Zoek op land, regio of reis

×

Deep South Charms...

Het gastvrije Diepe Zuiden

Fly-drive | 14 dagen | Amerika, Deep South

Ga op reis door de muziek en de geschiedenis van het zuidoosten van Amerika. Tijdens deze reis verblijft u in die accommodaties die zo kenmerkend zijn voor het Diepe Zuiden, zoals een authentiek plantagehuis, een knusse bed & breakfast of een nieuw boetiekhotel. U doorkruist de staten Tennessee, Mississippi en Louisiana en maakt een uitstapje naar Arkansas.

AANBIEDING: BOEK UITERLIJK 30 APRIL 2024 UW REIS NAAR DE DEEP SOUTH EN ONTVANG EEN UPGRADE NAAR ECONOMY PLUS VAN UNITED AIRLINES.
Geldig voor reizen inclusief een verblijf in Tennessee, Mississippi of Louisiana incl. minimaal 10 overnachtingen. U ontvangt de upgrade naar Economy Plus van United Airlines op één intercontinentale vlucht. naar keuze (heen- of terugvlucht)

Vanaf 2565,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive |14 dagen | Amerika, Deep South

Ervaar de gastvrijheid van het Diepe Zuiden op zijn best! Ga op reis door de muziek en de geschiedenis van het zuidoosten van Amerika. U volgt de Blues Highway zuidwaarts en bezoekt plaatsen die bepalend zijn geweest in de Amerikaanse en internationale muziekgeschiedenis. Country, blues, rock 'n roll en jazz, al deze muziekstijlen komen aan bod tijdens deze boeiende reis. Een reis door het Diepe Zuiden betekent ook onherroepelijk een reis door de boeiende, vaak tragische geschiedenis van de Mississippi-Delta. Van de rijke plantagehouders en hun slaven, via de Burgeroorlog naar de Burgerrechtenbeweging en Martin Luther King. Tijdens deze reis verblijft u in die accommodaties die heel kenmerkend zijn voor het Diepe Zuiden, zoals een authentiek plantagehuis, een knusse bed & breakfast of een nieuw boetiekhotel. Waar u ook overnacht, overal zult u warm ontvangen worden, dit is Southern Hospitality!

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Nashville
Dag 2: Nashville
Dag 3: Nashville - Memphis. 340 km
Dag 4: Memphis
Dag 5: Memphis - Tupelo - Clarksdale, 345 km
Dag 6: Clarksdale - Greenwood, 100 km
Dag 7: Greenwood - Vicksburg, 165 km
Dag 8: Vicksburg - Natchez, 115 km
Dag 9: Natchez - St. Francisville, 100 km
Dag 10: St. Francisville - New Orleans, 180 km
Dag 11: New Orleans
Dag 12: New Orleans
Dag 13: New Orleans - Amsterdam
Dag 14: aankomst Amsterdam

Wilt u langer blijven? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Nederlandstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Achterlatingskosten autohuur, USD 250 ter plaatse te voldoen (kiest u voor een groter autotype dan kunnen andere achterlatingskosten gelden)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Amsterdam - Nashville

U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt naar Nashville, Music City USA. Na aankomst haalt u de auto op en gaat u naar uw hotel, dat zeer gunstig is gelegen nabij het centrum.

Route: Aankomst in Nashville

Dag 2: Nashville

De hele dag in de stad van de countrymuziek, thuisbasis van de Grand Ole Opry en de Country Music Hall of Fame. Vele oude en moderne muziekstijlen komen in Nashville samen. Niet voor niets wordt de stad Music City USA genoemd. 365 dagen per jaar kunt u er genieten van livemuziek in een van de bars langs Broadway. Ook kunt u er wandelen langs de huizen uit de tijd voor de Burgeroorlog, zoals The Hermitage, ook het huis van President Andrew Jackson.

