Zoek op land, regio of reis

×

Vluchten...

Frequently Asked Questions

In de rubriek FAQ (Frequently Asked Questions) vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op, mail naar info@goamerika.nl, stel uw vraag via het contactformulier of bel 020 428 05 55

Op het ticket komt de eerste achternaam en de eerste voornaam uit uw paspoort te staan, zonder leestekens en in hoofdletters. De naam wordt gevolgd door MR (mister/meneer), MRS (misses, mevrouw), MISS of MSTR (miss/master voor juffrouw of jongeman voor kinderen). Omdat de ruimte op het ticket beperkt is worden niet alle voor- en achternamen vermeld (bijv. bij gehuwde vrouwen alleen de meisjesnaam).

Correct is eerste officiële voornaam en bij Nederlandse dames de meisjesnaam conform paspoort ingeven als achternaam. Zorg dat u de paspoorten van alle reizigers bij de hand heeft als u gaat boeken, zo weet u zeker dat u de juiste namen en geboortedata doorgeeft. Dit voorkomt fouten en daarmee bespaart u extra kosten en moeite. Controleer de officiële schrijfwijze van uw naam in uw paspoort of op uw identiteitskaart. Van belang is de schrijfwijze tussen de haakjes <<<>>>. Klik hier voor een voorbeeld.

De benodigde documenten hangen af van het land waarvan u vandaan komt en waar u heen gaat.
Onderstaande voorwaarden gelden voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit.

Voor reizen naar Canada dient u te beschikken over een ETA-reistoestemming. Deze dient u zelf aan te vragen via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp.

Voor reizen naar de Verenigde Staten dient u te beschikken over een ESTA-reistoestemming. Deze dient u zelf aan te vragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

Maakt u tijdens uw vlucht een overstap in Amerika of Canada? Dan moet u zowel een ESTA als een eTA aanvragen! Dit geldt voor zowel de heen- als de terugreis.

Aanvullende reisvoorwaarden
Na het opheffen van de inreisbeperkingen i.v.m. gelden er voor zowel Canada als de Verenigde Staten aanvullende voorwaarden. KIjk altijd op www.wijsopreis.nl voor de laatste voorwaarden.

Het kan zijn dat u voor uw bestemming een visum, inentingsbewijs of negatieve coronatest moet meenemen. Controleert u dit vooraf bij de betreffende instanties.

Wij raden u aan om minimaal 3 uur van te voren aanwezig te zijn. Ook wanneer u online hebt incheckt dient u op tijd op de luchthaven te zijn om uw bagage af te leveren en langs de paspoortcontrole te gaan.

Op uw reisbevestiging is vermeld hoeveel ruimbagage u tijdens de vlucht gratis mag meenemen. In de meeste gevallen is 23kg ruimbagage inbegrepen. Voor extra ruimbagage zal de luchtvaartmaatschappij kosten rekenen.

Het maximale gewicht dat in de Economy class meegenomen mag worden aan handbagage is 10 kg. Afmetingen en de regels voor andere klassen u kunt terugvinden op de officiële website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!