Amerika op zijn best ervaart u tijdens een reis over de legendarische Route 66. Deze historische weg voert over ruim 3900 kilometer van Chicago naar Los Angeles, door 8 staten en 3 tijdszones. Een reis terug in de tijd, door 'small town America', langs bijzondere natuurparken en vooral langs die gekke en bijzondere herinneringen aan vroeger tijden.

Route 66 verbond in de jaren 30 van de vorige eeuw voor het eerst de kleine dorpen van oost naar west. Het was de weg die migranten volgden op weg naar het betere leven in het westen. En ook in de naoorlogse jaren werd de weg gezien als het symbool van vrijheid. De typisch Amerikaanse vrijheid om in een auto het gehele land te kunnen doorkruizen. Motels opende hun deuren, een tot dan toe onbekend fenomeen. Restaurants en benzinestations werden gebouwd in de gloriejaren van de "Mother Road" . Hoewel de weg officieel niet meer bestaat, kan nog veel van de oorspronkelijke weg worden gereden. Op veel plaatsen vindt u nog een aandenkens aan de gloriejaren.

De route leidt u van Chicago, via St. Louis en Springsfield in Missouri naar Oklahoma. Hier doorkruist u Small Town America, voordat u zich voegt bij de cowboys in de Lone State State Texas. Route 66 voert u vervolgens naar de natuurparken van New Mexico, Arizona en Nevada, waar natuurlijk een uitstapje naar de Grand Canyon niet op uw programma mag ontbreken. U doorkruist de woestijn van Californië om bijna 4000 kilometer later aan te komen bij het eindpunt in Santa Monica.

De Route 66 moet u natuurlijk zelf rijden, in een huurauto of camper. Bent u op zoek naar luxe, dan is een reis over de Route 66 niets voor u, u vindt er geen luxe hotels en resorts. Wel vindt u er een stukje authentiek Main Street America, een reis terug in de tijd vol verhalen en die bijzondere overblijfselen, onderdeel van een boeiend stuk Amerikaanse geschiedenis.

Insider Tips


- Bewonder het unieke kunstwerk Cadillac Ranch in Amarillo
- Proef de beroemde ´fried onion burgers´ in El Reno
- Bezoek het Route 66 Museum in Elk City
- Fotografeer de muurschilderingen in Tucumcari
- Bekijk de kunst in de galleries van Santa Fe
- Verbaas uzelf over de vele gekke `Roadside Attractions`