Dag 3: Nashville - Memphis

Uw volgende stop is de "Home of the Blues", Memphis. Onderweg raden wij u aan om een kleine omweg te maken via Dyess in de staat Alabama. Hier vindt u het geboortehuis van Johnny Cash, nu museum. U overnacht in Memphis vlakbij Graceland in het nieuwe Guest House at Graceland. Struin vanavond over Beale Street en geniet van de vele livebands die hier dagelijks optreden. De gratis shuttlebus van uw hotel brengt u er heen.

Route: Nashville - Memphis, 340 km

Dag 4: Memphis

Graceland, het woonhuis van legende Elvis Presley, is een must voor elke bezoeker aan Memphis. Ook als u geen fan van The King bent, zult u onder de indruk raken tijdens een rondleiding door zijn huis en langs zijn uitzonderlijke collectie auto’s en vliegtuigen. In Sun Studios treedt u in de voetsporen van Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en vele andere sterren die hier hun hits opnamen. De geschiedenis van Memphis is tevens diep verweven met de geschiedenis van het Diepe Zuiden. In het National Civil Rights Museum krijgt u een indrukwekkend beeld van de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Het museum is gevestigd in The Lorraine Motel, waar in april 1969 Martin Luther King werd vermoord. In de avond vragen de bluescafés in Beale Street nogmaals om een bezoek.

Dag 5: Memphis - Clarksdale

U rijdt Mississippi binnen op weg naar Tupelo. Hier kunt u het geboortehuis van Elvis bezoeken. Het contrast tussen dit kleine zogenaamde "shot-gun" huis en de glitter en glamour van Graceland is enorm groot. Ook kunt een wandeling maken langs die plaatsen in Tupelo die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de jonge Elvis. In de Tupelo Hardware Store kocht zijn moeder zijn eerste gitaar. Uw volgende stop is Clarksdale, in de Mississippi Delta. Tot een eeuw geleden was dit nog een donker, moerasgebied dat bewoond werd door arme deelpachters. Niet voor niets vond de Blues hier zijn oorsprong. Namen als Muddy Waters, Clarley Patton en Robert Johnson bepalen hier het muzikale landschap. In Clarksdale vindt u het Delta Blues Museum dat een goed beeld geeft van het ontstaan van de Blues. Elke vrijdag en zaterdag kunt u in genieten van livemuziek in de vele bars. Hollywoodacteur en Clarksdale local Morgan Freeman heeft er zijn eigen restaurant Madidi en de populaire Ground Zero Blues Bar.

Route: Memphis - Tupelo - Clarksdale, 345 km

Dag 6: Clarksdale - Greenwood

Volg de Mississippi Blues Trail zuidwaarts naar Indianola. Hier vindt u het nieuwe B.B. King Museum and Delta Interpretive Center. Zie hier hoe Riley B. King, opgegroeid in een van de armste gebieden van het land, uitgroeide tot een internationaal muziekicoon. Ook hoort u de verhalen uit de Mississippi Delta, over de geschiedenis, cultuur en de rassenverhoudingen. De dag eindigt in Greenwood, waar Robert Johnson volgens de legende zijn ziel aan de duivel verkocht om de blues te kunnen spelen. U overnacht vanavond in een authentiek sharecroppers huisje!

Route: Clarksdale - Greenwood, 100 km

Dag 7: Greenwood - Vicksburg

Verder zuidwaarts over Highway 61, ook wel bekend als The Blues Highway. In het leuke plaatsje Vicksburg werd een beslissende slag in de Burgeroorlog gevochten. In het National Military Park wordt deze slag op beeldende wijze herdacht.

Route: Greenwood - Vicksburg. 165 km

Dag 8: Vicksburg - Natchez

Langzaamaan rijdt u verder het Diepe Zuiden in. Het historische Natchez werd gespaard tijdens de Burgeroorlog. U vindt er dan ook nu nog ruim 300 huizen, die in redelijk oorspronkelijke staat bewaard zijn gebleven. U verblijft vandaag in een van de statige landhuizen, ooit gebouwd door de rijke plantagehouders. Ook Melrose, in het Natchez Historic Park, is zeker een bezoek waard. In Natchez-under-the-Hill kunt u heerlijk struinen langs de winkels en restaurants.

