Duurzaamheid

Verantwoord reizen

Reizen is beleven, het maken van herinneringen die uw hele leven bijblijven. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van Style in Travel nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten onder de verzamelnaam nox zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Climate Neutral Group. Deze organisatie werkt al 15 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem. Zij stimuleren klimaatneutraal ondernemerschap en adviseren bedrijven hierover. De Climate Neutral Group zorgt voor een betrouwbare klimaatcompensatie doordat de projecten Gold Standard of VCS Standard gecertificeerd zijn. Daarnaast is Climate Neutral Group lid van The International Carbon Reduction and Offset Alliance (ICROA). Climate Neutral Group is een Certified B Corp-organisatie.

Verantwoordelijk omgaan met reizen is essentieel en door compensatie via klimaatprojecten wordt een goede eerste stap gezet op weg naar duurzamer reizen, zodat ook de volgende generatie nog volop kan genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft!

Iedere reiziger ontvangt vanaf 1 januari 2020 een certificaat voor verantwoord reizen bij de reisbescheiden.

Toerisme zorgt voor een groeiende welvaart, culturele uitwisseling, werkgelegenheid op bestemming en uiteraard ontspanning voor u als reiziger. Echter is helaas de invloed op het klimaat erg groot. Met name de vliegreis naar de bestemming zorgt voor veel CO2-uitstoot, maar ook uw verblijf zorgt voor uitstoot. Wereldwijd wordt het klimaatprobleem aangepakt, denk aan het akkoord van Parijs en het Nederlandse klimaatakkoord. En wij vinden dat de reisbranche hierin niet achter kan blijven!

Duurzaam reizen is noodzakelijk om het klimaatprobleem binnen de perken te houden. Een manier om duurzaam te reizen is kiezen voor het openbaar vervoer of het compenseren van de CO2-uitstoot. Dit laatste is wat wij, zoals hierboven al is benoemd, vanaf 2020 voor al onze reizigers gaan doen in samenwerking met de Climate Neutral Group. Echter blijven wij kritisch want compenseren is een tijdelijke oplossing, totdat er een andere manier is gevonden om duurzaam te reizen. Het is op dit moment de enige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt tijdens de reis, op een ander moment ergens anders te voorkomen.

Door de reis te compenseren zorgen wij ervoor dat de reizen van al onze reizigers klimaat neutraal zijn. De uitgestoten CO2 wordt op een andere plek in de wereld als het ware goedgemaakt. De Climate Neutral Group doet dit door middel van verschillende projecten.

Duurzaamheidsteam en contact

Wij zijn Irene Rook, Eline van Tunen en Shelly Metselaar, de duurzaamheid specialisten van Style in Travel. Onze interesse in duurzaam reizen is met name gestart tijdens onze opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op het InHolland te Haarlem, waar wij alle facetten van duurzaam en verantwoord reizen hebben meegekregen tijdens onze minor Community Based Tourism. Vervolgens hebben wij de training van Better Holidays van de ANVR voldaan om onze kennis uit te breiden. Wij hebben ons certificaat behaald en zijn aangewezen om Style in Travel in een groener jasje te steken.

Indien u vragen heeft betreft duurzaamheid kunt u altijd contact opnemen of een e-mail sturen naar duurzaamheid@styleintravel.nl. Vragen of commentaar over de Plastic Pledge, Climate Neutral Group en de projecten die wij steunen kunnen wij inhoudelijk niet beantwoorden, daarvoor verwijzen wij u graag door naar de desbetreffende organisaties.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie