het een prettige plek om te vertoeven.
Je proeft de sfeer van weleer, van de goudzoekerstijd.

Ik raad u aan om in ieder geval een excursie te maken naar de goudmijnen, de plek waar het eerste goud werd gevonden en zelf eens goud te gaan zoeken. Met een gids is dat een leuke ervaring.

Verder is Dawson een goed uitgangspunt om het Tombstone Territoral Park te bezoeken en te gaan wandelen.. Hier vind je een permafrost landschap met ruige bergtoppen. Het park is te bereiken via de beroemde Dempster Highway en is vanwege de afgelegen ligging een schitterende plek voor avontuurlijke wandelingen. Het Tombstone Interpretive Center is een uitstekend startpunt voor een ontdekkingstocht door het gebied. Het is ca. anderhalf uur rijden vanaf Dawson City. Vandaar dat ik drie nachten in Dawson City heb ingepland, zodat u een volle dag in het park kunt doorbrengen, maar ook nog voldoende tijd heeft om het stadje te verkennen.

Ook een bezoek aan de can-can show in het casino is een echter aanrader en als u durft kunt u een sourtoe cocktail gebruiken in de Sourdough Saloon. Kijk maar eens naar de filmpjes op internet….


Dag 7: Dawson City - Tok

Vandaag staat the TOP OF THE WORLD HIGHWAY op het programma, via Chicken naar Tok. Het is een prachtige route en de weg loopt echt over de bergen heen. De vergezichten zijn adembenemend! Laat u vooraf informeren over de weersomstandigheden en de conditie van de weg bij een plaatselijk toeristenbureau. Een groot gedeelte van de weg in onverhard. Neem ook echt de tijd vandaag omdat de reistijd wel iets van 6 uur is.

Route: Dawson City - Tok, 300 km

Dag 8: Tok - Valdez

Een lange rit zuidwaarts, naar de havenplaats Valdez. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de bergen van Wrangell-St. Ellias National Park.

Route: Tok - Valdez, 410 km

Dag 9: Valdez - Ferry - Whittier - Seward

In de ochtend (7.30 uur) gaat u aan boord van de ferry die u in 6 uur naar Whittier brengt. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten op de gletsjer, die afbrokkelen in de zee. Eenmaal in Whittier heeft u kans dat u even moet wachten voordat u verder kunt rijden. U passeert namelijk een tunnel met eenrichtingsverkeer. Op vaste tijden wordt het verkeer hier door de tunnel geleid. Aankomst in Seward in de namiddag.

Route: Valdez - Ferry - Whittier - Seward, 150 km plus Ferry

Dag 10: Seward

De hele dag in Seward. U kunt een boottocht maken door het Kenai Fjords National Park. Of maak een mooie, maar zware wandeling naar de Exit Glacier.

Dag 11: Seward - Homer

U rijdt verder over het Kenai-schiereiland naar Homer. Homer staat bekend om zijn artistieke sfeer en goede restaurants en vormt het eindpunt van de Sterling Highway (Hwy#1), die dwars over het Kenai-schiereiland loopt. In de zomer kunt u in Homer mee op tour om grizzlyberen te zien en wordt er in de wateren rondom Homer volop gevist. De bedrijvigheid in Homer staat in contrast met de ruige wildernis rondom de plaats, bekend uit de serie Alaska: the last frontier.

Route: Seward - Homer, 270 km

Dag 12 & 13: Homer

Twee dagen in Homer. Vanaf het schiereiland Homer Spit, enkele minuten rijden ten zuiden van Homer, kijkt u uit over Kachemak Bay State Park, met een kustlijn vol fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Kachemak Bay State Park ligt aan de overkant van de gelijknamige baai en is alleen bereikbaar per watertaxi. De overtocht duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Ook aan te bevelen is een kajaktocht door het Kachemak Bay State Park.
De omgeving van Homer leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen.

