Zoek op land, regio of reis

×

Een muzikale reis...

Op reis door de muziek

De VS leerden de wereld rocken - van rock 'n' roll tot jazz, bluegrass en hiphop. Ga met GoAmerika op reis naar de USA en ontdek de plaatsen achter de muziek. Of het nu gaat om de huizen van beroemde muzikanten, opnamestudio's of de fabrieken die de instrumenten bouwden, de VS zit boordevol bestemmingen die hebben bijgedragen aan het op de kaart zetten van blues, rock & roll, country en R&B. Begin bij het begin: dat is de plek in Clarksdale, Mississippi, waar Robert Johnson rond 1930 zogenaamd zijn ziel aan de duivel verkocht om als geen ander blues te spelen. Nummers als 'Cross Road Blues', 'Love in Vain' en 'Traveling Riverside Blues' inspireerden generaties bluesspelers en rock-'n-rollers. Een gigantische gitaar op de kruising van Highways 61 en 49 markeert de plek van het vermeende pact van Johnson. Ook een bezoek waard is Owensboro, Kentucky, de thuisbasis van de Bluegrass Music Hall of Fame & Museum.
Rock and roll kwam in de jaren vijftig op het toneel, met onder andere the King himself: Elvis Presley. In Tupelo, Mississippi, kunt u het eenvoudige huis met twee kamers zien waar Presley in 1935 werd geboren. Op het terrein bevinden zich een museum en een kerk. Ga voor meer van The King naar zijn landhuis Graceland in Memphis, Tennessee.

Om de reis door de jaren 50 te voltooien, gaat u diep in het hart van Texas naar Lubbock. Daar vindt u het Buddy Holly Centre, een museum dat de nalatenschap bewaart van de man achter 'Peggy Sue', 'Everyday', 'That'll Be the Day' en andere klassiekers.

Voor de jaren zestig reist u terug naar de Summer of Love met een wandeling door de hippie-wijk Haight-Ashbury in San Francisco. Voor een compleet andere sfeer kunt u Woodstock, New York bezoeken, genesteld in de Catskills. Dat is waar Bob Dylan eind jaren zestig zijn toevlucht zocht voor roem en waar hij de magische Basement Tapes in "Big Pink" maakten.
Voor de grote hits bezoekt u het Motown Museum in Detroit en de Muscle Shoals Sound Studios in Sheffield, Alabama. Als u op zoek bent naar iets recentere muziekgeschiedenis, dan is er ook geen tekort aan sites. U kunt een bezoek brengen aan Prince's Paisley Park in Chanhassen, Minnesota, ongeveer 25 minuten van Minneapolis. Of breng een eerbetoon aan de legendarische hiphopgroep Run-D.M.C bij hun muurschildering in East Village, New York City. In Death Valley vindt u het beeld van de albumhoes van U2's Joshua Tree. Of ga noordwaarts naar Seattle en het Museum of Pop Culture, de thuisbasis van tentoonstellingen en kunstvoorwerpen van Nirvana, Pearl Jam en de grunge-scene van die stad in de jaren negentig.

Het reisaanbod...

©2023 Go Amerika - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips door de USA!