Zoek op land, regio of reis

×

The Great American West...

The Great American West

IDAHO, MONTANA, NORTH DAKOTA, WYOMING, SOUTH DAKOTA

De vijf staten Idaho, Montana, North Dakota, Wyoming en South Dakota hebben hun krachten gebundeld als The Great American West. Een terechte benaming aangezien u in dit noordwestelijke deel van Amerika veel terugziet van het culturele erfgoed van de Amerikaanse indianen, de fascinerende historie van pioniers op ontdekkingstocht en de authentieke western lifestyle van cowboys.
Deze staten behoren tot de meest dunbevolkte staten van Amerika en bieden het ideale decor voor een roadtrip vol met natuurwonderen, schilderachtige vergezichten en wildlife. Yellowstone National Park en Glacier National Park zijn slechts een greep uit de zes verschillende nationale parken en tal van nationale monumenten, memorials en staatsparken in The Great American West.
Spot onderweg Amerikaanse bizons, grizzlyberen, wolven en elanden die hier nog in het wild leven. De natuur biedt grote contrasten in de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains, de glooiende prairielandschappen, groene dennenbossen en eroderende rotsformaties in de Badlands. En dit in één reis.
The Great American West is dertig keer zo groot als Nederland, dus de afstanden die u aflegt zijn enorm groot. GoAmerika plant alle hoogtepunten van deze staten in uw reis!

Wyoming
De trekpleister van Wyoming is het eerste nationale park van Amerika: Yellowstone. Dit park staat bekend om zijn natuurwonderen zoals de actieve geisers, daverende watervallen en felgekleurde heetwaterbronnen. Ten zuiden van Yellowstone ligt nog een nationaal park. Het Grand Teton National Park is vernoemd naar het indrukwekkende Teton gebergte, waar je prachtig uitzicht op hebt vanaf de autoweg. In Wyoming vindt u tevens het eerste nationale monument: Devils Tower. Een granieten gesteente dat bijna 400 meter boven de prairievelden uitsteekt. De monoliet was het decor voor enkele beroemde films en vormt een ware uitdaging voor bergbeklimmers. In Wyoming heerst nog een levendige cowboycultuur, met rodeo’s als vrijetijdsvermaak en professionele sport. Bezoek de 10-daagse Cheyenne Frontier Days in juli of één van de zomerse avondrodeo’s in Cody, een stadje op twee uur rijden van Yellowstone.

Idaho
De landschappen in Idaho zijn erg divers. Zo heeft de staat de tweede grootste wildernis van Amerika. Tientallen bergketens, zoals de Sawtooths en Bitterroot, bestrijken Idaho van noord tot zuid. In de winter populair als skioord en in de zomer perfect voor wandelen, paardrijden en prachtige roadtrips. Het zuiden van Idaho grenst aan Nevada en heeft een woestijnvlakte met hoge zandduinen, het Bruneau Dunes State Park. In het westen van Idaho ziet u nog veel terug van het vulkanische grondgebied in en rondom Yellowstone. Zo is Idaho de Amerikaanse staat met de meeste natuurlijke hot springs en zijn er veel prachtige watervallen te bewonderen. De Shoshone Falls is nog 14 meter hoger dan de Niagara Falls en wordt ook wel de Niagara of the West genoemd. Een ander bijzonder gevolg van de vulkanische activiteit in de regio is het Craters of the Moon National Preserve. Dit surrealistische gebied bestaat uit enorme zwarte lavavelden, waar NASA in de jaren ’60 en ’70 hun astronauten liet oefenen voor hun vertrek naar de maan.

Montana
Montana wordt niet voor niets Big Sky Country genoemd. Als vierde grootste staat van Amerika, krap een miljoen inwoners en nog veel meer wilde dieren geeft Montana een nieuwe betekenis aan de ‘wide open spaces’. De staat wordt gekenmerkt door twee nationale parken: Glacier in het noorden en Yellowstone in het zuiden. Tussen deze unieke natuurparken liggen meer dan honderd ranches waar u kunt proeven van de echte western lifestyle. Tijdens uw verblijf kunt u de cowboys helpen om het vee aan te drijven, barbecueën op het kampvuur en prachtige paardrijdtochten maken. Montana was een belangrijke spil in de pioniersgeschiedenis van Amerika en bevond zich bovendien midden in de befaamde gold rush. In de 19e eeuw fungeerden stadjes als Virginia City als hoofdstad in de omliggende mijnindustrie. Toen het delven van goud en zilver steeds moeilijker werd, vertrokken de gelukszoekers en ontstonden er spookstadjes. Tijdens een bezoek waan je je terug in Montana van de vorige eeuw.

North Dakota
North Dakota is verrassend voor veel ervaren reizigers. Van Jurassic Park tot de pioniersdagen, u leert snel dat North Dakota een belangrijke rol had in grote historische gebeurtenissen. De fossielen die in deze staat worden gevonden dateren van negentig miljoen jaar geleden en nog steeds zijn er actieve opgravingen. North Dakota had ook een prominente rol in het ontdekken van het Westen door pioniers Lewis & Clark en hun Corps of Discovery. In North Dakota kwamen zij voor het eerst in aanraking met de oorspronkelijke bewoners, de Native Amerikanen. Het belang van de Native Amerikaanse cultuur in North Dakota is nog steeds voelbaar. Zo worden er nog veel powwows georganiseerd, waarbij de stammen samenkomen en hun erfgoed vieren met dans, kledendracht en muziek. In het westen van North Dakota vindt u het Theodore Roosevelt National Park vernoemd naar de gelijknamige president van Amerika, die hier een ranch bewoonde voor zijn presidentschap. Het park biedt spectaculaire uitzichten over de Badlands en de kans dat u een wilde bizon spot, is groot!