Route: Vicksburg - Natchez, 115 km

Dag 9: Natchez - St. Francisville

Voor de Burgeroorlog leefde meer dan de helft van de miljonairs van Amerika in het gebied tussen Natchez en New Orleans. Zij hebben hun sporen nagelaten in de eindeloze rij van statige huizen, geïnspireerd door de plantagewoningen in West-Indië, Britse landhuizen en Creoolse stijl. In het karakteristieke St. Francisville ziet u typische voorbeelden van deze architectuur.

Route: Natchez - St. Francisville, 100 km

Dag 10: St, Francisville - New Orleans

Uw avontuur in het Diepe Zuiden eindigt in New Orleans, de stad die zijn gelijke niet kent. U verblijft nabij het French Quarter, het bruisende centrum van de stad, bekend om de karakteristieke huizen met gietijzeren balkons.

Dag 11 en 12: New Orleans

Twee dagen om The Big Easy te verkennen. Bezoek het Garden District met de indrukwekkende huizen, gemakkelijk te bereiken met de St. Charles Streetcar. Daarnaast raden wij u zeker aan de donkere kant van New Orleans te verkennen, in een van de mysterieuze Voodoo-winkels en tijdens een rondleiding over een van de begraafplaatsen. Of trek er met de auto op uit door de bayou’s van de Mississippi en ervaar de bijzondere sfeer en cultuur van de bewoners van dit moerasgebied. ’s Avonds is het French Quarter de aangewezen plek voor een heerlijk cajun-diner en een laatste dosis live-muziek. Een mooi einde van uw muziekreis door het Diepe Zuiden.

Dag 13: New Orleans - Amsterdam

U gaat naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 14-daagse reis

2 nachten Nashville, Hotel Preston
2 nachten Memphis, The Guesthouse at Graceland
1 nacht Clarksdale, Travelers Hotel
1 nacht Greenwood, Tallahatchie Flats
1 nacht Vicksburg, The Corners Mansion B&B
1 nacht Natchez, Monmouth Plantation
1 nacht St, Francisville, St. Francisville Inn
3 nachten New Orleans, The Old No. 77 Hotel

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.goamerika.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Hotel Preston

De artistieke kant van 'Music City USA' Nashville wordt weerspiegeld in de bijzondere inrichting van Hotel Preston. Dit middenklasse hotel heeft een uitgebreide (moderne) kunstcollectie. De kamers zijn ruim en voorzien van bijzondere touches, zoals een lavalamp. Als u wilt kunt u zelfs een goudvis op uw kamer krijgen! Vanuit het hotel liggen de bezienswaardigheden van Nashville binnen handbereik. De gratis shuttle brengt u naar Opryland en binnen een straal van 5 kilometer van het hotel. Na een dag in de stad kunt u even bijkomen bij het buitenzwembad of tijdens een drankje in de lounge.

The Guesthouse at Graceland

Dit hotel opende in 2016 de deuren en biedt een comfortabele overnachtingsplaats vlakbij de Graceland Mansion. Waar u ook kijkt in The Guesthouse at Graceland, het zal u niet ontgaan dat u hier bent voor een bezoek aan The King of Rock 'n Roll. Het hotel is klassiek ingericht, onder supervisie van Priscilla Presley. Wilt u 's avonds genieten van livemuziek? Shuttlebussen brengen u naar Beale Street.

Travelers Hotel

Het Travelers Hotel ligt in het centrum van Clarksdale en ademt historie toen het een overnachtingsplaats was voor spoorwegmedewerkers. Het oude gebouw heeft tegenwoordig een artistieke industriele inrichting. Op loopafstand liggen de restaurants en muziekcafés van Clarksdale, waaronder Morgan Freeman's Ground Zero Bluesclub.

