Zoek op land, regio of reis

×

De ultieme roadtrip van Eric...

De succesformule voor uw USA Roadtrip

“Reislustig en Amerika-freak”, dat kunnen we Eric Meijer en zijn vrouw Monique gerust noemen. Samen zijn ze al bijna 50 keer in de Verenigde Staten geweest. GoAmerika kan zich dan ook geen betere routespecialist wensen. Hieronder deelt hij zijn verhaal.

‘Mijn succesrecept is simpel, maar doeltreffend: Waar je naartoe gaat, is afhankelijk van de tijd en het aantal beschikbare dagen, dan pas kun je kijken wat inpasbaar is. Vaak worden er veel te grote afstanden gereden, veelal over de Interstates om snel van A naar B te komen. Wat men vaak vergeet, is dat men zo de mooiste plekjes en onbekende parken voorbijflitst. En dat is zonde!
Ik vind het zuiden van Utah bijvoorbeeld onbetwist het mooiste en meest diverse gebied, terwijl Yellowstone het mooiste en meest diverse National Park op zichzelf is.

Uiteraard blijft good old California altijd trekken, met name de beroemde kustweg Highway 1 en Yosemite National Park. Het grote nadeel van deze bestemmingen is, dat je hier een enorme drukte zult ervaren, dat neemt de laatste tijd echt bizarre vormen aan. Tegenwoordig is het dan ook echt onmogelijk om een reis op de bonnefooi te maken. Reserveringen voor overnachtingsplaatsen en excursies zijn essentieel, anders ga je een hoop missen. Tijdens mijn laatste USA-reis kwam ik een Nederlands gezin tegen dat naar de wereldberoemde Antelope Canyon wilde gaan. Ze zijn er nooit geweest, omdat het al dagenlang was uitverkocht.

Met een doorgetimmerde planning, beleef je de USA pas echt. Maar zelfs dan kunnen zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. Zo was ik in 2003 met de familie in een canyon in Utah aan het wandelen, toen we plotseling een harde schreeuw om hulp hoorden. Het bleek Aron Ralston te zijn, de klimmer die een rotsblok op zijn arm had gekregen en 5 dagen in de canyon had vastgezeten. Wij waren op dat tijdstip voor hem op het juiste moment op de juiste plaats. Later is van deze gebeurtenis de film 127 hours gemaakt en ik kan wel zeggen dat deze gebeurtenis een bijzonder moment in onze levensgeschiedenis was en zal blijven!’


Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!