Van juni tot en met eind september staat Homer in het teken van beren. In deze periode verzamelen bruine beren zich aan de kusten en stromen in de wildernis van Katmai National Park en Lake Clark National Park. Verschillende organisaties bieden trips vanuit Homer aan om de beren in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken. Ook tijdens een wandeling over een van de trails langs de Kachemak Bay bestaat de kans dat u beren ziet. Konijnen, vossen, stekelvarkens en elanden zijn andere dieren dieu tegen kunt komen. Elanden nemen zelfs wel eens een kijkje in de straten van Homer.

Dag 14: Homer - Anchorage

Noordwaarts op weg naar Anchorage rijdt u langs de Turn again Arm, bekend om de grote getijdeverschillen. Wie weet ziet u een van de beloega’s (witte dolfijnen) die hier leven. De komende nacht verblijft u in de bewoonde wereld, in Anchorage.

Route: Homer - Anchorage, 360 km

Dag 15: Anchorage

Een vrije dag in Anchorage. Wandel door het kleine centrum van de stad. Wij raden u zeker aan om ook een bezoek te brengen aan het Anchorage Museum en het Alaska Native Heritage Museum, in beide musea krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Alaska en de inheemse bevolking.

Dag 16: Anchorage - Denali National Park

U rijdt noordwaarts naar Talkeetna. Dit oude mijnwerkersstadje heeft de oude sfeer kunnen behouden. Houten cabins en authentieke winkels en galeries staan er langs onverharde wegen, terwijl de kleurrijke inwoners samenkomen in de lokale pub. Het plaatsje wordt omringd door een prachtige natuur en is tevens de uitvalsbasis voor vele activiteiten, zoals jet boat tours en helikoptervluchten over Denali National Park. De dag eindigt bij Denali National Park.

Route: Anchorage - Denali National Park, 375 km

Dag 17 & 18: Denali National Park

Denali National Park is een van de laatste echte wildernisgebieden op aarde. Deze status heeft het park mede kunnen behouden, door geen auto’s in het park toe te staan. De 148 kilometer lange Park Road is dan ook alleen met een tourbus toegankelijk. Ook leent het park zich voor het maken van prachtige wandelingen. Wij reserveren voor u alvast op de eerste ochtend van uw verblijf een begeleide wandeling. In 3,5 uur verkent u samen met een gids het park. De rest van de dagen is ter vrije besteding.

Dag 19: Denali National Park - Paxson (Denali Highway)

Vandaag staat wederom een avontuurlijke rit op het programma. U volgt de mooie Denali Highway. Deze onverharde weg voert dwars door het ruige binnenland van Alaska. Een groot deel van de weg voert boven de boomgrens, dus bereidt u voor op prachtige uitzichten. U legt vandaag ruim 200 kilometers af. Wij raden u aan om rustig de tijd te nemen en onderweg veelvuldig te stoppen voor korte wandelingen.

Route: Denali National Park - Paxson (Denali Highway), 250 km

Dag 20: Paxson - Tok

Via Delta Junction rijdt u naar de Alaska Highway. Vanavond brengt u door op bekend terrein. U overnacht wederom in het plaatsje Tok.

Route: Paxson - Tok, 300 km

Dag 21: Tok - Haines Junction

U gaat de grens weer over naar Canada naar de plaats Haines Junction, toegangspoort tot Kluane National Park. Het is een heel kleine plaats met weinig restaurants. Iets verder tegen over het hotel is een pub (Mile 1016 Pub) waar een eenvoudig diner kan worden genuttigd.