Tallahatchie Flats

Bent u klaar om uw verkenning van de Mississippi Delta naar een geheel nieuw niveau te tillen? Het is één ding om van de blues te houden en een museum of twee te bezoeken. Het is zoveel beter om dat te doen en een nacht diep in de Delta met katoenvelden en een rivier als je buurman door te brengen. Dat doet u in de Tallahatchie Flats. Het is heel bijzonder om de nacht door te brengen in een authentiek sharecroppers huisje.

The Corners Mansion B&B

Ervaar de Southern Hospitality tijdens een verblijf in de Corners Mansion Bed & Breakfast. Macy Whitney en Joe Trahan ontvangen u graag in hun huis. In de inrichting van deze heerljke bed & breakfast herleven vroeger tijden. Het huis werd in 1873 gebouwd als huwelijkscadeau. Na een verkenningstocht door Vicksburg kunt u heerlijk tot rust komen in de schommelstoel op de veranda, genietend van de zonsondergang over de Mississippi.

Monmouth Plantation

Aan de rand van Natchez vindt u Monmouth Plantation. Het statige landhuis werd in 1818 gebouwd door rijke landeigenaren. Tijdens een verblijf in Monmouth Plantation waant u zich terug in vroeger tijden. Verspreid over de tuin en in het hoofdgebouw vindt u de kamers, klassiek ingericht met een hemelbed en schilderijen van oude bewoners. 's Morgens wordt het ontbijt door keurig geklede obers met witte handschoenen geserveerd in de Garden Room. Het centrum van Natchez ligt op korte afstand.

St. Francisville Inn

In de schaduw van eeuwenoude eiken ligt de sfeervolle bed & breakfast St. Francisville Inn. De 10 kamers liggen rondom een binnenplaats met zwembad. 's Morgens wordt een heerlijk ontbijt geserveerd en 's avonds kunt u in the Wine Parlor kunt u genieten van een goed glas wijn.

Old NO. 77 Hotel

Het Old No. 77 Hotel ligt op slechts drie blokken van de French Quarter en is een mooi boetiekhotel met een legendarische geschiedenis. Dit hotel in New Orleans in het Warehouse and Arts-district bestaat ​​uit 3 pakhuizen uit de 19e eeuw. De individueel ingerichte kamers bieden gratis WiFi. Sommige kamers van The Old No. 77 Hotel & Chandlery zijn voorzien van stenen muren en een balkenplafond. Alle hebben verder kabel-tv, een badjas en gratis toiletartikelen. Het hotel beschikt over een eigen koffiebar, Tout La Coffee Bar, die verse koffie en zoete deegwaren serveert. Restaurant Compere Lapin verzorgt een mix van Caribische, Engelse en Italiaanse gerechten, bereid door "Top Chef"-deelneemster Nina Compton. De receptie is 24 uur per dag geopend. De meeste bezienswaardigheden van New Orleans, zoals de Superdome en het Audobon Aquarium liggen op minder dan 1 km van de accommodatie. U wandelt in 12 minuten naar de Franse wijk.

Birgitte Bosma | Brand Manager & Reisspecialist

Amerika is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van het land gezien en raak er niet uitgekeken. Je kunt er heerlijk zelf rondrijden en steeds weer andere dingen ervaren.

Van de woestijn in Arizona tot de gezellige drukte in New York. Van de enorme witte stranden van Florida tot de bergen van de Rockies. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de diversiteit van de USA. Ik ga regelmatig naar Amerika op vakantie en dan verken ik per auto weer een nieuwe regio. Ook reizen met een camper vind ik geweldig. Niets is fijner dan 's morgens wakker worden, midden in de natuur! Graag deel ik mijn passie voor Noord-Amerika met u. Ik ga dan ook graag met u in gesprek om uw reis op maat samen te stellen.

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!