Start uw reis in Denver
Vanuit Denver is het minder dan twee uur rijden naar Cheyenne, hoofdstad van Wyoming, en vijf uur naar South Dakota. Als u op de internationale luchthaven van Denver landt, is het de moeite waard om uw eerste dagen in Denver te verblijven en meer van deze stad te zien. Elk vijftien minuten rijdt er een trein van het vliegveld naar het Union Station, door de locals ook wel de huiskamer van Denver genoemd. Het ritje kost u tien dollar en duurt 37 minuten. Eenmaal in het centrum heeft u nog geen huurauto of -camper nodig. De compacte binnenstad is goed te voet of per huurfiets te ontdekken. U vindt er veel restaurants, bars en moderne hotels. Daarnaast is er een levendige kunstcultuur en kunt u goed shoppen in één van de shopping malls. Net buiten Denver staat u een geweldige ervaring te wachten in het Red Rocks amfitheater, waar grote Amerikaanse artiesten hun concerten in de openlucht geven.
Gelegen aan de voet van de spectaculaire Rocky Mountains, met 300 zonnige dagen per jaar en bijzonder blauwe hemels moedigt Denver je aan om het avontuur op te zoeken.

Roadtrip met een huurcamper
De vijf staten van The Great American West lenen zich uitstekend voor een mooie reis per camper. De regio biedt een ruime keuze aan campgrounds, waar u met uw huurcamper kunt overnachten. Naast de nationale parken, bieden bijna alle staatsparken en bossen ook campgrounds, waardoor u in het middelpunt van de natuur verblijft. Met een camper kunt u bij alle mooie plekjes stoppen en uw campingstoeltje uitklappen om te genieten van het mooie uitzicht. Een ander voordeel van het reizen per camper is dat u sneller contact legt met de lokale bevolking en medereizigers vanuit de hele wereld, die graag wat tips met u delen!

South Dakota
In South Dakota staat u oog in oog met Amerika’s geschiedenis. Het wereldberoemde Mount Rushmore, met de vier uit graniet gehakte presidentshoofden, staat midden in de Black Hills van South Dakota. Vlakbij Mount Rushmore staat de Native Amerikaanse tegenhanger van het beeldhouwwerk: Crazy Horse Memorial. Hoewel er al 70 jaar wordt gewerkt aan het beeld van Lakotaleider Crazy Horse, is het nog lang niet af. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn. Ter vergelijking: de vier presidenten van Mount Rushmore passen in het voorhoofd van Crazy Horse. Vlakbij ligt het Badlands National Park. De enorme rotsformaties, ontstaan door miljoenen jaren aan water- en winderosie, onthullen nog steeds veel bijzondere fossielen, waaronder de eerste zoogdieren in Noord-Amerika. In de Black Hills vindt u ook het Custer State Park, waar een kudde van 1300 bizons leeft. Al deze bezienswaardigheden liggen op kleine afstand van elkaar, met de stad Rapid City als uitvalsbasis voor een ruime keuze in hotels en restaurants.

GOAMERIKA | INSIDER TIPS

Wilt u op vakantie naar The Great American West? Bij GoAmerika bent u aan het juiste adres! U kunt kiezen voor één van de populaire reizen op onze website, maar ook een reis op maat samenstellen. Wij gaan graag met u in gesprek om die reis samen te stellen die precies aan uw wensen voldoet. Graag adviseren wij u ook over die bijzondere excursies en accommodaties die uw reis echt bijzonder maken! In The Great American West zijn de mogelijkheden eindeloos! Wij lichten voor u alvast een tipje van de sluier...

1 Idaho is als enige plek in Amerika een officieel Dark Sky Reserve, wat betekent dat u hier de meest heldere sterrenhemel ziet. Dat wordt een avond sterrenkijken!
2 Bezoek het Little Bighorn Battlefield National Memorial in Montana, de plek waar de legendarische veldslag plaatsvond tussen Generaal Custer en de Lakota indianen.
3 Op zoek naar avontuur? De Snake River in Wyoming is één van de beste rivieren in Amerika om te raften.
4 Leer hoe de Mandan indianen vroeger leefden in earth lodges in het Knife River Indian Villages vlakbij Bismarck, North Dakota.
5 Was u vroeger fan van Het Kleine Huis op de Prairie? Bezoek het stadje DeSmet in South Dakota, waar schrijfster Laura Ingalls-Wilder het grootste deel van haar leven woonde.
6 Maak een paardrijtocht door de vrije natuur in Montana. Ook geschikt voor beginners en kinderen.
7 In het zuiden van de Black Hills in South Dakota vindt u de grootste, nog actieve, opgraving naar mammoeten in Hot Springs.
8 Rijd de Teton Scenic Byway van Victor naar Briggs in Idaho en u heeft een bijzonder panoramisch uitzicht op het Tetongebergte.
9 Bezoek de Medora Musical na uw dagtocht door het Theodore Roosevelt National Park in North Dakota. Eet voor de Musical bij de Pitchfork Fondue, waar ze uw steak voor u frituren.
10 Ontloop de toeristen en rijd de Scenic Loop rondom Flaming Gorge Reservoir in het zuidwesten van Wyoming.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!