Route: Tok - Haines Junction, 467 km

Dag 22: Haines Junction/Kluane National Park

Kluane National Park beslaat een gigantisch gebied in Zuidwest-Yukon. Hoge bergen, gletsjers en ijsvelden domineren het landschap. Ook vind je er valleien, toendra, gletsjermeren, bossen en weides. De hoogste berg van Canada, Mount Logan, ligt in dit park. Het turkooizen Kluane Lake is het grootste meer van Yukon.
Er is een kleine bakkerij in het dorpje (Village bakery) waar u heerlijk kunt ontbijten en een lunchpakket kunt samenstellen. Haines Junction is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan Kluane National Park. In het visitors Centre kunt u veel informatie verkrijgen over mooie wandelingen in de omgeving. Zoals bijvoorbeeld Rock Glacier Trail en Kathleen Lake.


Dag 23: Haines Junction - Haines

Stop onderweg bij het uitzichtspunt over Kathleen Lake. U gaat vervolgens weer even de grens met de Verenigde Staten over. Haines is een klein plaatsje, maar heel mooi gelegen. Het plaatsje wordt omringd door de Chilkat-rivier, de Takshanuk Mountains en de Davidson-gletsjer. In de omgeving zijn diverse wilde dieren te vinden, zoals de Amerikaanse zeearend, orka’s, zeeleeuwen en walvissen.

Route: Haines Junction - Haines, 238 km

Dag 24: Haines

De hele dag in de omgeving van Haines. Op ca. 30 minuten van Haines vindt u de Chilkoot Inlet, een van de beste plaatsen om bruine beren te spotten! U kunt er ook heerlijk wandeling, bijvoorbeeld in Chikat State Park.

Dag 25: Haines - Skagway

Vandaag gaat u met de ferry van Haines naar Skagway. De overtocht duurt ongeveer één uur. Wij zullen de ferry vooraf voor u reserveren.

Dag 26: Skagway

Skagway ligt in het zuidoosten van Alaska, aan het einde van het langste en diepste glaciale fjord van Noord-Amerika. Skagway is een van Alaska's oudste plaatsen uit de tijd van de Goldrush. Overdag wordt het overspoeld door Cruise toeristen, maar in de ochtend en avond is het er rustig. U heeft dus alle tijd om het op u in te laten werken. Er zijn ook een aantal leuke musea in Skagway. Er zijn veel mooie wandeltochten te maken vanuit Skagway. Zoals de Lower Dewey Lake Trail waarbij u wel moet klimmen maar een prachtig uitzicht heeft over de haven. Er is ook een wandeling naar de oude begraafplaats en de Lower Reid Falls (6,5 km). Yakuntania Point: wandeling langs treinstations en mooie uitzichtpunten. Ook hier geldt dat u de informatie kunt verkrijgen bij het bezoekerscentrum.

Dag 27: Skagway - Whitehorse

U rijdt vandaag terug naar Whitehorse. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het leuke plaatsje Carcross, waar u nog veel gebouwen vindt uit de tijd van de Goldrush. Dit is een leuke koffiestop. Onderweg komt u ook nog de kleinste woestijn ter wereld tegen. Neem de tijd voor deze dag want er zijn veel mooie foto stops te maken

Route: Skagway - Whitehorse, 175 km

Dag 28: Whitehorse - Amsterdam

U gaat naar de luchthaven van Whitehorse, waar u de huurauto inlevert. U vliegt weer terug naar Amsterdam.

Dag 29: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 29-daagse reis

2 nachten Whitehorse, Best Western Goldrush Inn
1 nacht Carmacks, Hotel Carmacks
3 nachten Dawson City, Westmark Hotel
1 nacht Tok, Cleft of the Rock Bed & Breakfast
1 nacht Valdez, Best Western Valdez Harbor Inn
2 nachten Seward, Exit Glacier Lodge
3 nachten Homer, Land's End Resort
2 nachten Anchorage, Springhill Suites
3 nachten Denali National Park Entrance, Denali Cabins
1 nacht Paxson, Denali Highway Cabins
1 nacht Tok, Cleft of the Rock Bed & Breakfast
2 nachten Haines Junction, Raven Hotel
2 nachten Haines, Hotel Halsingland
2 nachten Skagway, Westmark Hotel
1 nacht Whitehorse, Best Western Goldrush Inn

