Zoek op land, regio of reis

×

Philadelphia...

Philadelphia, de ‘City of Brotherly Love’ is een levendige, vriendelijke stad, volhistorie. Het is de bestemming voorliefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis. Maar ook wie zich wil laten verrassen door een stad met heel veel verschillende kanten, mag Philadelphia niet overslaan, Philadelphia is uitstekend te voet te verkennen. Anders dan in veel andere Amerikaanse steden, kunt u er prima wandelen door de verschillende wijken, elk met een eigen karakter. GoAmerika neemt u graag mee op reis naar ‘Philly'.

Historie
Men zegt wel dat de Verenigde Staten werden geboren in Philadelphia. Hier werd immers in 1776 de Onafhankelijkheid uitgeroepen en in de daaropvolgende jaren gewerkt aan de Grondwet. Deze geschiedenis komt tot leven in vele musea met uiteenlopende thema’s. Inde Independence Hall kunt u zien waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet werden getekend. Het National Constitution Centre vertelt op zeer beeldende wijze het verhaal van deze grondwet, van het ontstaan tot het heden. En in het Museum of the American Revolution vindt u vele voorwerpen uit de tijd van de Amerikaanse Revolutie, waaronder de legertent van George Washington.

Hedendaags Philly
Wij raden u aan om ook de hedendaagse hoogtepunten niet over te slaan. Struin over de Reading Terminal Market en geniet vaneen prachtig uitzicht over de stad vanaf One Liberty Observation Deck. En natuurlijk kunt u ook de trappen van het Philadelphia Museum of Art beklimmen, zoals Rocky dat deed.

Kunst & Cultuur
Philadelphia is ook de ultieme bestemming voor kunstliefhebbers. In het Philadelphia Museum of Art vindt u een wereldberoemde kunstcollectie met werken van Noord-Amerikaanse kunstenaars, als Frank Gehry, en Andy Warhol, maar ook werken van Europese meesters als Rembrandt, Van Gogh, Monet en Renoir. In het Rodin Museum ziet u de grootste collectie kunstwerken van Rodin buiten Parijs, terwijl in de Barnes Foundation de indrukwekkende nalatenschap van Albert Barnes wordt tentoongesteld.

Philadelphia is een stad die je moet beleven, door te wandelen door het centrum waar ouden modern elkaar afwisselen. Neem rustig de tijd om rond te kijken in de boetieks en geniet van een kop koffie in één van de cafés. GoAmerika kent Philadelphia als geen ander. Wij geven u graag enkele ‘Insider Tips’ die uw verblijf extra bijzonder maken.

Winkelparadijs
Philadelphia is tevens een paradijs voor wie van winkelen houdt. Naast de grote bekende warenhuizen vindt u er ook vele kleine, unieke boetieks. En er wordt in Philadelphia geen sales en tax geheven op kleding en schoenen.

Nightlife
Philadelphia staat ook bekend om de uitstekende restaurants. Eersteklas restaurants, kleine bistro's en vele gezellige cafe's serveren gerechten uit alle windstreken. U kunt Philadelphia niet verlaten zonder de lokale lekkernijen geproefd te hebben: de Philly Cheesesteak!
Philadelphia is de ultieme bestemming voor een stedentrip of combineer een bezoek aan Philadelphia met Washington D.C. en New York. Met de trein reist u eenvoudig tussen de steden of boek een aantal nachten Philadelphia onderweg naar uw volgende bestemming in een Amerika. Verblijf een aantal nachten in deze bijzondere stad en laat u tijdens een of meer excursies verrassen door haar veelzijdigheid!

ONZE INSIDER TIPS
Bezoek de Barnes Foundation, met een indrukwekkende kunstcollectie uit de nalatenschap van Albert Barnes. U ziet er meesterwerken van onder andere Cézanne, Matisse, Picasso en Van Gogh, die u uitsluitend in Philadelphia kunt bewonderen. Het indrukwekkende bouwwerk van de Eastern State Penitentiary uit de 19e eeuw gunt u een kijkje in de eerste moderne gevangenis ter wereld. Met een gids wandelt u langs de oude cel blokken, waar ooit onder andere 'Slide Willy' Sutton en Al Capone verbleven. Ook een paradijs voor fotografen! Maak ook zeker een wandeling, al dan niet met gids, langs de vele muurschilderingen, die u verspreid over de stad vindt. Wat ooit begon als een anti-graffitiprogramma is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig project voor kunstenaars en jongeren. In Walnut Street vindt u vele kleinschalige boetieks. Na een middag winkelen is het heerlijk uitrusten op één van de terrassen van Ritten house Square. Op zaterdag wordt hier ook een gezellige markt gehouden. Maak een wandeling met gids en ontdek de culinaire hoogtepunten van Philadelphia. U proeftuiteraard de beroemde Philly Cheese steak en ziet één van de vele lokale bierbrouwerijen. .Wandel door Elfreth’s Alley en stap terug in de tijd, naar de achttiende eeuw, toen ambachtslieden dit charmante keienstraatje bewoonden.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!