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen. Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken. Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Bij deze reis is een 4WD huurauto inbegrepen, waarmee u in Alaska en Yukon ook op onverharde wegen mag rijden. Bij uw reisvoorstel informeren wij u over de exacte voorwaarden van deze autohuur.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van DreamTravels van toepassing.
www.dreamtravels.nl/algemene-voorwaarden

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een Engelstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Best Western Gold Rush Inn

Dit historische hotel in Whitehorse biedt uitstekende gastenservice en ligt op een centrale locatie dicht bij bezienswaardigheden en winkels.
Onze kamers zijn voorzien van gratis high-speed draadloos internet, mini koelkasten en magnetrons.
Probeer een lokaal biertje en live muziek in de beroemde Gold Pan Saloon, door de Globe and Mail uitgeroepen tot een van de Beste Bars van Canada.
Klaar om de stad te zien en te genieten van haar kleurrijke geschiedenis en nachtleven? Ga dan naar buiten om te genieten van het prachtige landschap van het Yukon Territory en geniet van het buitenavontuur - zoals hondensleeën, paardrijden, vissen, skiën, wandelen over de Chilkoot Trail en kanoën op de beruchte Yukon River. Als u bezienswaardigheden wilt zien, zijn er de S.S. Klondike, het Old Log Church Museum, het Klondike Gold Rush National Historical Park, het Kluane National Park en de Alaska Highway in de buurt, samen met het noorderlicht 's nachts.

Best Western Valdez Harbor Inn

U verblijft in de Best Western Harbor Inn, dit hotel ligt op een prachtige locatie aan het water met uitzicht op de vissersboten en cruiseschepen in de haven. Het centrum van Valdez, het Valdez Visitors Center en het Valdez museum zijn allen op korte afstand te voet bereikbaar. Faciliteiten zoals een wasserette staan tot uw beschikking.

Exit Glacier Lodge

Deze authentieke lodge geeft het echte Alaska gevoel en ligt in de plaats Seward op enkele kilometers van de Exit Gletsjer. De lodge is rustig gelegen en heeft 15 ruime kamers. Naast het hotel is een lokaal favoriet restaurant: Salmonbake Restaurant and Pub.

Land's End Resort

Dit resort ligt letterlijk aan het eind van de wereld, op het uiterste puntje van het Kenai-schiereiland bij Homer. Voor de deur liggen mooie stranden en vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Kachemak Bay. In het Chart Room Restaurant, dat ook bij de locals erg populair is, kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Springhill Suites Anchorage Midtown

Dit hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Anchorage en beschikt over accommodaties met 32-inch lcd-televisies en iPod-docks. Alle studio suites beschikken over een zithoek met een bank, een kleine koelkast en een magnetron.

Denali Cabins

Denali Cabins heeft 45 mooie vakantiehuisjes (cabins) op een prachtige locatie nabij de hoofdingang van Denali National Park. De exacte locatie is 13 km ten zuiden van de voornaamste ingang van Denali National Park (mile 229), 366 km noordelijk van Anchorage en 192 zuidelijk van Fairbanks. Hier kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals rafting, het bezoeken van de sledehonden van de beroemde Iditarod kampioen Jeff King, en vooral ook het maken van prachtige wandel- en "wildlife viewing" tochten (eventueel met gids) in Denali National Park. Tip: maak gebruik van de gratis jacuzzi bubbelbaden na een lange wandeling, heerlijk ontspannen in de buitenlucht onder de sterren!.

Ontdek het echte Canada

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Canada is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van deze bestemming gezien en raak er niet uitgekeken. Het is een land waar je heerlijk zelf kunt rondrijden en steeds weer andere dingen kunt ervaren. Van de stilte van de Canadese wildernis tot de gezellige drukte in de moderne steden. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de enorme diversiteit en vooral ook de indrukwekkende natuur van Canada. Ik laat u ook graag kennismaken met het echte Canada!

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!